Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /home/elektrom/public_html/system/library/Mobile_Detect.php on line 1245
Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 49 ürün görüntüleniyor.
1 2
  • Akü Çeşitleri Neledir?

    • Akü ve akü şarj cihazları içerisinde pek çok farklı ürün modeli bulunmaktadır. Aküler, şarj cihazlarından aldıkları elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depolar. İhtiyaç olduğunda ise kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek kullanım imkanı sunan cihazlardır. Farklı tip ve özelliklerde üretilmiş olan birçok akü bulunmaktadır. Aküler, içerdikleri metallere göre çeşitlere ayrılmaktadır. Lityum-iyon, gümüş-çinko, nikel-demir, nikel-kadmiyum, nikel metal-hidrür ve kurşun-asit akü çeşitleri içerisinde yer alır. Kurşun asit aküler kullanımı en yaygın akü çeşitleridir. Kendi içinde sulu tip aküler ve kutu tip aküler olmak üzere ikiye ayrılır. Sulu akülerin kullanımlarına göre traksiyoner ve stasyoner sulu aküler, kuru akülerin ise AGM ve jel aküler gibi çeşitleri bulunur. Elektromarketim.com ‘dan pek çok markanın üretmiş olduğu akü çeşitlerini inceleyebilir, dilediğiniz ürünü en ucuz fiyatlarla satın alabilirsiniz.
    • 6V 12 Ah Akü

    • Teknik özellikleri bakımından pek çok akü çeşidi bulunmaktadır. Genel olarak kullanım alanlarına göre teknik özellikleri doğrultusunda seçim yapılır. 6V 12ah akü modelleri de bu çeşitler arasında yer alır. Kullanımları kolay olan akü çeşitlerinden biridir. Uyumlu olan alanda kullanımı yükske performans sunar.
    • 12V 12 Ah Akü

    • Voltaj ve akım değerleri ile uyumlu gelecek alanlar içerisinde kullanımları sağlanır. 12V 12ah akü modelleri ile pek çok alan içerisinde rahat ve kolay çalışma imkanı yaratabilirsiniz.
    • 12V 9 Ah Akü

    • Kullanım alanları bakımından pek çok alanda çalışma sağlanabilmektedir. Uyumlu olan çalışma alanları içerisinde 12V 9Ah akü modellerini tercih edebilirsiniz.
    • 6V 7 Ah Akü

    • Farklı pek çok teknik özelliğe sahip ürün modeli bulunmaktadır. Bunlardan biri de 6V 7Ah akü çeşididir. Kullanışlı bir akü olup, uyumlu olan pek alanda kullanılabilmektedir.
  • Akü Ne İşe Yarar?

    • Geniş kullanım alanına sahip olan aküler; akümülatör, batarya, akım toplar ve birikteç isimleriyle de bilinmektedir. Elektrik enerjisini, kinetik enerjiye dönüştürerek depolayan aküler ihtiyaç duyulduğunda depolanan bu enerjiyi, elektrik enerjisi olarak vermektedir. Kullanımı en yaygın olan aküler, kurşun-asit akülerdir. Kurşun-asit akü çeşitlerinden biri olan sulu tip aküler genellikle otomobillerde kullanılır. Motorlu araçlarda kullanıldığında motoru çalıştırmak için yüksek akım vermektedir. Kuru aküler ise yüksek teknoloji ile üretilmiş olup, valf ayarlı olan kurşun-asit akülerdir. Yüksek performanslı ve dayanıklı olan aküler ile uzun ömürlü kullanım sağlanabilmektedir. Aküler sistem üzerinde voltaj dengeleyici olarak da çalışmaktadır. Geniş kullanım alanına sahip olan bu aküler; otomobillerde, motosikletlerde, kesintisiz güç kaynaklarında (UPS), haberleşme sistemlerinde, alarm cihazlarında, güvenlik sistemlerinde, elektronik aletlerde, tıbbi cihazlarda, kontrol cihazlarında, acil güç sistemlerinde ve oyuncaklar gibi daha birçok üründe kolay ve rahat kullanım imkanı sunar.
    • Akü kullanımı esnasında da dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunur. Örnek olarak akü şarj aleti ile akü arasındaki uyumluluk önemlidir. Uyumlu şekilde çalışabiliyor olmaları gerekmektedir. Örnek olarak 6V 4ah akü modeli her akü şarj cihazı ile şarj edilemeyebilir. Bu sebepleuyumlu özelliklerde olmasına dikkat edebilirsiniz. Genelde 4V, 6V ve 12V şeklinde çeşitleri bulunur. 12V kuru akü çokça karşımıza çkar. Aynı zamanda 6V 12Ah akü modelleri ve 12V 7Ah motosiklet aküsü gibi ürünler de vardır. Bunların şarj olup olmama durumlarını da kontrol edebilirsiniz.
  • Akü Nasıl Şarj Edilir?

    • Akülerin şarj edilme şekli akü sağlığını ve kullanım ömrünü etkileyen etmenlerden biridir. Akünüzü şarj etmek için servisinizden destek alabileceğiniz gibi, kendi imkanlarınızla da şarj edebilirsiniz. Her akünün içerdiği metaller ve sahip oldukları akım güçleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle her akü ayni cihaz ile şarj olmayabilir. Şarj cihazınızı seçerken akünüzün metal içeriğine ve akım gücüne uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Akü şarj durumunuzu kontrol etmeli, aşırı şarjdan kaçınmanız gerekmektedir. Çünkü şarj durumu akü sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Aşırı şarj ve deşarj akü verimliliğini düşürür, akü ömrünün çabuk tükenmesine neden olur. Akü şarj işlemi yavaş şarj, normal şarj ve hızlı şarj şeklinde gerçekleştirilebilmektedir. Yavaş şarj işlemi genellikle uzun süre kullanılmadan bekletilen akülerin şarj edilmesinde kullanılır. Hızlı şarj ise kısıtlı vaktiniz varsa ve şarj cihazınız boost özelliğine sahipse tercih edebileceğiniz bir şarj yöntemidir. Akü şarj işlemlerinde öncelikle akünün üzeri silinir ve toz kapakları açılır. Akü, şarj cihazının + ve – kutuplarına bağlanır. İstenilen şarj konumu ayarlanarak şarj dolum işlemi başlatılabilir. Akü akımı, şarj cihazının akımı gibi etmenler şarj süresinin uzunluğunu etkilemektedir. Son olarak, akü şarj edilirken akünün ve şarj cihazının yakınında bulunmak ve indüktöre bakmak riskli olabilir. İndüktöre enerji kesildikten sonra bakılmalıdır. Şarj alanının da havadar olması gerekir. Olası akü patlamalarına karşı dikkatli olunmalıdır. Yüksek kaliteli akü ve akü şarj cihazlarına Elektromarketim.com web sitemiz üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. En iyi akü çeşitlerini en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.
  • Akü Nasıl Test Edilir?

    • Aküler kullanılırken belli aralıklarda bazı kontrol testlerinden geçmesi gerekmektedir. Bu testler akülerin sağlamlık durumunu, kalan kullanım ömürlerini, şarj durumlarını gösterir. Akü test etmeye başlamadan önce kontrol edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Kutu ve kapaklar çatlak veya kırık olabilir. Kutuplar gevşemiş ve yerinden oynamış olabileceği gibi kopmuş da olabilir. Gaz çıkış delikleri ve buşonlar tıkanmış olabilir, çıkmış ya da kırılmış olabilir. Bu durumların kontrolü sağlandıktan sonra eğer aküde herhangi bir hasar bulunmuyorsa akü ölçme işlemlerine başlanabilir. Akü test işlemleri için geliştirilmiş birçok ürün vardır. Bunlardan arasında ampermetreler, voltmetreler, analog pil test cihazları, otomotiv akü test cihazları sayılabilmektedir. Aküye belli noktalarından bağlanan test cihazları ile akü durumunuzu öğrenebilir, gerekli önlemleri alabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.