Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 1336 ürün görüntüleniyor.
1 2 3 ... 6 ... 13 ... 28
  • Matkap Nedir?

    • Matkap çeşitleri bir diğer ismi ile delgi olarak bilinmektedir. Temelde kullanımları bakımından delik delme ve havşa açma işlemleri için tasarlanmışlardır. Matkap çeşitleri iki kesme kenarına sahip olup, kesici takım ürünleri arasındadır. Delik delme işlemleri sırasında oluşan talaş gibi etkiler helisel kanallar ile dışarı atılmaktadır.
    • Çeşitleri bakımından havşa matkap modelleri; delme işlemleri sonunda oluşan çapakların alınmasını da sağlar. Deliğin keskin kenarlarının yumuşatılması yani pah kırma işlemi ve havşa açma işlemi için kullandığı kesici takımları bulunur. Bu takımlar genelde ikiden çok kesme kenarına sahip olacak şekilde üretilir. Bunları matkap yerine silindirik bir havşa takımı ya da konik havşa takımı gibi adlandırmak, freze çakısı gibi görmeye daha uygundur.
    • Matkap modelleri halk içerisinde “matkap ucu” olarak anılır. Matkap genelde “breyz” olarak bilinen makineyi ifade eder. Teknik yapıları bakımından matkap ucu matkabın aralarında genelde 118 derecelik açısı olan iki kesme kenarının bulunduğu kısımdır. Orada bulunan sivri kısma matkap ucu denir.
    • Kullanımları bakımından pek çok çeşitleri bulunur. Örnek olarak; delme ve havşa işlemleri için kullanılan tezgaha “matkap tezgahı” denmektedir. Breyz ise genelde hemen hepsi elektrik motorlu, tabanca şeklinde tasarlanmış ürünlerdir. Uç kısmında mandren bulunan el aleti modellerine sahiptirler. Breyz matkaplar, mandrene sıkıştırılması ile kullanılmaktadır. Genel olarak ev tipi kullanım sunan ürünlerdir. Mandrenlerine genelde en fazla 13 mm çapında matkaplar bağlanarak kullanılmaktadırlar.
    • Matkap Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

    • Genel olarak matkap kullanımı çok yaygındır. Evlerimizde de alet çantası içerisinde bir tane kullanımını sağladığımız matkap bulunur. Özellikle artık mobilyaları da internet üzerinden almaya başladığımız için demonte gelen eşyaların birleştirilmesinde işimize oldukça yarıyorlar. Bu tür işlemlerde vidalama aleti daha çok kullanılmaktadır. Ama örnek olarak evimizde bir tablo asmak için duvarı delmek gerekir. Bu esnada matkap ile kısa sürede tabloyu takabiliriz. Aslında kullanımları ile evlerde olmazsa olmazlardan biri haline de geliyorlar.
    • Kullanım esnasında da dikkat etmemiz gereken birkaç unsur söz konusudur. Genel olarak hem amatör hem de presyonel alanlar için geçerli olacaktır. Delik delme işlemleri sırasında daha dikkatli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Örnek olarak doğru yere delik açmak önemlidir. Evin duvarını delip, tablo asmak isteyenler için önemli bir noktadır. Duvarın arkasında herhangi bir tesisat var mı bunu bilmek oldukça önemlidir.
    • Bunun dışında deliği delme işlemi esnasında matkabın dönme hızı ile yüzeyden partikül çıkabilir. Delme işlemi yapılırken süpürge tutulduğunu görmüşsünüzdür. Bu aslında partiküllerin dağılmadan direkt toplanmasını sağlar. Deliği açan kişi için de aslında önemli bir koruma sağlanır. Maskesiz ve eldivensiz şekilde çalışıyorsanız özellikle önemlidir. Ama iş güvenliği açısından bu tür işlemlerde maske, gözlük ve eldiven kullanımı sağlanması gerekmektedir.
    • Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise işlem esnasında matkabı tutma şeklidir. Matkap tutuşu oldukça önemlidir. Bunun sebebi ise kayma gibi durumların yaşanmamasıdır. Delme işleminde kullanırken matkap birden ileri ya da geri kayabilir. Bu durumda ellerinizde derin yaralar meydana gelebilir. Matkap tutuşu bu nedenle oldukça önemlidir.
  • Matkap Çeşitleri Nelerdir?

    • Matkap çeşitleri içerisinde oldukça geniş bir yelpaze yer almaktadır. Her uygulama alanına göre bir matkap modeli görebilirsiniz. Hem profesyonel hem de amatör olarak, ev tipi matkap modelleri bulunur. Teknik yapıları ve tasarımları ile aralarında farklar bulunmaktadır. Aynı amaç için kullanılıyor olsalar bile, uygulama alanlarında farklı özelliklere ihtiyaç duyulmaktadır.
    • Darbeli Matkap ve Darbesiz Matkap Çeşitleri

    • Darbeli ve darbesiz olarak iki farklı tasarıma sahip matkap modelleri bulunur. Aslında en sık duyduğumuz matkap çeşitleridir. Darbeli matkap çeşitleri güç gerektiren alanlarda delme, ya da havşa açma işlemleri için kullanılmaktadır. Darbesiz matkap çeşitleri ise daha az güç gerektiren malzemeler üzerinde kullanılmak üzere tasarlanmışlardır. Delme ve havşa açma işlemlerinde ikisi de kullanılabilmektedir. Fakat uygulama yüzeyi değişim göstermektedir. Örnek olarak; darbeli matkap beton üzerinde kullanılıyorsa, darbesiz matkap ahşap üzerinde kullanılmaktadır.
    • Delici Matkap ve Kırıcı Matkap Çeşitleri

    • Delici kırıcı matkap ya da kırıcı delici matkap da aslında sıkça duyduğumuz matkap çeşitleri arasındadır. Kırıcı delici matkap çeşitleri hem kırma hem de delme işlemlerini yapabilmektedir. Fakat delici matkap sadece delmek, kırıcı matkap ise sadece kırmak üzerine üretilmiştir. Yüksek güçte olacak şekilde üretilen çeşitleri bulunmaktadır.
    • Vidalama Aleti Çeşitleri

    • Evlerimizde pratik kullanım sunan matkap çeşitleri aslında vidalama matkap modelidir. Demonte ürünlerin birleştirilmesi için kullandığımız matkap çeşitleri vidalama olarak adlandırılmaktadır. Delme işlemi yapamazlar. Sadece vida ya da somun takma işlemleri için kullanımları sağlanmaktadır. Fakat vidalama matkap çeşitleri de kendi içlerinde farklılık gösterir. Darbeli vidalama matkap ya da darbesiz vidalama matkap modelleri gibi çeşitlerini görebilirsiniz.
    • Karıştırıcı Matkap Çeşitleri

    • Karıştırıcı matkap denildiğinde aklınıza bir mixer modeli gelebilir. Mixer gibi sıvı ya da sıvıya yakın malzemelerin karıştırılması için kullanılırlar. Genelde boya ve harç karıştırma işlemlerinde bu tür matkap modelleri tercih edilir. Matkap ucu yerine karıştırıcı uç takıldığını düşünebilirsiniz. Bu uç yardımı ile karıştırma işlemi kolayca yapılabilmektedir.
    • Köşe Matkap Çeşitleri

    • İsminden de anlayacağınız üzere köşe alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış ürünlerdir. Matkap çeşitleri bazen dar ve köşe alanlara girmekte zorluk yaratabilir. Bu sebeple köşe matkap modelleri üretilmiştir. Daha kompakt bir tasarım ile her alanda kolay çalışma imkanı sunarlar. Genelde profesyonel alanlarda kullanılmak üzere üretilmişlerdir. Ama amatör olarak, hobi amaçlı kullanımlar için de uygundur.
    • Matkap Tezgahı Çeşitleri

    • Matkap tezgahı modelleri bakımından profesyonel alanlarda kullanılmaktadır. El tipi matkap modelleri değil de masaüstü olarak kullanımları sağlanan ürünlerdir. Masa üstü matkap olarak da adlandırabiliriz. Burada malzemeyi tezgah üzerine getirerek, delme ya da havşa işlemi yapmanız gerekmektedir.
    • Matkap Seti Çeşitleri

    • Birden fazla matkap modelini içeren paketler de bulunmaktadır. Bunlar içerisinde vidalama matkap, delici matkap, darbeli matkap gibi çeşitleri görebilirsiniz. Aynı zamanda içerisinde dekupaj testere makinesi ya da sunta kesme makinesi de olabilir. Genel olarak profesyonel amaçla kullanım sağlayan kullanıcılar için setler oldukça iyi bir seçenektir. İçerisinde çalışma esnasında lazım olabilecek her şeyi bulabilirsiniz. Aynı zamanda akülü matkap modelleri için hem akü ve akü şarj aleti hem de matkap yer alır. Bu tür matkap setleri de bulunmaktadır.
    • Matkap Aksesuarı Çeşitleri

    • Matkap çeşitleri arasında bahsettiğimiz gibi pek çok model bulunur. Bu sebeple aksesuarları da oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Her bir model için ayrı bir matkap ucu görebilirsiniz. Aynı zamanda matkap için ek tutma kolu gibi matkap aksesuarları da bulunur. Kullanım esnasında sizlere en iyi çalışmayı sunmak için bu tür ek ürünler vardır. Matkap aksesuarları arasında da seçim yaparak kullanımlarını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda matkap ucu, matkap mandreni ve kılavuz kolları gibi çeşitler yer alır. Bunların dışında da pek çok aksesuar çeşidi görebilirsiniz.
  • Matkap Nasıl Çalışır?

    • Çalışma şekiller genel olarka dönme hareketinden oluşur. Dönme hareketi sağlayarak delik açma işlemi yaparlar. Matkap modellerinin üzerinde bulunan düğmeye bastığımızda dönme hareketini başlatır. Bu şekilde delme ve havşa açma gibi işlemleri yapmaktadır. Çalışma prensipleri bakımından çeşitleri bulunmaktadır. Akülü matkap, elektrikli matkap ve havalı matkap gibi farklı enerjiler kullanarak çalışan ürünler bulunur. Şarjlı matkap modelleri ya pilli ya da elektrik ile şarj edilerek kablosuz kullanım sunan ürünlere denir. Aynı zamanda akülü matkap modellerine de diyebiliriz. Akülü oldukları için akü sonrasında şarj edilebilir. Bu sebeple akülü modellere de şarjlı matkap denilebilir.
    • Akülü Matkap

    • Çalışma şekilleri bakımından akü ile kullanılırlar. Akülü aletler kullanırken genelde iki adet akü olması daha kolay bir çalışma sunar. Örnek olarak matkabın içerisinde olan akü bittiğinde onu şarja takmamız gerekmektedir. Aküsüz şekilde olduğunda çalışmaya devam edemeyiz. Bu sebeple eğer iki tane akünüz varsa yedek akü olarak onu takıp, çalışmamıza devam edebiliriz. Aynı zamanda biz yedek aküyü kullanırken diğer akü de şarj olacaktır. Bu şekilde oldukça verimli bir çalışma sağlanabilir.
    • Elektrikli Matkap

    • Elektrikli matkap; şebekeden gelen elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Kablolu modellerdir. Kabloyu prize takarak çalışmasını sağlayabilirsiniz. Elektrik matkap modelleri içerisinde kablosu çıkarılabilir olanlar da yer almaktadır. Bunlar kablo ile şarj edilebilir, sonrasında kabloyu çıkarıp çalışma imkanı da sunarlar.
    • Havalı Matkap

    • Havalı aletler arasında yer alan matkap modelleridir. Daha basit işlemler için kullanılan ürünlerdir. Sadece hava basıncı kullanarak çalışma sunar. Bu sebeple ne aküye ne de elektriğe ihtiyaç duyulmaz.
  • Matkap Nasıl Bilenir?

    • Genelde “matkap nasıl bilenir” sorusunu yanlış bir söylemdir. Sebebi ise matkap bileme işlemi yapılmaz, matkap ucu bileme işlemi yapılmaktadır. Yani matkap ucu bilemek önemli bir sorundur. Delici ve kesici yapıya sahip olan aletlerde bileme işlemini görüyoruz. Örnek olarak bıçak bileme işlemlerini evlerimizde de yapıyoruz. İki bıçağı birbirine sürterek bile bileme işlemleri yapılabilmektedir. Bunlar en basit bileme çalışmalarıdır. Matkap uçları yapıları bakımından delme işlemlerinde kullanıldıkları için bu tarz basit işlemler zor olabilir. Bıçağın yüzeyi ile aynı şekilde olmadıkları için farklı işlemlerden geçerler. Matkap ucu bileme makinesi bulunmaktadır. Özellikle profesyonel alanlarda çalışanların atölyelerinde sıkça karşımıza çıkan makinelerdendir. Matkap uçlarını kolayca bilemenize yardımcı olan bir üründür.
    • Matkap Ucu Bileme Makinesi

    • Pratik bir bileme işlemi sunmak için tasarlanmış olan ürünler arasındadır. Birden fazla matkap ucu olduğu için tek tek uğraşmadan bu makine ile kolayca işlemlerinizi halledebilirsiniz. Her işlem için farklı bir matkap ucu kullanılmaktadır. Bu sebeple zamanla delme ve kesme özellikleri azalabilir. Her seferinde yenisini almak yerine bileme işlemleri ile daha uzun ömürlü kullanım sağlayabilirsiniz. Kullanımları bakımından pratik olmaları ile de kullanıcılar için yüksek performanslı ve verimli çalışma sağlarlar.
  • En İyi Matkap Hangisidir?

    • Kullanımları bakımından hepsi farklı bir çalışma şekli sunar. Bu sebeple matkap çeşitleri arasında en iyisi budur demek doğru bir tabir olamayacaktır. Genel olarak matkap modelleri arasında pek çok çeşit ürün bulunur. Genel olarak seçim aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır.
    • Örneğin; en iyisi olsun diye yüksek güçte olan bir matkap modelini seçmeniz size doğru bir kullanım sunmayacaktır. Önemli olan seçtiğiniz ürünün uygulama alanına uygun olmasıdır. Mesela yüksek güce sahip darbeli matkap ile bir tahta üzerinde delik açmanız çok zordur. Çünkü yüksek güç ile çalıştıkları için malzemeyi kırabilir. Bu sebeple tahta üzerinde delik açmaya uygun bir matkap seçmeniz gerekir.
    • Bir diğer örnek olarak da eğer bir darbesiz matkap modeli kullanacaksanız, onunla beton üzerinde işlem yapamayabilirsiniz. Bunun sebebi de o güçte çalışmıyor olmasıdır. Genel olarak seçim aşamasında uygulama alanına önem verilir. Bir demonte ahşap mobilyayı darbeli vidalama matkap ile kırabilir ya da zarar verebilirsiniz. Yüksek dönüş hızları ile kullanılan alana zarar verebilirler. Bu ve benzer durumları göz önünde bulundurarak seçim yaparsanız en iyi matkap kullanımını sağlayabilirsiniz.
    • Aynı zamanda marka bazlı olarak da seçim aşamasında dikkat edebilirsiniz. Kullanımına güvendiğiniz markaları tercih ederseniz hem daha uzun ömürlü kullanım sağlayabilir hem de daha rahat bir çalışma ortamı elde edebilirsiniz. Makita, Max Extra ve Rown gibi kaliteli markaların matkap çeşitleri de sizler için bir seçenek olacaktır. Tüm bu markaların matkap modellerine elektromarketim.com üzerinden ulaşabilir, en uygun fiyat seçenekleri ile de satın alabilirsiniz.
    • Makita Matkap

    • Makita markası pek çok ürün seçeneğine sahiptir. Matkap çeşitleri de bunlardan biridir. Her türlü matkap çeşidini üreterek, her alanda rahat çalışma imkanı sunarlar. Makita matkap modelleri ile hem profesyonel alanlarda çalışabilir hem de amatör olarak kullanımlarını sağlayabilirsiniz.
    • Max Extra Matkap

    • Max Extra markasının üretmiş olduğu birçok kaliteli matkap modeli bulunur. Hepsi oldukça kaliteli ve uzun ömürlüdür. Kullanıcılar tarafından ilgi gören Max Extra matkap çeşitleri ile birçok işleminizi kısa sürede yapabilirsiniz.
    • Einhell Matkap

    • Einhell markasının üretmiş olduğu birçok ürün modeli bulunmaktadır. Makine ve el aletleri için en iyi kullanım şeklini sunarlar. Einhell matkap modelleri ile çalışma ortamlarınızda verim yakalayabilir, kolayca çalışabilirsiniz.
    • Rown Matkap

    • Rown markası ilgi gören matkap modellerine sahiptir. Hem uygun fiyatlı hem de birçok alanda kullanım sağlanabilecek matkap modelleri bulunur. Rown matkap çeşitleri ile kolayca çalışabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.