Deprecated: strripos(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /home/elektrom/public_html/system/library/Mobile_Detect.php on line 1245
Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 17 ürün görüntüleniyor.

Hava Kompresörü Nedir?


Hava kompresörü; sıkıştırılmış olan havayı kullanması ile elektrikli ya da mazotlu motorların sayesinde dışarıdaki havayı haznesi içerisinde depolar. Sonrasında basınçlı hava oluşumu yaratır. Basınçlı hava sağlanması ve kullanımı için hava kompresörü üretilmektedir.

Kompresör Çeşitleri Nelerdir?


Kompresör çeşitleri arasında farklı pek çok ürün modeli yer almaktadır. Basınçlı hava kullanımını sağlayan bu makineler, çokça işlemde karşımıza çıkar. Genel olarak kullanım alanlarına bağlı bir çeşitlendirme söz konusudur.


Yağlı Kompresörler: Yağlı kompresör çeşitleri içerisinde yağ bulunmaktadır. Yağ ise basınçlı havayı yağlamak için kullanılır. Bu da aslında sızdırmazlık yaratmak içindir. Aynı zamanda basınçlı havayı soğutmak için de kullanımı sağlanmaktadır. Yağlı kompresör kullanımında hava dağıtımı yapılırken hafif bir yağ kirlenmesi yaşanmaktadır.


Yağsız Kompresörler: Yağsız kompresörler ise içerisinde yağ bulundurmadan basınçlı hava yaratmaktadır. Yağa ihtiyaç duymaz ve basınçlı havayı içerisinde depolar.


Mini Kompresörler: Mini kompresör modelleri genel olarak pek çok alanda pratik çalışma sunmaktadır. Yapıları bakımından hava kompresörü modelleri büyük ve çok hacimlidir. Bu sebeple her alanda kullanım sağlanabilmesi için mini kompresörler üretilmiştir. Kullanımları oldukça basit ve pratik olup, kompakt tasarımları ile her yere kolayca taşınabilir.


Sessiz Kompresörler: Sessiz kompresör modelleri genelde medikal alanlarda kullanılmaktadır. Sessiz çalışması gereken yerler için özel olarak üretilmişlerdir. Örneğin bir diş hekimi sessiz kompresör tercih etmektedir. Medikal kompresör olarak da bilinirler.

Litresine Göre Kompresörler


Kompresör çeşitleri kullanım alanları bakımından farklılaştığı için kendi içlerinde de depolama gibi durumlarda çeşitlere ayrılmıştır. Genel olarak her alanda kullanım sağlayabileceğiniz modeller üretilmektedir. Bunlara örnek olarak;


 25 lt Kompresör


 50 Litre Kompresör


100 litre Kompresör


 200 litre Kompresör


 300 lt Kompresör


 500 lt Kompresör


Litrelerine göre çeşitleri başka şekillerde de duyabilirsiniz. 50 lik kompresör, 100 lük kompresör, 300 lük kompresör, 200 lük kompresör ve 500 lük kompresör şeklinde de alınırlar.

Voltajına/Gücüne Göre Kompresörler


Kompresör teknik özelliklerine göre farklı çeşitlerde olabildiği gibi, voltaj ve güç değerlerinde de çeşitlere sahiptir. Genel olarak kullanım alanlarına bakıldığında pek çok ürün modeli görebilirsiniz. Bunlara örnek olarak ise;


 12 Volt Kompresör


 220 Volt Mini Kompresör


◦  300 bar Kompresör


 8 bar Kompresör


Hepsi teknik yapıları bakımından birbirlerinden farklı olup, hangi uygulama için kullanacaksa ona göre tasarlanmışlardır. Yapıları bakımından kullanıcılara üstün performans sunan tüm çeşitleri kategori sayfalarımızdan görebilirsiniz.

Hava Kompresör Nerede Kullanılır?


Hava kompresörü modelleri genel anlamda pek çok yerde karşımıza çıkmaktadır. Farklı çeşitleri de olması ile her alanda kullanımı sağlanabilen modelleri görebilirsiniz. Mini kompresör, sessiz kompresör, yağlı ve yağsız kompresör gibi çeşitleri çalışma alanınıza göre seçebilirsiniz. Kompresör çeşitlerine göre de kullanım alanları sayabiliriz. Örneğin mini kompresör modelleri genelde amatör kullanım için de uygundur. Arabanın bagajına atabilir, lastik inmesi gibi durumlarda mini kompresör ile şişirebilirsiniz.


Sessiz kompresör modelleri ise genelde medikal kullanımlar içindir. Diş hekimine gittiğiniz zaman hava basıncı kullandığını fark etmişsinizdir. Bu hava basıncını sessiz kompresör yardımı ile sağlarlar. Yağlı ve yağsız kompresör modelleri ise genellikle endüstriyel ve üretim alanlarında kullanılır. Hacim olarak ağır ve büyük olmaları ile rahatça yer değişikliği yapılamaz. Ama mini kompresör modeline nazaran daha çok depolama alanları bulunur. Sanayi tesisleri ve üretimhaneler içerisinde diğer modelleri tercih edebilirsiniz.

Kompresör Kullanım Alanları


➣  Kısaca kullanılabilecek alanlar ise;


➣  Fabrika ve üretim alanlarında.


➣  Büyük ve küçük işletmeler içerisinde.


➣  Otomotiv üretim ve tamir sektöründe.


➣  Oto yıkama firmalarında.


➣  Enerji endüstrisi içerisinde.


➣  Kimya sektöründe.


➣  Petrol alanlarında.


➣  Havalı el aleti kullanımında.


➣  Sağlık sektöründe.


➣  Hastane ve diş kliniklerinde.


➣  Tır gibi araçların içerisinde (temizlik için).

Hava Kompresörü Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler


1.  Hava kompresörü alırken modellerine dikkat etmeniz önemlidir. İlk olarak marka bazlı bir inceleme yapabilirsiniz. Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz bir markanın ürünü yerine bilindik ve güvenilir markayı tercih etmelisiniz.


2.  Mini hava kompresörü gibi ayrılan modelleri olduğu için hangi alanda kullanacağınız da önem taşır.


3.  Elektrikli kompresör veya başka bir modeli kullanım alanınıza bakarak belirleyebilirsiniz.


4.  Sonrasında uygulama alanında ihtiyacınız olacak teknik özelliklere sahip olanı seçmeniz gerekmektedir.


5.  Depolama alanı açısından kompresör 50 lt, 12V kompresör ya da kompresör 100 lt gibi seçeneklere bakabilirsiniz.


6.  500 litre kompresör modelleri de depolama hacmi olarak oldukça geniştir. İhtiyacınıza göre bunu kolayca belirleyebilirsiniz.


7.  En son tüm marka ve ürün çeşitleri arasından fiyat değerlendirmesi yapıp, satın alabilirsiniz.

Neden Elektromarketim’i Tercih Etmeliyim?


  Elektromarketim ile tüm kompresör çeşitlerini kolayca bulabilirsiniz.


  Kaliteli Cora, Fiac, Fini, Mytol ve Ozco gibi markaların ürünlerini sayfamızdan görebilirsiniz.


  Marka bazlı olarak en iyi kompresör markalarını bulundurduğumuz için daha uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilirsiniz.


  Kampanya ve fırsat günlerini takip ederek, normalden çok daha uygun fiyatlar ile sayfamızdan kolayca kompresör modellerine sahip olabilirsiniz.


  Elektropuan sistemimiz sayesinde aldıkça kazan politikamızdan yararlanabilir, bir sonraki alışverişlerinizde de ek indirim puanlarına sahip olabilirsiniz.


  En uygun kompresör fiyatları her zaman elektromarketim’de bulunmaktadır.


✓   Kolayca istediğiniz özelliklere sahip kompresör modelini seçebilir, en uygun fiyat seçenekleri ile satın alabilirsiniz.


✓   Güvenli ödeme yöntemlerimiz ve hızlı teslimat yollarımız ile de kısa sürede kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kompresör Özellikleri


Kompresör nedir, özellikleri nelerdir diye düşünüldüğünde aslında aklımıza ilk gelen hava oluyor. Havayı basınçlı bir şekilde kullanmamızı sağlayan cihaz ya da makineler kompresör adı verilmektedir. Havayı içerisinde depo ederken, onu hava çıkışında basınçlı bir hale getiriyor olması en önemli özelliğidir. Bunun dışında özellikleri açısından çok farklı çeşitlere ayrılmışlardır. Uygulama alanlarında en uygun kullanımı sağlaması için özelliklerine dikkat edebilirsiniz. Havalı el aletlerini kullanmadan, temizlik işlemlerine kadar pek çok çalışmada hava kompresörleri kullanılmaktadır. Bu sebeple basınçlı hava kullanımı bizim için en büyük özelliği taşır.

Hava Kompresörü Fiyatları


Hava kompresör fiyatları birçok açıdan farklıdır. Marka ve özellikleri açısından kompresör fiyatları için değişimler söz konusu olacaktır. Sessiz kompresör fiyatları ile mini kompresör fiyatları aynı değildir. Modeller arasında da farklılık olur. Mini kompresör fiyatları tüm kompresörlere göre daha uygun seçeneklerde bulunmaktadır. Bunun sebebi ise hem ufak hem de pratik olmasıdır. Endüstriyel çalışmalar için kullanımı tercih edilmez. Daha pratik işlemler için kullanımları sağlanır. 50 lt kompresör fiyatları ile 500 lt kompresör fiyatları da aynı oranda olmaz. Bu da depolama hacimleri bakımından farklılıklarının olmasıdır. 100 lük kompresör fiyatları, 50 lik kompresör fiyatları arasında değişimleri görebilirsiniz.


Fakat elektromarketim ile tüm kompresör çeşitleri için en ucuz fiyat seçeneklerini görebilir, kendi içlerinde değişen fiyat skalalarına göre en uygununu bulabilirsiniz. Tüm ürünleri sayfamızda kolayca bulabilir, en ucuz kompresör fiyatları ile de satın alabilirsiniz.

Hava Kompresörü için Sıkça Sorulan Sorular

  • Hava Kompresörlerine Nasıl Bakım Yapılmalıdır?

    • Hava kompresörü bakım işlemleri aslında önemli bir konudur. Genel olarak aldığınız markanın olanakları burada önem taşır. Endüstriyel, üretim ve sanayi alanlarında kullanılan hava kompresörü, dönemsel olarak bakım ihtiyacı duymaktadır. Burada da kompresörün markası devreye giriyor. Üretici firmalar bu tür makineler için bakım işlemini sağlar. Endüstriyel kullanımı olan bu ürünler yüksek güç ve depolama hacimlerine sahiptir. Bu sebeple bakım ihtiyaçlarında marka tarafından destek alınmalıdır. Sıkça bakım işlemi gerektiren makineler olmadıklar için markanın sizlere verdiği bakım sürelerini kaçırmadan işlemlerinizi yapabilirsiniz.
  • Hava Kompresörü Enerji Tasarrufu Sağlar mı?

    • Kompresör makineleri oldukça yüksek oranda elektrik tasarrufu sunar. Elektrikli aletleri kullanmak yerine kompresör ile havalı el aletleri kullandığınız bu size %90 oranında enerji tasarrufu sunmaktadır. Bu şekilde kullanımını sağladığınız size ne kadar az maliyet yarattığını da açıkça görebilirsiniz.
  • En Kaliteli Hava Kompresörü Hangisidir?

    • Hava kompresörü kaliteli mi değil mi anlamak için markalarını kontrol edebilirsiniz. Marka bu tarz ürünlerde oldukça önemlidir. Profesyonel kullanımları oldukları için önem taşırlar. Pek çok alan içerisinde kullanımını sağlayabileceğiniz Fini kompresör ya da Mytol kompresör modelleri sizler üstün çalışma performansı sunacaktır. Aynı zamanda Cora kompresör modelleri de oldukça iyi bir çalışma imkanı sunar. Bu gibi markaların ürünlerini tercih ettiğinizde en kaliteli kompresör modelini deneyimleyebilirsiniz.
  • Kompresör Nerede Durmalıdır?

    • Yapısal olarak çeşitleri bulunması ile her birini farklı şekilde düşünebiliriz. Örneğin yağsız ve yağlı kompresör modelleri daha çok endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır. Profesyonel çalışmalarda kullanıldıkları için de hacim olarak büyük ve ağırdırlar. Yer değiştirme işlemleri diğerlerine nazaran daha zorlu olur. Bu sebeple iş esnasında yanınızda olmasına dikkat edebilirsiniz. İşlerinizi yaptığınız alanda bulunursa devamlı olarak yer değiştirme problemi de olmaz. Sessiz kompresör modelleri de aynı şekilde kullanılmaktadır. Uygulama alanı içerisinde yer alması önemlidir. Mini kompresör ise böyle bir zorunluluk bulundurmaz. Kompakt mini kompresör yapısı sayesinde istediğiniz yere kolayca taşıyabilirsiniz.
  • Kompresör Hava Çeker mi?

    • Kompresör belirli bir havayı çekme işleminde kullanılmamaktadır. Havayı çektiği tek alan içerisinde depolama gerektirdiğinde gerçekleşir. Basınçlı havayı içerisinde depolamak için dışarıdan hava çekerek, içerisinde onu basınçlı halde depolar.
  • Kompresör Ömrü Ne Kadardır?

    • Hava kompresörü modelleri genel olarak uzun ömürlü kullanım sunmaktadır. Arıza veya bozulma gibi durumları çok nadirdir. Sağlam ve dayanıklı yapıları sayesinde uzun yıllar kullanımı sağlanabilmektedir. Özellikle bakım gerektiği dönemlerde de düzenli olarak bakım desteğini alırsanız, çok daha uzun ömürlü bir kullanım hayatı yaşayabilirsiniz.
  • Kompresör Sürekli Çalışırsa Ne Olur?

    • Uzun süre kullanımlarda kompresör modellerinde herhangi bir etkilenme yaşanmaz. Sürekli çalıştığında da kısa kısa kapatarak makinenin dinlenmesini sağlayabilirsiniz. Üzerinde bulunan açma kapama butonlarından kontrollerini yapabilirsiniz. Kullanmadığınız zamanlarda kapatırsanız bu size daha uzun ömürlü çalışma imkanı kazandırır. Ama sürekli çalışıyor ve kapama tuşunda da sıkıntı olursa teknik servisi ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Hava Kompresörü Nasıl Kullanılır?

    • Kullanımı aslında oldukça basittir. Üstünde bulunan buton yardımı ile açma kapama işlemini yapabilirsiniz. Hava basıncının ölçümünü ve durumunu kontrol etmek için de üzerinde bulunan kadrana bakabilirsiniz. Kompresör içerisinden çıkan hortum ile de kullandığınız alet veya alana kolayca hava verebilirsiniz.
  • Hava Kompresörü Basınç Ayarı Nasıl Yapılır?

    • Tüm kompresör modelleri üzerinde bir kadran bulunmaktadır. Bu size hem hava basıncının durumunu hem de kullanımını göstermektedir. Genel olarak orada bulunan düğmeler yardımı ile de ayarlamasını kolayca yapabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.