Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 1100 ürün görüntüleniyor.
1 2 3 ... 6 ... 11 ... 23
  • Sensör Çeşitleri ve Fiyatları

    • Sensör modelleri elektrik sistemleri içerisinde yer alan ürün modellerinden biridir. Genel yapıları itibari ile birçok alanda kullanımları tercih edilmektedir. Sürekli kullanıma uygun olan ürün modelleri olmaları ile rahat bir kullanım şekline sahiptirler. İçerisinde birçok farklı ürün çeşidi bulunması ile kullanım alanları da geniştir. Uygulama alanlarına göre çeşitleri üzerinden karar vermek gerekmektedir. Seçim aşamasında nerede ve nasıl kullanmanız gerekiyorsa ona göre bir ürün satın almanız gerekmektedir. Elektromarketim.com üzerinden en uygun sensör fiyatları ile bu ürünlere ulaşabilir, kaliteli yapıları ile de birçok alanda kullanımlarını sağlayabilirsiniz. En iyi ürün seçenekleri ile sahip olarak yüksek performanslı bir çalışma olanağı yaratabilirsiniz.
  • Sensör Çeşitleri Nelerdir?

    • Sensör dediğimizde aklımıza ilk gelen ürünler farklıdır. Genel olarak bu ürünler farklı kullanım şekillerine sahip olup ayrı tiplerde üretilmişlerdir. Kullanım alanlarına bağlı olarak bu ürünleri seçerseniz eğer daha rahat bir çalışma ortamı sağlayabilirsiniz. Sensör çeşitleri arasında konnektörlü endüktif sensör, yansımalı fotoelektrik sensör, kablolu endüktif sensör, hız bekçisi sensör, kapasitif sensör, osiris fotoelektrik sensör, yansımalı fotoelektrik sensör, dikdörtgen sensör, konnektörülü mesafeli manyetik siviç, kablolu çıkık silindir endüktif sensör gibi ürünler bulunmaktadır. Tüm bu ürün modellerine elektromarketim.com üzerinden en uygun fiyat listeleri ile sahip olabilirsiniz. En ucuz fiyatlar ile sahip olacağınız bu ürünlerle yüksek performanslı kullanım sağlayabilirsiniz.
  • Endüktif Sensör Nedir?

    • Genel yapıları itibari ile endüktif sensörler kendilerine yaklaşmakta olan metal cisimleri belirli bir mesafe üzerinden algılamaktadır. Bu sensörler kendi algılama mesafeleri doğrultusunda bir manyetik alan oluşturulmaktadır. Algılama mesafesine yaklaşırken bir metal cisim oluşan manyetik alanı etkilemektedir. Bu etkileşim sensörleri ile çıkış sinyalini değiştirebilirsiniz. Böylece de sensörün algılama mesafesine giren metaller algılanmış olmaktadır. Kısa bir örnek verecek olursak eğer yapılan basit bir uygulamada, elektrik panosunun kapısına monte edilmektedir. Bir endüktif sensör kapının açık olması durumunda PLC ya da harici bağlanan kontrol ünitesine bağlı olarak bir sinyal göndermektedir. İşlenen bu sinyal sayesinde kapının açık olduğunu makine operatörüne bildirmektedir. Teori olarak sonsuz kontak verebilme özelliklerine sahip olan endüktif sensörler ile mekanik switchlere oranla daha uzun ömürlü çalışma ve daha hızlı bir tepki süresine sahiplerdir. Fiziksel özellikleri arasında kare ve silindirik olarak üretilmiş olan endüktif sensörler bulunmaktadır. Bu sensör modelleri 1 mm ‘den 50 mm’ye kadar olan mesafelerde algılama yapabilmektedir. Standart uygulamalar için kullanılan modelleri silindirik ve kübik olmalarına rağmen özel uygulamalar için özel bir ebat ile seçebilirsiniz. Silindirik sensörleri düz kafa ya da çıkık kafa olarak da isimlendirebiliriz. Çapları bakımından da belirli ölçülere sahiptirler. Bu ölçüler ise M5, M8, M12, M18 ve M30 olarak oranları bulunmaktadır. Sensör çapı büyüdükçe de algılama mesafesi de artmaktadır. Alan sınırlaması olduğu uygulamalar içerisinde küçük boyutlu bir sensörler kullanırken daha uzak bir mesafeden algılama isterse daha büyük çaplıdırlar. Boyutlu sensörler ile birçok alanda kullanımlarını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda standart seri olarak üretilen M5 endüktif sensörler 1-2mm mesafelere kadar algılama yaparken standart M30 olanlar ise 15-20mm arasında algılama işlemlerini gerçekleştirmektedir. Kullanım sağlayacağınız alana bağlı olarak algılama değerlerini de kontrol etmeniz gerekmektedir. Seçim aşamasında buna dikkat ederek satın alırsanız eğer en iyi endüktif sensör kullanımını sağlayabilirsiniz. Elektromarketim.com üzerinden en uygun fiyat listeleri ile sahip olabilir, yüksek performanslı kullanımları ile rahatlık sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda güvenli ödeme seçeneklerimiz ile satın alabilir, hızlı teslimat yollarımız ile de hemen sahip olabilirsiniz. Fırsat ve kampanyalarımızdan yararlanarak elektromarketim.com üzerinden ekonomik bir alışverişin tadını çıkarın.
  • Endüktif Sensörler Nerelerde Kullanılır?

    • Kullanım alanları bakımından birçok örnek verebiliriz. Sensör çeşitleri üretim aşamalarında her uygulama alnında kullanımları sağlanabilmesi için çeşitlere ve farklı teknik özelliklere göre tasarlanmışladır. Kullanım alanlarına örnek olarak CNC kontrollü takım tezgahları, sac kesme makineleri, ambalaj makineleri, hidrolik presler, robotik uygulamalar, enjeksiyon ve ekstrizyon makineleri gibi birçok uygulama bulunmaktadır. Switch ve limit switch modelleri yerine kullanımları sağlanabilen endüktif ürünler ile uzun ömürlü bir çalışma performansı sağlayabilirsiniz. Endüktif sensörleri zorlu koşullarda güvenilir çalışmaları bulunması ile uzun süredir kullanımları yaygın şekilde tercih edilmektedir. Bu sebeple de genel olarak güvenlikle ilgili olarak güvenliğin şart olduğu ya da yüksek güvenilirlik gereken alanlarda ilk seçim olarak kullanımları sağlanmaktadır. Bu sebeple güvenlikle ilgili güvenliği şart olması ya da yüksek güvenilirlik gerektiren uygulamalar içerisinde havacılık, askeri, demiryolu ve ağır endüstriyel alanlarda yaygın olarak görülürler. Kullanımları sağlam bir itibar bırakması sebebi ile temel fiziğe ve çalışma prensiplerine bağlı olarak hareketli elektrik kontakları, nem, su, yoğuşma, sıcaklık, kir, yap, çakıl, kum gibi yabancı maddelerden bağımsızdırlar.
  • Kapasitif Sensör Nedir?

    • Genel tanımları itibari ile otomasyon sistemlerinde kullanılan uygulama alanlarına göre birçok sensör modeli bulunmaktadır. Bu sensörler içerisinde bulunan bir tanesi de kapasitif sensör modelidir. Çevre şartlarını en az derecede etkilenerek ve malzeme ayırımı yapmadan da iletken ya da iletken olmayan malzemelerin konumunu sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda da mesafesini algılamak için kullanılan endüstriyel sensörlerden biridir. Bir diğer adı olan yaklaşım proximity sensörleri olarak da bilinirler. Kapasitif sensörler herhangi bir iletkenin konumunun yüksek çözünürlükte olup ölçümü veya konum değişimini tespit etmek amacı ile üretilmişlerdir. Yüksek performanslı bir kullanımları bulunması ile sensörlerin nanometre çözünürlüğünü günümüz nanoteknolojisi ile sensörleri vazgeçilmez yapmaktadır. Kapasitif algılama iletken olmayan bir hedefin konumunu ya da diğer özelliklerini ölçme işlemlerinde kullanılmaktadır. Kapasitif sensörleri ölçüm çalışmaları gerektiren herhangi bir alan içerisinde ya da iletken hedefin bulunduğu konumun izlenmesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kapasitif sensör modelleri temelde konum ölçüm cihazları olarak bilinmektedir. Çıkış yapısı her zaman sensörlerin algılama yüzeyi ve hedef arasında oluşan farkın boyutunu göstermektedir. Prob durumu sabit olduğu zamanlarda çıkış içinde bulunan herhangi bir değişiklik ile hedefin konumunda olan dğeişiklikler gibi doğrudan bir yorumlama yapabilmektedir. Konum ölçme ve algılama işlemlerinde bu ürünleri tercih edebilirsiniz.
  • Kapasitif Sensörler Nerelerde Kullanılır?

    • Kullanım alanları bakımından bu ürünler birçok uygulama içerisinde görülebilmektedir. Genel olarak konum ölçme ve algılama çalışmaları için kullanımları sağlanmaktadır. Otomasyon gerektiren hassas konumlar, yarı iletken olan işlemler, disk sürücüleri gibi hassas ekipmanların son montaj çalışmalarında ve hassas devrelerin pozisyonlardırma işlemlerinde kullanımlarını görebilirsiniz. Pozisyon ölçümü ve algılamasında, dinamik hareketlerin kontrollerinde, kalınlık ölçüm işlemlerinde, dokunmatik algılamalarda, sıvı seviyesi ya da dolum algılama işlemlerinde, hassas ölçüm gerektiren uygulamalarda, nemli ya da kirli ortamlarda, araç ve personel algılaması gerektiren durumlarda kullanımları sağlanabilmektedir. Dinamik hareket dediğimiz uygulama alanında hassas makine alet milleri, yüksek hızlı matkap milleri, ultasonik kaynakçılar, titreşim ölçüleri ve disk sürücüsü milleri bulunmaktadır. Kalınlık ölçüm tarafında ise silikon wafer kalınlığı, disk sürücüsünün plaka kalınlığı, fren rotor kalınlığı gibi uygulamalar bulunmaktadır. Yalıtkan kalınlıkta da uygulama sırasında etiket pozisyonlandırma, etiket sayım, tutkal algılama, tutkalın kalınlığı ve montaj testi bulunmaktadır. Tüm bu sensör çeşitleri için elektromarketim.com ‘u ziyaret ederek, en uygun fiyatlar ile de satın alabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.