Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 846 ürün görüntüleniyor.
1 2 3 ... 5 ... 9 ... 18

LED Trafo Çeşitleri ve Fiyatları


Led trafo çeşitleri, led aydınlatma sistemlerinde kullanılan ve 220V şebeke akımını, ledlerin ihtiyaç duyduğu voltaja ve akıma dönüştüren güç kaynağı cihazlarıdır. Led trafo bağlantısı yapıldıktan sonra ledler elektrik enerjisini trafodan alarak çalışırlar. Led trafolar, çalışma şekline, çıkış voltajına, boyutlarına ve montaj şekillerine göre çeşitlere ayrılır.

Çalışma Şekline Göre Led Trafolar:


  Sabit Akım Led Trafoları: Ledlere sabit bir akım sağlayan trafo led çeşididir. Bu tür trafolar, bir dizi çıkış voltajı gerektiren ledlere güç sağlarlar ve ledlerin ömrünü uzatmaya yardımcı olurlar.


  Sabit Voltaj Led Trafoları: Sabit voltaj led trafoları, Ledlere sabit voltaj sağlarlar. Maksimum çıkış akımı ve sabit voltaj gerektiren ledler için kullanılırlar. Bu tür trafolar daha düşük maliyetlidir, fakat ledlerin ömrünü azaltabilir.


  AC Led Trafoları: AC led trafoları, düşük voltajlı ledleri çalıştırmak için kullanılır. AC led trafoları, genellikle 12-24V AC girişli led ampulleri beslemek için kullanılır, ancak diğer 12-24V AC girişli led aydınlatma ürünleri için de uygundur. Bu trafolar, ledlerin düşük watt değerini korur ve ampullerin voltaj gereksinimlerini karşılamak için voltajı düşürürler.

Voltajına Göre Led Trafolar:


  12V Led Trafo: 12v led trafo, en yaygın olarak kullanılan led trafo çeşididir. Şerit ledler, spot lambalar ve diğer birçok led aydınlatma ürününe güç sağlamak için kullanılırlar.


  24V Led Trafo: 24v led trafo, daha yüksek çıkış voltajı gerektiren ledler ile kullanılan trafo çeşididir. Örneğin, bazı led projektörler ve sokak lambaları 24 volt led trafo modelleri ile çalışır.

Boyutlarına Göre Led Trafolar:


  Mini Led Trafolar: Mini trafolar, küçük ve kompakt yapıya sahiptir. Küçük ledler ve şerit ledler ile kullanılırlar.


  Standart Led Trafolar: Standart türdeki trafolar, mini trafolara oranla daha büyük ve daha güçlüdür. Spot ışıklar ve diğer daha büyük led aydınlatma ürünleri için kullanılır.


  Entegre Led Trafolar: Entegre led trafolar, led armatürlere entegre edilmiştir. Bu trafolar, daha az kablolama gerektirir ve bağlantıları daha kolay bir şekilde yapılır.


Led trafo fiyatları, trafoların voltajına, çalışma şekline, boyutlarına ve üretildiği markaya göre değişiklik gösterir. Elektromarketim üzerinden en uygun fiyatlı led trafo çeşitlerine, kolayca ulaşabilirsiniz!


Led Trafo Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Led Trafo Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Led trafo seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken özellikler bulunur. Eğer led trafolar kullanılacak led aydınlatmalar ile uyumlu olmaz ise aydınlatmalar sağlıklı çalışmazlar.


  Çıkış Gerilimi: Genellikle çoğu led trafo 12V ve 24V çıkış gerilimindedir. Ledlerin çalışma gerilimine uygun bir trafo seçilmesi gerekir.


  Akım Kapasitesi: Led trafolar, ledlerin tükettiği akıma göre seçilmelidir. Ledlerin 1 metre uzunluğunda tükettiği akım biliniyor ise, toplam led uzunluğu hesaplanarak trafonun akım kapasitesi belirlenir. Örneğin, 1 metre uzunluğunda 5050 3 çipli led 1.2A akım tüketir. 10 metre uzunluğunda led için toplam akım tüketimi 12A olacaktır.


  Güç: Trafonun güç çıkışı, trafonun akım kapasitesini ve çıkış gerilimini çarparak hesaplanır. Örneğin, 12V 10A çıkışlı bir trafonun gücü 120W olacaktır.


  Koruma Özellikleri: Led trafoları, kısa devre ve aşırı ısınmaya karşı koruma özelliklerine sahip olmalıdır. Böylelikle trafo ve ledlerin zarar görmesi engellenir.

Led Trafo Seçerken İzlenmesi Gereken Adımlar:


  Ledlerin çalışma gerilimi kontrol edilmelidir.


  Ledlerin toplam uzunluğu belirlenmelidir.


  Ledlerin 1 metre uzunluğunda tükettiği akımı bulunmalıdır.


  Trafonun akım kapasitesi hesaplanmalıdır.


  Trafonun güç çıkışı hesaplanmalıdır.

Şerit Led ve Led Trafo Uyumu


  Şerit led ve led trafo uyumu, şerit ledlerin verimli bir şekilde çalışması için önemlidir. Şerit ledler, 220 volt gerilimini 12 voltluk bir gerilime çeviren led trafolar tarafından beslenir. Şerit led trafo bağlantısı, şerit led ve led trafo uyumlu olduğu takdirde yapılmalıdır. Şerit led ve led trafo seçerken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.


➤  Şerit ledlerin çalışma voltajı ile çektiği akım miktarı, led trafonun çıkış voltajına ve akım miktarına tam olarak uymalıdır.


  Şerit ledlerin toplam güç tüketimi, led trafonun çıkış gücünden daha düşük olmalıdır. Düşük olmaz ise şerit led yeterli güç alamaz ve yanmaz.


  Led trafonun çıkış voltajı, şerit ledlerin çalışma voltajından daha yüksek olmalıdır. Böylelikle, şerit ledler trafo sayesinde korunmuş olur.


  Led trafonun çıkış akımı, şerit ledlerin çektiği akım miktarından daha yüksek olmalıdır. Bu ise şerit ledleri tam parlaklık seviyesinde çalıştırır.


  Tüm bunları belirlerken şerit led trafo hesabı yapılmalıdır. Bu hesap ise “Güç tüketimi (W) = Voltaj (V) * Akım miktarı (A)” formülü ile gerçekleşir. Örneğin, 10W- 10 çip şerit led için, 5A 60W slim şerit led trafosu yeterli olacaktır.

En Uygun Led Trafoları Elektromarketim' de


Led trafoları, led aydınlatmalara güç vererek ledlerin çalışmasını sağlayan önemli cihazlardır. Led aydınlatmaların daha verimli çalışmasını sağlamak için tüm ledler ile uyumlu led trafolarını, en uygun fiyat seçenekleriyle Elektromarketim’ de bulabilirsiniz. Led aydınlatma projeniz için en uygun led trafosunu seçerek, enerji verimliliğini artırabilir ve aydınlatma sistemlerinizin daha uzun ömürlü çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Neden Elektromarketim' den Almalıyım?


  Elektromarketim’ de her led için uyumlu led trafolarını, en uygun fiyat seçenekleriyle almak mümkündür.


  Fırsat ve kampanyaları takip ederek, led trafolardaki indirimlerden kolayca yararlanabilirsiniz.


  Elektrotoptan hizmeti ile toplu alışverişlerinizde özel teklif imkanından yararlanabilirsiniz.


  Elektropuan sistemi ile yaptığınız her alışveriş için puan kazanabilir, bir sonraki alışverişlerinde puanlarınızı indirim olarak kullanabilirsiniz.


  Güvenli ödeme ve hızlı teslimat yolları ile tüm led trafolarına kolayca sahip olabilirsiniz.

LED Trafolar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • LED Trafo Ne İşe Yarar?

    • Led trafo, led aydınlatma sistemlerindeki ledleri beslemek ve düşük gerilimde çalıştırmak için kullanılan güç kaynaklarıdır. Trafoların, led spot trafo gibi aydınlatma armatürlerine entegre edilmiş dahili modelleri veya aydınlatma sistemlerinin bir parçası olarak kullanılan harici modelleri bulunur. Led trafoların, tüm ledler ile uyumlu olması için birçok modeli bulunur. RGB led trafo ve şerit led trafo modelleri buna örnek gösterilebilir.
  • LED Trafolar Nasıl Bağlanır?

    • İlk olarak, ledlerin toplam güç tüketimi belirlenmeli ve uygun bir güç kapasitesinde led trafosu seçilmelidir. Trafonun giriş ve çıkış bağlantı noktalarına dikkat edilmelidir. Giriş AC tarafını, çıkış ise DC tarafını temsil eder. Trafonun giriş tarafı elektrik prizine takılmalıdır. Ledler, ledlerin pozitif ve negatif uçları dikkate alınarak, trafonun çıkışına bağlanmalıdır. Bu işlem için uygun uzunlukta renk kodlu kablolar kullanılmalıdır. Tüm bu işlemler tamamladıktan sonra, izolasyon malzemelerini kullanılarak, bağlantılar korunmalıdır. Son olarak trafonun gücü açılarak, ledler kontrol edilmelidir. Led trafo bağlantısı yapılırken led trafo bağlantı şeması kullanılmalıdır veya uzman birinden yardım alınmalıdır.
  • Şerit Led Trafosu Nasıl Seçilir?

    • Şerit led trafosu seçerken şerit ledin uzunluğu ve güç tüketimi dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerdir. Şerit ledin uzunluğu arttıkça, tükettiği güç de artar. Bu nedenle, şerit ledin uzunluğunu belirlendikten sonra trafo seçilmelidir. Şerit ledlerin güç tüketimi, ledlerin tipine ve sayısına göre değişir. Tek çipli şerit ledler, metrede yaklaşık 0,4 amper akım çeker. Üç çipli şerit ledler ise metrede yaklaşık 1,2 amper akım çeker. Voltajı, güç kapasitesi, akım çıkışı ve çip sayısı gibi özellikler hesaplanarak şerit led trafosu seçilmelidir. Elektromarketim’ de şerit ledler ile uyumlu led trafolarını ürünlerin altından kolayca görebilir, şerit ledlerinize en uygun led trafolarına kolayca sahip olabilirsiniz!
  • Tek Çipli Şerit Led Trafosu Nasıl Hesaplanır?

    • Şerit led trafo modelleri tek bir çip ile çalıştığında, 60 led çalışma voltajı 12V'dir. Bu şerit led, her metre başına 0,40 amperlik bir akım çeker. Dolayısıyla, tek bir çip içeren bir şerit led metrenin enerji tüketimi hesaplanırken 0,40 amper ile çarpılır. Örneğin, 20 metre uzunluğunda tek bir çip içeren bir şerit led kullanılıyorsa, bu şerit led toplamda 20 metre x 0,40 amper = 8 amperlik bir akım gerektirir. Bu nedenle, şerit led için 8 amper veya daha yüksek bir trafo kullanılması gereklidir.
  • Üç Çip Şerit Led Trafosu Nasıl Hesaplanır?

    • Üç çipli şerit LED kullanımında da 60 led çalışma voltajı 12V'dir. Üç çipli şerit ledler metrede 1.2 amper akım çeker. Böylelikle her metreye 1.2 amperlik akım gerektirir. Böylelikle, 20 metrelik üç çipli şerit led için toplamda 24 amperlik bir akım gerekir. Bu nedenle, 20 metrelik 3 çipli şerit led için 24 amperlik veya daha yüksek bir led trafosu tercih edilmelidir.
  • LED Trafo Nerede Kullanılır?

    • Led trafolar, led aydınlatma sistemlerinin tümünde kullanılan güç kaynaklarıdır. Ledlerin çalışabilmesi için mutlaka led trafoların olması gerekir. Şerit ledlerle, RGB ledlerle, led spotlarla kısacası tüm led aydınlatmalarla kullanılan led trafoları hem harici şekilde bulunabilirler hem de led aydınlatmaların içerisine entegre edilmiş şekilde bulunabilirler. Elektromarketim’ de tüm ledler için uyumlu led trafolarını kolayca bulabilir, en uygun fiyat seçenekleri ile hemen sahip olabilirsiniz!
  • Led Sürücü Nedir Ne İşe Yarar?

    • Led driver ya da led sürücü olarak bildiğimiz ürünlerdir. Genel olarak sistemlerin sorunsuz bir şekilde çalışması için kullanımları sağlanmaktadır. Sorunsuz bir akım sınırlamasına sahip olan led sürücü modelleri besleme kaynaklı ürünlerdir. Led driver veya led sürücü olarak ismini pek çok alanda duyabiliriz.
  • Led Sürücü Nerede Kullanılır?

    • Genel olarak led sürücü modelleri pek çok alanda karşımıza çıkmaktadır. Led driver çeşitleri otopark, okul, alışveriş merkezleri, işyerleri, hastane, ev gibi pek çok alan içinde kullanıma uygundur. Şerit led bağlantıları için kullanımı oldukça kolaydır. Bunun dışında led driver ya da led sürücü olarak bildiğimiz bu ürünleri ihtiyaca bağlı olarak kullanabilirsiniz.
  • Led Driver Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    • Led driver modelleri led armatürler ile beraber kullanılmaktadır. Led driver led armatürleri çalıştırmak için gerekli bir üründür. Led driver için bozuk olduğunu ise armatür yanıp yanıp sönüyorsa ya da arıza veriyorsa bu led driver kaynaklı olabilir. Ama eğer led armatürün içinde ledlerin bazıları yanıyor bazıları yanmıyorsa bu ledlerden kaynaklı bir sorundur. Durumu kontrol ederek, arızaya neyin yol açtığını anlayabilirsiniz.
  • Led Driver Neye Göre Seçilir?

    • Led sürücü ya da led driver olarak bildiğimiz bu ürünler, amper (A) değerlerine ve milliamper (mA) cinsine göre seçilmektedir. Değişken akım oranları olması ile kullanım sağlanacak olan alana uyumluluğu kontrol edilmelidir. Kaç amperlik bir alan içerisinde kullanım sağlanacak ise ona göre led driver seçimi yapılması gerekmektedir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.