Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 113 ürün görüntüleniyor.
1 2 3
  • Elektrik Şarj İstasyonu Nedir?

    • Gelişen teknoloji ile birlikte elektrikli araç kullanımının hızla yaygınlaşmaya başlaması, şarj istasyonu talebinin her geçen gün daha da artmasına yol açmıştır. Elektrikli araç modellerinin yol kat edebilmeleri için bataryalarının belirli aralıklarda doldurulması gerekir. Ancak elektrikli şarj istasyonları, akaryakıt istasyonları kadar yaygın olmadığı için bu durum kullanıcı mağduriyetini ortaya çıkarır. Bu gibi sorunların çözümü için günümüzde hem kişisel konutlara hem de topluma açık alanlara kurulabilen ve kullanıcıya mekânsal özgürlük sunan elektrikli şarj istasyonları geliştirilmiştir.
    • Bu istasyon modelleri; hibrit elektrikli (HEV), plug-in hibrit elektrikli, yakıt hücreli (FCEV) ve tamamen elektrikli (BEV) araçların batarya dolumları için ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini üreten ve araçlara kontrollü bir şekilde enerjisi akışı sağlayan ürünlerdir.
    • Elektrik enerjisi alt yapısına sahip olan elektrikli araç şarj istasyonlarının, haberleşme donanımları ile desteklenmiş sistemleri bulunur. Uyumlu araçlar ile birlikte kullanılan bu istasyonlarda dolum işlemi pompa yerine kablo ile gerçekleştirilir. Şarj istasyonu modellerinde uluslararası standartlara göre düzenlenmiş olan AC ve DC olmak üzere iki farklı altyapı sistemi kullanılmaktadır.
    • AC (alternatif akım) araç şarj istasyonu: Ev prizlerini de içerisinde bulunduran bu istasyon modeli, ev tipi elektrikli araç şarj istasyonu olarak da bilinir. Burada şarj maliyeti düşük olsa da işlem süresi biraz uzundur. AC tip istasyonların çalışma prensipleri, alternatif akımın araç üzerinde yer alan dönüştürücü aracılığı ile doğru akıma çevrilmesi ve ardından bataryaya iletilmesi şeklindedir.
    • DC (doğru akım) araç şarj istasyonu: Bu istasyon modelleri yüksek hızlı şarj olarak da bilinmektedir. Aracın kapasitesine bağlı olarak 1 ila 4 saat aralığında tam dolum sağlayabilir. AC modelinden farklı olarak şebekeden gelen alternatif akım, şarj istasyonu üzerinde doğru akıma dönüştürülür ve elektrikli araç bataryasına iletilir. Bu nedenle dolum işlemini AC tip araç şarj istasyonuna kıyasla çok daha hızlı gerçekleştirir.
    • Bu bağlamda araç şarj istasyonunun verdiği akım türü, aracın batarya şarj süresi ile doğrudan ilişkilidir diyebiliriz.
  • Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Ekipmanları Nelerdir?

    • Elektrikli araç bataryalarının şarj dolum işleminde kullanılan istasyon modellerinin kurulumu ve kullanım veriminin arttırılabilmesi için bazı ekipmanlara ihtiyaç duyulur. Şarj istasyonu ekipmanları içerisinde; farklı uzunluklarda olan şarj kabloları, kablo tutucu, kart okuyucu panel, soket priz, soket çıkışı, koruma ünitesi, koruma kapağı, ön panel ve kilit sisteminin yanı sıra montaj kaidesi, montaj kapağı ve montaj kiti gibi ürünler yer alır. Bu ekipmanlar, elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için ihtiyaç duyulan malzemeleri içerdiği gibi, istasyon sisteminin korumalı ve kontrollü bir şekilde çalışabilmesini de destekler.
  • Elektrikli Oto Şarj İstasyonu Nerede Kullanılır?

    • Elektrikli şarj istasyonları, 220 volttan 400 volta kadar araç donanımına bağlı olarak pek çok alanda doğru ekipmanlar kullanılarak şarj işlemini gerçekleştirebilir. Bu nedenle akaryakıt istasyonlarına kurulabileceği gibi istenilen daha birçok alana konumlandırma imkanı da sunar.
    • Araç şarj dolum istasyonlarının kullanım alanları lokasyona göre kısıtlı erişimli alanlar, halka açık alanlar ve özel erişimli alanlar olmak üzere 3 gruba ayrılır.
    • Kısıtlı erişimli alanlar: İlgili hizmet noktalarına belirli kişilerin girebildiği ofis binaları, otopark alanları ve siteler gibi şarj istasyonu alanlarını kapsar.
    • Halka açık alanlar: Araç kapasitesine uygun olarak hızlı şarj olanağı sunan Mod3 ve Mod4 şarj istasyonlarının kullanıldığı alanlardır. Bu grup içerisinde alışveriş merkezleri, otoparklar, dinlenme tesisleri ve otoyol kenarları gibi halka açık, herkesin giriş yapabildiği yerler bulunur.
    • Özel erişimli alanlar: Genellikle kişilerin kendi evlerine kurdukları ve kendi elektrik aboneliklerine bağlanarak şarj işlemini gerçekleştirdikleri istasyonlardır. Özel alanlara konumlandırılan bu istasyon modellerine erişim ise genellikle istasyonun sahibini, aile üyelerini ya da bina sakinlerini kapsar.
  • Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Avantajları Nelerdir?

    • Elektrikli araç şarj istasyonu uygulaması, kullanıcıya hem maddi hem de çevresel anlamda birçok avantaj sağlar. Bunların başında ise doğal kaynakların korunması ve çevreye duyarlı olmaları gelir.
    • Düşük karbon salınımlı olan elektrikli araçlar ve şarj için ihtiyaç duyduğu enerjiyi yenilenebilir enerji kaynaklarından elde eden istasyonlar sayesinde karbon ayak izi azalır.
    • Kurulum alanlarına bakıldığında akaryakıt istasyonları gibi belirli alanlara konumlandırılmaları gerekmez. Kullanıcının istediği ve ihtiyaç duyduğu her alana elektrikli şarj istasyonu kurulumu yapması mümkündür. Güneş enerji sistemleri ile entegre olan bu ürünler, elektrik hattının bulunmadığı alanlarda dahi konumlandırılabilir.
    • Tak ve şarj et kullanım özelliğine sahip modelleri sayesinde herhangi bir işlem yapılmasına gerek kalmaz ve araç istasyona bağlanarak şarj işlemi başlatılabilir.
  • En İyi Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Hangisidir?

    • AC ve DC akım veren Araç şarj istasyonu modelleri, araç modellerine ve şarj dolum işlemlerine göre çeşitlilik gösterir. AC ya da DC akım veren şarj istasyonları, araç modeli ve özelliklerinin yanı sıra istasyonun kurulacağı alanda kullanılan elektriğe uygun şekilde belirlenmelidir. DC şarj istasyonu fiyatları AC modellere kıyasla daha yüksektir.
    • En iyi araç şarj istasyonu, aracınızın gereksinimlerini karşılayan üründür. Hızlı şarj dolumu için bu ürün DC araç şarj istasyonu modelleri olurken, ev tipi kullanımlarınız için bina elektrik şebekenize uyumlu olan AC şarj istasyonları sizin için doğru tercih olacaktır.
    • Schneider Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

    • Schneider markası elektrikli şarj istasyonu modelleri ile sektörün önde gelen firmalarından biridir. Her bütçeye uygun geniş fiyat aralığı ve kolay kullanımlı ürünleri ile kullanıcıya büyük avantaj sağlar. En iyi elektrikli şarj istasyonu olarak Schneider EVH2S22P02K EVlink Wallbox 22kW T2 Sağ Soket Çıkışlı Elektrikli Araç Şarj İstasyonu örnek verilebilir. Bu ürün, şarj süresi bakımından AC sınıfının en hızlı modellerinden biridir. Tak ve şarj et kullanımlı olması sayesinde şarj işlemi için yapacağınız tek şey aracınızı istasyona bağlamanız olacaktır. Ayrıca ürüne harici bir kontak bağlayarak enerji yönetimi seçeneğini aktifleştirebilir, seçtiğiniz modda şarj işlemine devam edebilirsiniz.
    • Kullanıcıya en avantajlı kullanımı sunan Schneider elektrikli araç şarj istasyonu fiyatları ve modelleri Elektromarketim.com’da. Uygun fiyatlarla satın alacağınız modern tasarımlı ve çok fonksiyonlu istasyonlar ile yüksek performans elde edebilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.