Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 126 ürün görüntüleniyor.
1 2 3
  • Basınç Sensörü Nedir?

    • Basınç sensörleri, hacimsel büyüklüğe sahip olan sıvı ve gaz gibi bileşenlerin yanı sıra rakım, hız ve su seviyesi gibi değişkenlerin basınç derecelerinin ölçülmesinde kullanım sağlanan cihazlardır. Sensör çeşitleri arasında yer alan farklı çalışma özelliğine sahiptirler. Bu sensör modelleri, uygulanan basıncı algılar ve analog sinyallere dönüştürülmesini sağlar. Analog sinyaller ise dönüştürücüler ile uygulamalarda kullanılan verilere dönüştürülür. Basınç sensörleri sayesinde sistem ve sistem süreçleri gözlemlenerek kontrol altında tutulabilir. Eğer basınç değerleri yanlış ölçülmüşse ya da kontrol edilemezse bu durum hem süreç hem de işletme açısından istenmeyen sonuçlar ortaya koyabilir ve maliyeti yükseltebilir. Özellikle üretim ve kontrol aşamalarında oldukça sık kullanılan basınç sensörü modelleri, genellikle bir transdüser gibi çalışır.
    • Basınç ölçümü üç farklı türde yapılır. Bunlar mutlak basınç ölçümü, gösterge basınç ölçümü ve fark basınç ölçümüdür.
    • Mutlak Basınç Ölçümü: Ölçülecek basınç değeri ile referans değeri arasındaki fark alınarak yapılan bu ölçüm işleminde referans noktası vakumlanarak alınır. Burada referans değeri sıfır basınç değerine ne kadar yakın olursa, yapılan ölçüm de o kadar doğru olacaktır.
    • Gösterge Basınç Ölçümü: Anlık olarak atmosfer basıncının baz alınmasıyla yapılan basınç ölçme işlemidir. Gösterge basıncı eğer atmosfer basıncından büyükse pozitif, düşükse ya negatif ya da vakum basıncını belirtir.
    • Fark Basınç Ölçümü: Bu ölçüm işlemi, iki farklı yerden alınmış olan ölçüm değerleri arasındaki fark basıncını ifade eder.
  • Basınç Sensörü Özellikleri Nelerdir?

    • Fark basıncı hem mutlak basınçta hem de gösterge basıncında alınmaktadır. Mutlak basınçta ölçülen basınç değerinin referans basınç değerine farkı alınırken, gösterge basıncında ise atmosfer basıncına göre fark basıncı alınmaktadır. Basınç sensörleri ile yapılan işlemin doğru ve bilinçli bir şekilde sonuçlandırılabilmesi için ölçüm türlerinin bilinmesi önemlidir. Bu sensörlerin farklı özelliklere sahip olan birçok modeli bulunmaktadır. Kullanım alanları ise ürün özellikleri ile ilişkili olup, sektörden sektöre değişiklik göstermektedir. Basınç sensörü çeşitleri içerisinde gerinim ölçer basınç sensörü, Piezoelektrik basınç sensörü, kapasitif ve kapasitif fark basınç sensörleri yer alır. Gerinim Ölçer Basınç Sensörü: Maddelerin gerinim seviyelerinin ölçülmesi işlemlerinde kullanılan bu sensör modeli Strain Gauge Pressure adıyla da bilinmektedir. Dinamik basınç değişimi olan her alanda kullanıma uygun olup, genellikle barometrelerde, hidrostatik seviye ölçümlerinde ve medikal ürün teknolojilerinde kullanımı tercih edilir. Burada ölçüm işlemi, basıncın esnek diyaframa uygulanması sonucu diyaframda gömülü olan iletkenin direnç değerlerinin değişimiyle gerçekleşir. Basınç ile birlikte diyafram esnerken, iletkenin boyu uzar ve kesiti incelir. Bunun sonucunda direnç değeri değişir. Wheatstone köprüsü kullanılarak direnç değişiklikleri çıkış gerilimine dönüştürülür. Çıkış gerilimi ise diyaframa uygulanan basınca göre değişmektedir. Kapasitif Basınç Sensörü: Bu sensör modellerinin yapısında genellikle kapasitif özellikteki diyaframlar kullanılmakta olup, ölçüm işlemi kapasitans değişimine göre yapılmaktadır. Sensör içerisindeki kapasitif özellikte olan diyaframın alt kısmında bir diğer kapasitif sabit plaka (diyafram ile bu plaka arasında dielektrik malzeme bulunur) yer alır. Diyafram basınç sonucu esnediğinde, iki kapasitif özellikte olan plaka arasındaki mesafe ve bununla bağlantılı olarak kapasitans değişir. Burada mesafe arttıkça kapasitans azalacak, mesafe azaldıkça kapasitans artacaktır. Oluşan kapasitans değişiminin basınç değeri ile ifade edilmesi için bir çıkış gerilimi gerekir. Çıkış gerilimi ise tank ya da akım devresi ile elde edilir.
    • Kapasitif basınç sensörü modelleri, içerisinde bulunan dielektrik malzemelerin alanında değişikliklere neden olacağı için nemlilik oranının yüksek olduğu yerlerde kullanıma uygun değildir.
    • Kapasitif Fark Basınç Sensörü: Kapasitif basınç sensörleri ile aynı çalışma mantığına sahip olan bu sensör modelleri, yapıları bakımından iki esnek diyaframa sahiptir. Uygulanan basınç ile iki diyafram esner ve bunun sonucunda oluşan mesafeler ile birbirinden ayrı iki kapasitans oluşturur. Kapasitans değerleri arasındaki fark ise sensör tarafından tespit edilir ve çeşitli sinyaller aracılığıyla çıkış sinyali gelir. Basınç ölçümü, burada alınan fark değerleri ile gerçekleşir.
    • Piezoelektrik Basınç Sensörü: En sık kullanılan sensör modeli olup, piezoelektrik etkisi prensibine dayanarak ölçüm işlemini gerçekleştirir. Belirli maddelere basınç uygulandığında, maddenin üzerinde gerilim indüklemesine sebep olur. Bunun sonucunda oluşan milivolt mertebesi, basınç değerlerini veri halinde sunar. Hızlı basınç değişimlerini algılayabilen yapısı sayesinde en çok dinamik ölçüm noktalarında kullanımı tercih edilir. Ayrıca motor parçalarındaki deformasyonların ve hatalarının bulunması için otomotiv sanayinde de kullanılabilmektedir.
  • Basınç Sensörleri Nerede Kullanılır?

    • Sıcaklık, basınç ve debinin anlamlı hale gelebilmesi için sayısal değerler ile nitelendirilmeleri gerekir. Basınç sensörleri ise bu işlemi yerine getiren önemli ürünlerdir. Kullanım alanı her geçen gün daha da genişleyen basınç sensörleri, özellikle fizik ve kimya biliminin olduğu her alanda kullanıma uygundur.
    • Atmosferik basıncın ölçülmesinde barometrik basınç sensörleri, çevrimiçi basınç ölçümlerinde ise hidrolik basınç sensörleri kullanılabilir. Bunların yanı sıra HVAC sistemlerindeki hava filtrelerinin izlenmesi için yine bu ürün modelleri tercih edilebilir. Boru sızıntılarının izole edilmesinde, gaz basıncının izlenmesinde, AR-GE uygulamalarında, yüksek sıcaklıktaki buhar ölçümlerinde, dinamik ölçüm noktalarında, otomotiv sanayinde, medikal ürün teknolojilerinde ve daha pek çok alanda daha basınç sensörü modelleri kullanılabilmektedir.
  • En İyi Basınç Sensörü Hangisidir?

    • Sensör çeşitlerinden biri olan basınç sensörleri, farklı kullanım alanlarına sahip olan birçok ürün çeşidine sahiptir. Bu ürünlerin hepsi basınç değerini sayısal verilere dönüştürse de çalışma prensipleri ve yapıları bakımından farklılık gösterir. Bu nedenle en iyi basınç sensörü, gereksinimlerinizi karşılayacak fonksiyonlara sahip olan üründür diyebiliriz. Bunun için Elektromarketim.com web sitemizi ziyaret edebilir, ürün özelliklerini karşılaştırarak sizin için en iyi basınç sensörü modelini belirleyebilirsiniz.
    • Schneider Basınç Sensörleri

    • Otomasyon ve şalt malzemeleri ile geniş ürün yelpazesine sahip olan Schneider Electric, basınç sensörü modelleriyle dikkat çeker. Kaliteli ve güvenilir yapıları ile öne çıkan ürünlerini her bütçeye uygun geniş fiyat aralıkları ile kullanıcıya sunar. Çeşitli uygulamalarda güvenle kullanabileceğiniz Schneider basınç sensörü fiyatları ve modellerini Elektromarketim.com’da bulabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.