Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 149 ürün görüntüleniyor.
1 2 3 4
  • Bara ve Dağıtıcı Ürün Çeşitleri – Fiyatları

    • Bağlantı ürünleri içerisinde birçok farklı ürün modeli yer almaktadır. Bara sistemleri genel olarak yüksek gerilim iletim merkezleri için en önemli bölümü olup, yüksek gerilim salt merkezleridir. Sistemleri üzerinde en az maliyetli be en güvenilir olan elektrik enerjisini sağlamak durumundadır. Günümüzde ise salt merkezleri bakımından gelecekteki gereksinimleri en ucuz ve kolay şekilde karşılayabilecek olan esneklikte üretilmektedirler. Merkezlerin tasarımında bulunan belirleyici en önemli iki etken ise işletmeler üzerinden en üst güvenlik ve ilk yatırımın düşüklüğü söz konudur. Bara çeşitleri yüksek gerilim merkezleri için iki bölümde toplanmaktadır. Bunlar ise hat dağıtım merkezi ve transformatör ya da uç dağıtım merkezleri şeklindedir. Hat dağıtım merkezlerinin üretici veya alıcı uçlarında bulunan trafo merkezlerinden de genel olarak daha güvenilir olması gerekmektedir. Bunun nedeni ise yedek bir hat bulundurulmasının yedek transformatörden daha pahalı fiyatları oluşudur. Kullanımları sağlanan merkez düzenlemelerinde birisi da bara çeşitleridir. Genel yapıları bakımından bu ürünler oldukça kullanışlı seçeneklere sahiptirler. Elektromarketim.com üzerinden tüm bara çeşitleri ve dağıtım ünitelerine ulaşabilirsiniz. En ucuz fiyat seçenekleri ile satın alarak da kullanımlarını sağlayabilirsiniz. Yüksek performanslı çalışma şekilleri ile de sizlere rahatlık sunacaklardır. Güvenli ödeme seçenekleri ve hızlı teslimat yolları ile bu ürünlere sahip olabilirsiniz.
  • Bara Nedir?

    • Genel olarak bara ifadesi teknik olarak aynı gerilim ve frekans içerisinde olan elektrik enerjisinin toplanmış olduğu ve buradan da dağıtılması sağlanan ünitelerdir. Bara çeşitleri elektrik enerjisinin kontrol ve kumanda edilmesinde kullanımlar sağlanan ünitelerin birbirleri ile irtibatlarında rol oynayan bir iletken modelidir. Santraller içerisinde üretilmiş olan elektrik enerjisi ile şalt sahası içerisinde cihazlara da iletilmesinde bara sistemleri kullanılmaktadır. Aynı zamanda orta ve yüksek gerilim panoları üzerinde de nötr, faz ve toprak iletkeni olarak kullanımları bulunmaktadır. Santraller içerisinde, trafo merkezlerinde, ölçme merkezlerinde, şalt sahalarında ve elektik dağıtım panoları gibi birçok alan içerisinde kullanılan bara çeşitleri boyanmış haldedir. R-S-T olarak fazlarının bağlanmış olduğu baralar sırası ile sarı, mor, yeşil renklerine boyanmışladır. Bara malzemeleri de bakır ve alüminyum kullanılarak değişik metallerden tasarlanmıştır. Bara çeşitleri aynı gerilim ve frekans üzerinde bulunan elektrik enerjisinin toplanması ve dağıtıldığı üniteye verilen isimdir. Elektrik enerjinin kumanda ve kontrol edilmesi için kullanımları sağlanan üniteleri ile beraber irtibat kurmalarını sağlayan baralardır. Bu nedenle de baralar yapıları bakımından iletken olan taraftır. Bara malzemeler bakımından bakır ve alüminyum olmak üzere değişik metallerden yapılarak tasarlanmışlardır. Bakır lama ya da alüminyum lama, bakır boru ya da alüminyum boru, çelik özlü yani St-Al alüminyum iletken olarak üretimleri sağlanmaktadır. Lama bakır şeklinde olan baraları ile iç tesisler içerisinde boru ve iletken baralar ise de dış tesislerde kullanılan şalt sahası ürünleridir. Genel olarak iç tesisler içerisinde kullanımları sağlanan baralar ile fazla sıralarını belirlemek, akım yoğunluğunu arttırma işlemi sayesinde soğutmayı sağlamak ve oksitlenme durumunu önlemek amacı ile kullanımları sağlanmaktadır. Farklı renklere boyanan ürünlerdir. R-Sarı, S-Yeşil, T-Mor şeklinde de kodlandırılmışladır. Açık hava şalt tesisleri içerisinde çelik özlü olan alüminyum iletkenli baralarda, bara flenşinin yani sehiminin sıcaklık değişimlerine göre sıcaklığın değişmemesi için uçlarına ağırlıkların bağlanması gerekmektedir.
  • Baralar Nerelerde Kullanılır?

    • Kullanım alanları bakımından bara çeşitleri santraller içerisinde üretilen elektrik enerjisi için şalt sahalarında cihazlara iletken sağlamak amacı ile kullanılmaktadırlar. Aynı zamanda baralar orta ve yüksek gerilimli olan panoların faz, toprak iletkeni, nötr değerleri ile de topraklama barası olarak da kullanımları sağlanmaktadır. Bunların dışında trafo merkezi, ölçme merkezi, bara santralleri, elektrik dağıtım panoları gibi birçok alan içerisinde tercih edilebilmektedir. Şalt sahaları içerisinde kullanımları sağlanan baralar ile giren gerilimlerin hatları ile transformatör arasında düzgün ve emniyetli bir bağlantı oluşturulmaktadır. Tüm bu kullanım alanları içerisinde kullanımlarını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bara seçimlerinizde de bakır bara taşıma kapasitelerini de inceleyerek karar verebilirsiniz. Örnek olarak bir dağıtım tablosunda baradan çekilecek olan akım 150 amper olacak ise kullanılması gereken bakır baranın ölçüleri de bara akımı, anma akımının %20 fazlası olacak şekilde bulunmalıdır. En ucuz bara fiyatları ile elektromarketim.com üzerinden bu ürünlere ulaşabilir, güvenli ödeme seçenekleri ile de satın alabilirsiniz. Kaliteli bara çeşitleri için hemen elektromarketim.com ‘u ziyaret edebilirsiniz. Birçok farklı ürün tasarımı ile kaliteli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Sürekli kullanıma uygun olan bu ürünleri satın alarak, yüksek performanslı bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz.
  • Bara Nasıl Seçilir?

    • Elektrik sistemleri içerisinde bara seçimi de oldukça önemlidir. Bara seçimi esnasında ısınma birinci sırada dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Taşıması sağlanacak olan akıma bakılarak seçilen bakır kesit ile işletmeler içerisinde ya da bu işletmelerden beslenen çıkışlarda meydana gelecek olan kısa devre akımlarının yol açacağı dinamik zorlanmalar yönünden de kontrolü yapılarak bara seçilmelidir. Bakır bara aynı özelliklere ve boyut sahip alüminyum baralara göre de %25 daha fazla akım taşıyabilirler. Bakır baralar alüminyum çeşitleri için baralar da mukavemetleri ve eylemsizlik momentleri için 3 kat daha fazla çeşitlere sahiptir. Bakır imalatı da %99,9 elektrolitik saf bakırdan imal edilmektedir. Üretici firmalar bakımından bakır bara fiyatları, kesitleri, ağırlığı, boyutları gibi kesitlere göre değişmektedir. Bakır kesitleri açısından sürekli olarak taşıyacakları toplam akımından %20 fazlasına göre hesaplanmaktadır. Bara kesitleri bakımından mekanik zorlanmalara karşı olarak dayanıklı ve pano genişliğine de uygun olmaları gerekmektedir. Çeşitleri bakımından bara sistemleri içerisinde en uygun baranın seçimi için dikkat edilmesi gereken faktörler bulunmaktadır. Bunlardan ilki yükün cinsi ve miktarıdır. Kullanıldığı yerin özelliği, besleme kaynaklarının sayıları, besleme durumunun sürekliliği, emniyet ve ekonomik durum şeklinde birçok faktör bulunur. Bunlara dikkat ederek bara seçimlerinizi yapabilirsiniz. Kullanımları bakımından da rahatlık sunacak bu ürünler seçim aşaması sırasında da dikkat edilmesi gereken konulara sahiptirler. Elektromarketim.com üzerinden en ucuz bara fiyatları ile bu ürünlere ulaşabilir, güvenli ödeme yöntemleri ile de hemen sahip olabilirsiniz.
  • Dağıtıcı Üniteler Ne İşe Yarar?

    • Genel olarak pano içerisinde dağıtım amaçlı olarak kullanılan bu ürünler panonun iç uygulamalarında birden fazla bağlantı elemanları ile kullanmadan çok daha basit bir şekilde dağıtım imkanı sağlayabilmenize olanak sağlamaktadır. Dın ray ve vida yuvaları ile vida kullanarak monte edilmektedir. İsterseniz dın raya denk getirerek takabilirsiniz. -30 derece ile 110 derece arasında da çalışma sıcaklıkları bulunan ürünlerdir. Dağıtım üniteleri aynı zamanda da alev yürütmez şekilde üretilmiş olmaları ile de kullanış sunarlar. Dayanıklı ve sağlam bir yapıları olmaları ile birçok alan içerisinde de kullanımları rahatlıkla sağlanabilmektedir. Bunların dışında bakır bar ve demir kaplı olan çinko vidaları ile kullanılan ürünlerdir. Sağlam yapıları sayesinde de 125 amper kadar çalışma akımına ve 500V çalışma gerilimlerine sahiptirler. Genel olarak kullanışlı ürün seçeneklerine sahip olan bu ürünler 6 çeşitli güç dağıtım ürünleri olarak üretilmişlerdir. Dağıtım ürünleri çeşitleri bakımından 2 kutup 7 delik – 2 kutup 11 delik – 2 kutup 15 delik – 4 kutup 7 delik – 4 kutup 11 delik ve 4 kutup 15 delik ölçülerinde olarak içlerinde de farklı çaplarda deliklere sahiptirler. Kullanım alanları bakımından delik sayılarına dikkat ederek seçiminizi yapabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.