Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 2238 ürün görüntüleniyor.
  • Şalter Nedir?

    • Şalterler, elektrik devrelerinde kullanılan ve devre kesme görevini üstlenen ürünlerdir. Otomasyon ve şalt malzemeleri arasında yer alırlar. Şalterlerin tek görevi devrenin açılmasını ve kapanmasını sağlamak değildir. Bunun yanında güvenlik kontrolü üzerinden farklı amaçlara da hizmet etmektedir. Bağlı bulundukları elektrik devresinin sürekliliğini bozan kısa devre ve aşırı akım gibi durumlarda devreyi manuel ya da otomatik olarak keserek sistemin güvenliğini sağlar.
    • Genel bir anlatımla şalter modelleri akım şiddeti belirli bir değerin üzerine çıktığı zaman bir elektromıknatıs şalterini devreye sokar. Tesisatın akımı, bu aletin bobininden geçerek daha önceden belirlenmiş olan başlangıç değerine ulaştığı zaman hareketli armatür çekilerek akımı tamamıyla keser. Ayrıca düşük seviyedeki aşırı yüklenim de sistemde anormal bir ısı artışına ve dedektörün şekil değişmesine sebep olur. Söz konusu durumda kumanda sistemi harekete geçerek devreyi keser. Böylece olası hasarların önüne geçilir ve koruma sağlanmış olur.
    • Şalterler genel olarak kontaklar, kurma kolu, kutuplar, bara, termik bara, limitör, bi-metal, terminal, test butonu, ark söndürme hücresi olan seperatör, perde, gövde ve kapaktan oluşur. Bunların yanı sıra yardımcı kontak, açtırma bobini, düşük gerilim bobini, alarm kontağı, motor mekanizması ve uzatmalı kurma kolu gibi aksesuarlar da şalter yapısına eklenebilir. Şalterler hem elektrik yükünün hem de bağlı bulunduğu cihazların korunmasını, yapısını oluşturan bu elemanlar yardımıyla sağlar.
    • Kaçak akım korumalı, elektronik açtırma üniteli, termik korumalı ve manyetik korumalı olabilen bu ürün modellerinin çalışma prensipleri temelde aynı olsa da kullanıldıkları elektrik devreleri ve sistem içerisindeki etkileri bakımından farklılıklar görülebilir.
  • Şalter Çeşitleri Nelerdir?

    • Şalterler, elektrik sistemindeki yüklerin kontrol edilmesini ve gerektiği anda devreye girerek sistemin korunmasını sağlayan devre kesiciler olarak bilinmektedir. Bu ürünler büyük elektrik devrelerinde ve enerji nakil hatlarında kullanılabildiği gibi ev ve iş yerlerindeki elektrik tesisatlarında da yerini alır.
    • Elektrik devrelerinin en yaygın ve en önemli elemanı olan şalterler çalışma ortamları, akım büyüklükleri ve gerilimlerine göre çeşitlere ayrılır. Kompakt şalter, pako şalter, güç şalteri, akım korumalı şalter ve manyetik şalter en sık tercih edilen ürün çeşitlerinin başında gelir. Bunların yanı sıra sınır şalteri, motor koruma termik ve transfer şalterleri, acil durdurma şalterleri, otomatik şalter ve açık tip şalter de ürün çeşitleri içerisinde yer alır.
    • Ayrıca tipine göre buton tipi ve mandallı tip şalter, faz sayılarına göre ise monofaze ve trifaze şalter çeşitleri de bulunmaktadır.
    • Neredeyse tüm elektrikli cihazlarda kullanabileceğiniz şalter modellerini Elektromarketim.com üzerinden inceleyebilir, Schneider, Siemens, Telergon, Rade Koncar ve daha pek çok markaya ait ürünleri en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.
    • Motor Koruma Şalteri

    • Bu şalter modeli, elektrik motorları için özel olarak tasarlanmış olan koruma şalteridir. Elektrik motorlarında meydana gelen kısa devre ve aşırı yük akımlarının yanı sıra faz hatası gibi sorunlarda manuel anahtarlama işlemi yaparak koruma sağlar. Aynı zamanda kesme kapasitesinin altında gerçekleşen elektrik arızalarında da devreyi keserek hem motorun hem de devrenin zarar görmesini engeller. Motor koruma şalterleri motorun soğuması için zaman verir ve devrenin yeniden açılmasını önlemek amacıyla termal gecikme zamanı tanır. Böylece aşırı ısınmış durumda olan motor, yeniden çalışmaz ve kalıcı hasar görmez.
    • Otomatik Şalter

    • Otomatik şalter olarak da bilinen bu ürünler, elektriksel yüklerin farklı kaynaklar arasında değiştirilmesini sağlayan elektromanyetik ayırıcılar olarak açıklanabilir. Akımın kesilmesi, taşınması ve izole edilmesi gibi durumlarda devreye giren otomatik şalterler, kritik elektrik yüklerinin olası güç kayıplarına karşı korunmasını sağlar. Bu şalter modelleri, yedek güç kaynağına bağlanmanın en güvenli aracılarından biridir. Normal güç kaynağındaki güç kaybedildiğinde, yükün ikincil güç kaynağına aktarılmasını ve otomatik olarak devreye sokulmasını sağlar.
    • Basınç Şalteri

    • Bu şalter modelleri, bağlı bulundukları sistemin basınç değerine göre elektrik kontağı vererek açma kapama işlemini gerçekleştiren cihazlardır. Önceden ayarlanmış olan basınç seviyesinin artışında ya da düşüşünde devreye giren basınç şalterleri genellikle endüstriyel alanlarda ve konut uygulamalarında kullanılır. Bu ürünler pek çok çeşitte üretilmiş olup, tüm modellerinin temel çalışma prensipleri aynıdır. Bulundukları sistemin güvenliğini sağlayarak kullanıcıya yüksek çalışma performansı sunar.
    • Emniyet Tip Şalter

    • Emniyet şalterleri, tehlikeli makine hareketlerinde operatörün bu alana müdahale etmesi gerektiği durumlarda kullanım sağlanan önemli şalter çeşitlerinden biridir. Devreye seri olarak bağlanan bu şalterler, tek bir emniyet rölesi üzerinden kolayca izlenebilmektedir. Kullanıcıya maksimum seviyede emniyet sağlayarak olası manipülasyonların önüne geçilebilmesini destekler.
    • Acil Durdurma Şalteri

    • Acil durdurma şalteri, genellikle ağır sanayide kullanımı tercih edilen ve olası iş kazalarının önüne geçilmesi amacıyla emniyeti sağlayan kontrol anahtarlarıdır. Acil stop şalteri adıyla da bilinen bu şalter modelleri, makinelerin kontrol devrelerine bağlanır ve olası acil durumlarda bağlı bulundukları devreyi durdurarak güvenliği sağlar.
    • Güç Şalteri

    • Elektrik devrelerinde önemli koruma elemanlarından biri olan güç şalterleri, devre kesici görevi üstlenerek koruma sağlayan ürünlerdir. Açık tip güç şalterleri devreyi kısa devre akımı ve fazla yükten ayırma işlevlerini yerine getirir. Sistemi koruyarak olası tehlikelerin ve arızaların önüne geçilmesini sağlar. Elektriksel ve mekanik dayanıklılıklarının yüksek olması sayesinde çalışma ömürleri de oldukça uzundur.
    • Sınır Şalter

    • Limit şalter adıyla da bilinen sınır şalter modelleri, hareketli bir mekanizmanın temasıyla mekanik olarak tahrik edilen ve bunun sonucunda kontak pozisyonu değiştiren anahtarlardır. Sınır şalterleri, bağlı bulundukları hareketli sistemin sınırlarını belirler. Açık konumda olan kontaklar kapalı, kapalı konumda olan kontakları ise açık konuma geçerek elektrik devresinin açılmasını ya da kapanmasını sağlar.
    • Şalter Aksesuarları

    • Şalter aksesuarları, şalterin fonksiyonlarının arttırılması, uzaktan kontrol edilmesi ve devrenin korunabilmesi için ekstra destek sağlayan ürün çeşitlerinden oluşur. Bunlar içerisinde pako şalter kutusu, düşük gerilim bobini, yardımcı kontak, uzatma kolu, açtırma bobini, parmak koruyucular, şalter bara bağlantısı, transfer şalteri motoru, çekme anahtarları ve montaj kiti gibi ürünler yer alır.
  • Kompakt Şalter Nedir?

    • Kompakt şalterler, elektrik devresindeki açma-kapama işlevinin yanı sıra aşırı yük ve kısa devre gibi olası aksaklıklarda koruma amaçlı olarak anahtarlama yapan şalter modelidir. Termik manyetik şalter adıyla da bilinen bu şalter modelleri, devreyi hem termik hem de manyetik sorunlara karşı korumaktadır. Termik korumayı aşırı akımdan kaynaklı olan ısınmalarda, manyetik korumayı ise kısa devre durumlarında yapar. Kompakt şalter fiyatları, ürünün sahip olduğu teknik özelliklerin yanı sıra kalitesine ve markasına göre farklılık gösterebilir. Elektrik panoları, kontrol merkezleri, telefon santralleri ve şebekeler arasında bu ürün modelleri güvenle tercih edilebilir.
  • Pako Şalter Nedir?

    • Pako şalterler, kumanda anahtarının el ile çevrilmesi şeklinde çalışan mekanik elektrik anahtarlarıdır. Üzerinde bulunan mandal, birçok pozisyonda dönme hareketine sahip olup, elektrik enerjisinin bir noktadan başka bir noktaya aktarılmasını sağlar. Paket şalter adıyla da bilinen bu ürün modellerinin kullanım amacı açma-kapama, komütatör, yıldız üçgen yol verme ve kutup değiştirme gibi işlemlerin yapılmasıdır. Genellikle güç devrelerinde kullanılan pako şalterler, kumanda devrelerinde de kullanıma uygundur. Kompakt boyutları sayesinde pano içerisine ve pano kapısına kolayca monte edilebilir. Montaj işleminin hemen ardından devreye alınabilen bu ürünler, sahip oldukları uzun mekanik ve elektriksel ömürleri sayesinde kullanıcıya uzun süreler boyunca güvenli kullanım olanağı sağlar.
    • Paket şalter çeşitleri kullanım alanları bakımından bir fazlı motorlar için enversör ve yol verme paket şalterler, üç fazlı motorlar için ise açma-kapama, enversör ve yıldız üçgen paket şalterler olarak birbirinden ayrılır. Pako şalter fiyatları ise ürün çeşidine ve sahip olduğu özelliklere uygun şekilde belirlenir.
  • Manyetik Şalter Nedir?

    • Manyetik şalterler de diğer şalter çeşitlerinde olduğu gibi elektrik devrelerinde, devre kesici olarak kullanılan ürünlerdir. Normal durumlarda elektrik enerjisini açma ve kapama amacıyla kullanılmasının yanı sıra devrede meydana gelen aşırı akım ve kısa devre gibi anormali durumlarında da limitör özelliği ile devreyi keser. Kompakt şalter olarak da bilinen termik şalter modelleri, bulunduğu sistemin aşırı akımdan dolayı ısı durumuna bağlı olarak termik korunmasını, sabit ve hareketli kontaklar arasında kısa devre sonucunda oluşan manyetik etkilenmelere bağlı olarak ortaya çıkan akıma karşı ise manyetik korunmasını sağlar. Birçok markaya ait en uygun termik şalter fiyatları Elektromarketim.com’da. Geniş ürün yelpazemiz ve avantajlı fiyatlarımız ile ihtiyaç duyduğunuz tüm ürünlere web sitemiz üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Kumanda Şalteri Nedir?

    • Kumanda şalterleri, mekanik elektrik anahtarı olarak bilinen şalter çeşitlerinden biridir. Kullanımları oldukça kolay olup, üzerinde bulunan mandalların manuel çevrilmesi yoluyla harekete geçerek devre fonksiyonlarının kontrolünü sağlar. Pako şalterler ve paket şalterleri olarak da bilinen bu ürün modelleri ile kontrol kolaylığı ve sistem güvenliği sağlanabilir.
  • Transfer Şalteri Nedir?

    • Transfer şalterleri, adından da anlaşılacağı gibi iki kaynak arasında elektriksel yükün değiştirilebilmesini sağlayan ürünlerdir. Bu işlem, ürün özelliğine bağlı olarak şalter konumunun manuel ya da otomatik şekilde değiştirilmesi ile sağlanır. Transfer şalterleri tiplerine göre açık geçiş, kapalı geçiş ve statik transfer şalteri olmak üzere çeşitlere ayrılır. Yük transferi sağlayan transfer şalterlerinin seçimi, kullanıcı ihtiyaçları ve kullanım alanlarına uygun şekilde yapılmalıdır.
  • Şalter Nasıl Bağlanır?

    • Elektrik şarteli bağlantısında faz, nötr ve topraklama olmak üzere üç tür kablo bulunmaktadır. Bunlardan faz kablosu genellikle kahverengi, nötr kablosu mavi, topraklama kablosu ise yeşil ve sarı renklerden oluşmaktadır.
    • Bağlantı işlemine başlamadan önce ana sigorta elektriği kesilmeli ve ardından şalter kapağı sökülerek işleme başlanmalıdır. Kahverengi olan faz kablosu şalterin üst kısmında yer alan yuvaya bağlanarak vida ile sabitlenir. Ardından elektrikli cihazdan çıkan faz kablosu da şalterin alt kısmındaki yuvaya bağlanır ve aynı şekilde vidalanarak sabitlenir. Son olarak tesisattan gelen topraklama ve nötr kabloları da birbirine bağlanarak işlem tamamlanır. Olası kısa devre sorunlarından kaçınmak için birbirine bağlanan kablolar yalıtkan özellikte olan elektrik bantları ile sarılabilir. Bu adımların ardından şalter kapağı kapatılıp sabitlenmesi ile bağlantı işlemi gerçekleştirilmiş olur.
  • Şalter Neden Atar?

    • Elektrik şalterleri genellikle sigortaya çok fazla yüklenilmesi sonucunda atmaktadır. Yoğun güç isteyen cihazların aynı anda kullanılması ya da fazla akım isteyen araçların uzun süreler boyunca çalıştırılması da şalter atmasının nedenleri arasında gösterilebilir. Sisteme bağlı olan cihazın bozuk olması, sigortaların yanlış bağlanması, sıvı girişleri ve çevreden gelen darbeler de şalterin atmasına hatta bozulmalara yol açabilir.
  • En İyi Şalter Hangisidir?

    • Şalterler içerisinde farklı teknik özelliklere ve tasarımlara sahip olan birçok ürün çeşidi yer alır. Bu ürünlerden alınacak verim ise ihtiyaçlara ve kullanım alanlarına uygunluğu ile ilişkilidir. Dolayısıyla en iyi şalter budur demek yanlış olacaktır. Bu durumda marka bazlı öneride bulunabilir ya da seçim aşamasında dikkat edilmesi gereken hususları belirterek kendiniz için en uygun şalter modelini belirlemenize yardımcı olabiliriz.
    • Şalter seçiminde dikkat edilmesi gereken öncelikli konu kullanım alanı ve ekleneceği devrenin özellikleridir. Kutup sayısı, yükün karakteristik özelliği, ortam sıcaklığı, beklenen kısa devre akımı ve nominal çalışma gerilimi ile işletme akımı önemli kriterlerdir. Elektrik sisteminizin detaylı analizini yaptıktan sonra Elektromarketim.com üzerinden birçok markaya ait şalter çeşidini inceleyebilir, en uygun elektrik şalter fiyatları ile ihtiyacınız olan ürünleri satın alabilirsiniz.
    • Schneider Şalter

    • Schneider markası elektrik sistemlerinde geniş ürün yelpazesi ile ön plana çıkan markaların başında gelir. Kullanıcılara sunmuş olduğu kaliteli ve güvenilir ürün yapısıyla dikkat çeker. Yüksek çalışma performansı ve verimli kullanım imkanı sunan Schneider şalter modelleri ile elektrik devrelerinde kolay kontrol sağlayabilir, sisteminizi uzun süreler boyunca korumaya devam edebilirsiniz.
    • Emas Şalter

    • Pako şalter, motor koruma şalterleri, sınır şalterleri olmak üzere birçok çeşitte kullanıcılara sunulan şalter ve aksesuarları ile Emas markası kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Devrede açma kapama işlemini yapan ve aynı zamanda koruma sağlayan Emas şalter modellerini güvenle tercih edebilirsiniz.
    • Legrand Şalter

    • Elektrik sistemleri içerisinde kalitesini ve güvenilirliğini kanıtlamış olan Legrand şalter modelleri her bütçeye uygun geniş fiyat aralığı ile Elektromarketim.com’da. Farklı tasarımlara ve teknik özelliklere sahip olan bu ürün modelleri ile elektrik devresinde en iyi ve en verimli kullanımı sağlayabilirsiniz.
    • Siemens Şalter

    • Siemens şalter modelleri, kullanışlı tasarımları ve yüksek güvenilirlikleri ile elektrik sistemlerinin vazgeçilmez ürünlerindendir. Kaliteli ürün yapısı ve geniş ürün yelpazesiyle kullanıcıların dikkatini çeken Siemens şalterler ile elektrik sisteminizi daha güvenli hale getirebilirsiniz.