Akülü Matkap Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

29 Eylül 2023

Akülü matkap tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Evinizde veya işyerinizde yapacağınız çalışmalarda mutlaka bir matkap desteğine ihtiyacınız olacaktır. Bu durumda doğru matkap seçimi her zaman işlemlerinizi kolaylaştırarak yapacağınız çalışmalarda size destek olacaktır. Doğru akülü matkap tercihinde bazı püf noktalar hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olursanız her zaman olumlu sonuçlar ile karşılaşırsınız. Gelin akülü matkap alırken dikkat edilmesi gerekilen özelliklere beraber bakalım!


Akülü Matkap Ne İşe Yarar?


Akülü matkaplar genellikle tornavidaların yerine tercih edilmektedir. Bu makineler ile delik açma işlemlerinin yanında aynı zamanda sahip olduğu uç tipine göre kesim işlemlerinde gerçekleştirilmektedir. Elektrikli ve kablolu matkapların yerini yavaş yavaş akülü matkaplar aldığı için ve kullanım kolaylıklarından kaynaklı artık çok fazla karşımıza çıkmaktadır. Birden fazla modeli olan akülü matkap modelleri oldukça kullanışlı ve yeterli güce sahip aletlerdir. Şarjlı matkap olarak da bilinen bu el aletleri kendi içerisinde farklı modellerden oluşmaktadır. Özellikle akülü kırıcı delici matkap, akülü vidalama matkap ve darbeli şarjlı matkap modelleri tercih edilmektedir. Bu modellerin yanı sıra akülü pnömatik matkap ve şarjlı matkap seti modelleri de kullanışlı ve tercih edilen ürünler arasındadır.


Akülü matkap şarjlı aküler ile çalışan pil aküleri sayesinde güç kablosu olmadan çalışan matkap modelleridir. Akülü matkaplar bir kabloya ihtiyaç duymadığı için aküleri dolu olduğu sürece kullanıcıya çalışma özgürlüğü sağlamaktadır. Böylece her türlü işlem esnasında rahat ve kısıtlanmadan ilerlenmesine olanak sağlamaktadır. Doğru matkap seçimi yapılacak olan işleme göre değişmektedir fakat genel olarak bazı özellikler hakkında bilgi sahibi olunması gerekmektedir.

Akülü matkap modelleri


Akülü Matkaplarda Voltaj Değeri


Akülü matkap tavsiyesi olarak ilk dikkat edilmesi gerekilen konu kesinlikle voltaj değeridir. Voltaj değeri, tam olarak cihazın ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir özelliktir. Genellikle bu voltaj değeri 4.8 volt ile 36 volt arasında değişmektedir. Eğer ev işlerinde ve DIY çalışmalarında kullanacaksanız ve vidalama işlemlerinin yan sıra ahşap ve ince metal yüzeylerde delme işlemlerini tercih edecekseniz sizin için uygun olan 10.8 V akülü matkap modeli yeterli olacaktır. Fakat daha profesyonel çalışmalar için tercih edecekseniz daha güçlü voltaj değerine sahip akülü matkap 18V veya diğer çift akülü şarjlı matkap modelleri kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.


Akülü Matkaplarda Amper Değeri


Amper değeri ise şarjlı akülü matkap modellerinde ne kadar süre çalışacağını gösteren bir özelliktir. Örnek vermek gerekirse 2 amperlik bir akülü vidalama matkabı ortalama olarak 1 saat kadar çalışmaktadır. Fakat 6 amperlik bir akülü matkap modeli ise 2.5 saatin üzerinde çalışmaktadır. İşlerinin bölünmesini sevmeyenler mutlaka yüksek amper değerine sahip akülü matkap modellerini tercih etmelidir. Ayrıca dolum esnasında kısa sürelerde tamamlanan bataryalar da işlemlerinizin süresinde oldukça etkili olacaktır.

Şarjlı matkap çeşitleri


Akülü Matkaplarda Tork Değeri


Tork değeri ise akülü matkaplarda dönme gücünü ifade etmektedir. Bir matkabın tork gücü ne kadar güçlü ise dönme gücüde o kadar yüksek olacaktır. Ayrıca tork değeri ‘’Nm’’ olarak ifade edilmektedir. Akülü matkaplarda vites özelliğinin ne işe yaradığını merak ediyorsanız vites, tork ayarı yaparak cihazın hızının ayarlanmasına ve uygun hızda çalışmasına yardımcı olan bir özelliktir.


Akülü Matkaplarda Akü Türü


Akü tipleri de en önemli ve dikkat edilmesi gerekilen şarjlı matkap bataryası konularından biridir. Eskiden tercih edilen nikel kadmiyum aküler yerine yeni nesil lityum iyon akü modelleri tercih etmek çok daha uzun ömürlü kullanım imkanı sağlamaktadır. Bu iki model arasında daha pratik olan Li-lon aküler diğer akü tiplerine göre çok daha kullanışlıdır. Kullanmadan bile bitme ihtimali olan diğer akü tiplerine göre yeni nesil akü tiplerini tercih etmek çok daha doğru bir karardır. Lityum iyon akülerde cihazın tamamen şarjının bitmesini beklemesine veya tam dolmasına beklemenize gerek kalmadan çalışmalarınızı yapabilme imkanınız vardır. Ayrıca diğer akü tiplerine göre şarjlı matkap pili Li-lon akülerin şarj olma süresi çok daha kısadır.

En iyi akülü matkaplar


Garanti ve Teknik Destek


Tercih edeceğiniz akülü matkap modelinde bir diğer önemli konu ise garanti süresi ve teknik destek yardımdır. En ucuz akülü matkap modeli olsun diye bu konu göz ardı edilmemeli ve en ucuz şarjlı matkap fiyatları araştırılırken mutlaka garanti konusu da teyit edilmelidir. Kullanıcı hatası veya üretim kaynaklı bir problem yaşadığınızda teknik servisten yararlanmak için mutlaka iletişime geçmeli ve garanti kapsamına dahil olup olmadığını teyit etmeniz gerekmektedir. Tercih edeceğiniz matkap modelinin ve markasının yetkili servis ağının imkanlarını mutlaka kontrol etmeli ve ona göre bir tercih yapmalısınız.


En İyi Şarjlı Matkap Hangisi?


Bu konuda yapılacak işlem ve malzeme tipi önemli olduğu için tek bir cevap vermek sağlıklı bir yönlendirme olmayacaktır. Kullanıcı kendisi için en iyi şarjlı matkap modeline kendisi karar vermelidir. Mutlaka en uygun şarjlı matkap fiyatları konusunda bir araştırma yapmalı ve ona göre bir karar verilmelidir. Tabi ki bu noktada piyasa araştırması yaparken olası alternatiflerde değerlendirilmeli ve akülü matkap seti veya şarjlı matkap şarj aleti şeklindeki setler tercih edilmelidir.


Tüm akülü matkap kampanya ve kaçırılmayacak fırsatlarından yararlanmak için web sitemizi ziyaret edebilir ve birbirinden kaliteli en iyi akülü darbeli matkap vidalama, şarjlı darbeli matkap modellerini inceleyebilir ve dilediğiniz darbeli akülü matkap modeline en ucuz akülü matkap fiyatları ile sahip olabilirsiniz!

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.