Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 77 ürün görüntüleniyor.
1 2
  • Akım Trafosu Çeşitleri ve Fiyatları

    • Akım trafoları kelime anlamları bakımından primer uçlara sahip olan uygulamalar içerisinde akımı belli değerlere indirmek ve sekonder uçları ile daha düşük bir şekilde alınması için kullanılan bir ölçü transformatör ürünüdür. Yüksek akımlar için herhangi bir ölçü aleti ile ölçülebilmesi pek mümkün değildir. Bu tip yüksek akımlar için de akım trafoları tercih edilmektedir.
    • Akım trafoları kullanarak yüksek akım ölçümlerini oldukça kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda akım trafoları ile ölçü aletleri yüksek akımların dolaşmakta olduğu ekipmanları birbirlerinden izole etmektedir. Akım trafoları birçok elektrik tesisatı içerisinde kullanıma bulunan ürün modelleridir. Genel olarak kullanışlı seçeneklere sahip olmaları ile rahat ve kolay bir çalışma imkanı sunarlar. Sürekli kullanıma uygun olan bu ürünleri kolaylıkla elektromarketim.com üzerinden bulabilirsiniz. En uygun fiyat seçenekleri ile sahip olacak kaliteli kullanımın tadını çıkarın. Birçok alan içerisinde de kullanımları sağlanan ürünler olmaları ile de yüksek performanslı bir elektrik enerjisi yaratabilirsiniz. Güvenli bir elektrik sistemi sağlamak amacı için de tercih edilen bu ürünlere elektromarketim.com üzerinden hemen ulaşın. En ucuz akım trafosu fiyatları ile satın alarak da rahat bir kullanım sağlayın.
  • Akım Trafosu Nedir?

    • Kullanımları bakımından akım trafoları, bağlı oldukları bir elektrik devresinden geçen akımı istenmekte olan oranda küçülterek bu akım ile sekonder bir terminale bağlı olan aletleri beslemekte ve onların yüksek gerilimlerini de izole etmektedir. Bu tarz özel trafo modellerine akım trafosu adı verilir. Kullanımları prime akım ile sekonder akımı orantılı bir şekilde arasında oluşan faz farklı olan elektrik trafolarıdır. Akım transformatörleri ile primer denilen esas devre üzerinde geçen akımı, manyetik olarak bir kuplaj sayesinde küçültmektedir. Sonrasında da sekonder denilen ikinci bir devreye ve bu devreye bağlı olan cihazları aktarma çalışmaların kullanılır. Bunların sonucunda da cihazlar üzerinden büyük akımlar ile zorlanabilmektedir. OG ve YG olarak devrelerinde cihaz içerisinde büyük gerilimler ile zorlanmasını önlemiş olurlar.
    • Akım trafosu üç ana bölümden meydana gelmiştir. Bunlar primer sargı ve terminalleri, sekonder sargı ve terminalleri ve manyetik nüve ve gövde şeklindedir. Akım trafoları, ayn çekirdek nüve ile primer ve sekonder sargıları yüksek ya da alçak olan gerilimlerde de kullanılmak üzere sarılmaktadır. Primer sargısı kalın olan bakır teller ile birçok sipir ile de sarılırlar. Sekonder olan sargısı çok sipirli bir ince teldir. Sargılar ile birbirlerine en iyi şekilde izole edilmiş olmaları ile de kullanış sağlarlar. Bu şekilde de alçak gerilim ve yüksek gerilim devreleri için cihazları büyük bir akım ile zorlanma durumunu önlemiş olmaktadırlar.
    • Akım trafoları özellikleri bakımından da tek kutuplu olarak üretilmişlerdir. Yani bu demek oluyor ki akım trafosu bir faz üzerinden ölçüm alabilmektedir. Kullanımları üç fazlı olan sistemler için L1, L2, L3 fazları için ayrı olarak akım trafosu kullanılması gerekmektedir. Aynı zamanda akım trafoları açılıp kapanabilir yapıları ile bir baraya sonradan da takılmak için uygun modele sahiptirler. Örnek olarak diyelim ki bir saha içerisinde hali hazırda bulunan bir panonun barasından kaç amper çektiğini görmek işitiyoruz. Elektrik panosunun enerjisini keserek barayı hiç yerinden oynatmadan akım trafosunu baraya sararak enerjilemesi bittiğinde o baradan ne kadar akım geçtiğini tespit edebilirsiniz.
  • Akım Trafosu Çeşitleri Nelerdir?

    • Genel olarak akım trafoları içerisinde birçok farklı ürün modeli bulunmaktadır. Akım trafoları kullanılmakta olan gerilime, yapım şekillerine ve soğutma işlemlerine göre çeşitliklere ayrılmıştır. Bunlar ise alçak gerilim akım trafosu, yüksek gerilim akım trafosu, kuru tip akım trafosu, yağlı tip akım trafosu, sargılı akım trafoları ve bara tipi akım trafolarıdır. Bunların dışında da ayrılabilir akım trafoları, mini akım trafoları, OG uyumlu akım trafoları, plug meter akım trafoları ve üç fazlı akım trafoları gibi çeşitleri bulunmaktadır. Entes gibi kaliteli markaların ürün çeşitlerine sahip olan bu ürünler yüksek performanslı bir çalışma olanağı sağlamaktadır. Kaliteli ürün seçenekleri ile birçok alan içerisinde kullanımları görülmektedir. Sürekli kullanıma sahip olup uzun ömürlü bir çalışma performansları da sağlanmaktadır. Elektromarketim.com üzerinden tüm bu çeşitlere kolaylıkla ulaşabilir, en ucuz akım trafosu fiyatları ile de sahip olabilirsiniz. Güvenli ödeme seçenekleri ve hızlı teslimat yolları ile de bu ürünlere sahip olabilirsiniz. Alçak gerilim devrelerinde bulunan akım redüktörleri, tranformatörler baralı ve sargılı olarak yapılmaktadırlar.
    • Genel olarak portatif bir tipe sahip olup kademeli şekilde üretilmektedirler. Laboratuvar ölçmeleri ve alçak gerilim devre modellerinde kullanılmaktadır. Primer sargısının çıkarılan uçları yardımı ile de akım büyüklükleri ölçülmektedir. Akım değerleri büyüdükçe de çevirme oranları da büyümektedir. Bir transformatör primerin bir ya da birkaç satım geçirilmesi ile ransformatörün ölçme alanı da genişlemiş olmaktadır. Alçak ve yüksek gerilim devrelerinde primer geçen akım büyüdüğünde sargısı trafo üzerinde bulunan nüvesinin de ortasından geçer. Ortasında geçen dikdörtgen ya da yuvarlak kesitli bir hat barasıdır. Akım trafoları bu tip bir transformatör bara tipi modellerine denmektedir. Dahili ya da harici olarak birçok farklı tipte çeşide sahiptir. Sabit yerler yağlı ve kuru olarak da kullanılmaktadırlar. Primer ve sekondere izole ettikleri gibi bir transformatörle ile komple bir gövde alanı meydana getirmektedir. Günümüzde de birçok alanda imalatı yapılan akım trafosu modelleri çok iyi bir yalıyım malzemesi olan sentetik reçine ile yalıtılmıştır. Akım trafoları üreticileri bakımından tranformatör çeşitlerine bakarak trafo performanslarını belirlemektedir.
  • Akım Trafosu Nerelerde Kullanılır?

    • Kullanım alanları bakımından birçok farklı ürün modeline sahiptirler. Genel olarak çeşitleri arasında birçok farklı ürün bulunması ile kullanım alanlarında da değişiklikler olabilir. Alçak gerilim akım trafosu, ayrılabilir akım trafosu, mini akım trafosu, OG uyumlu akım trafosu, plug meter akım trafosu, üç fazla akım trafosu gibi çeşitleri bulunur. Akım trafoları genel olarak ölçüm amacı ile kullanılan ürünlerdir. Elektrik tesisatları içerisinde rahat ölçüm yapabilmek amacı ile tercih edilirler. Akım trafosu kullanılmadığında yüksek akım değerleri ölçebilmek için büyük bir boyutta olan ölçü aletlerinin kullanılması gerekmektedir. Daha büyük boyutlu olan koruma rölelerinin imal edilmesi gerekmektedir. Bu sebeple hem yüksek maliyetli hem de son derece tehlikeli bir seçim olacaktır. Akım trafosu kullanılması daha küçük boyutlara sahip olan ölçü aletlerinin, koruma röleleri kullanılmasına da imkan vermektedir. Daha çok ekonomik bir tercih olup, pratik bir çözüm sunan akım trafoları kullanıcılar için ilk tercih olmaktadır. Güvenli çalışma imkanı ve yüksek performanslı kullanımları ile kullanıcıları memnun bırakırlar. Çünkü sekonder ucu bağlanmış olan ölçü aletleri, koruma rölelerini de primer gerilimleri ile izole etmiştir. Bu sebeple de fiyat ve performans açısından da bu ürünler rahatlık sunmaktadır.
  • Akım Trafosu Nasıl Bağlanır?

    • Kullanımları bakımından akım trafosu modelleri devreye seri bir şekilde bağlanması gerekmektedir. Genel olarak bağlantı konularında bilgiye sahip olan birilerin yapması çok daha iyi bir sonuç sunacaktır. Güvenli bir bağlantı çalışması için bu konuda uzman olan insanlardan destek alabilirsiniz. Elektrik sistemleri içerisinde en önemli durum bağlantı aşamaları olması ile son derece dikkatli olmak da fayda vardır. Akım trafosu modelleri arasından seçim yaparsanız eğer trafo tipine dikkat edebilirsiniz. Ölçme ve koruma özelliklerine bakarak seçim yaparsanız daha iyi bir kullanım sağlayabilirsiniz. Primer akımı ve dönüştürme oranları da göz önüne alınmalıdır. Bunun dışında hata sınıfları, geçirileceği baranın ölçüsü, VA cinsinden de nominal güç seviyesi, çalışma sıcaklıkları, maksimum olarak çalışma şekilleri ve test gerilimleri önemlidir. Bunları seçim aşamasında düşünerek satın alırsanız eğer en iyi kullanım imkanını sağlayabilirsiniz. Rahat ve kolay kullanım şekilleri ile de yüksek performanslı kullanım imkanı sağlayabilirsiniz.
    • Elektromarketim.com üzerinden tüm bu ürünlere en uygun fiyat listeleri ile ulaşabilirsiniz. En ucuz akım trafosu fiyatları ile hemen web sayfamızdan bularak, güvenli ödeme seçeneklerimizden yararlanarak da sahip olabilirsiniz. Kaliteli ürün çeşitleri ile sizlere rahat bir kullanım imkanı sunacaklardır. Aynı zamanda hızlı teslimat yollarımızdan da yararlanarak bu ürün modellerine sahip olabilirsiniz.
  • Akım Trafosu Ne İşe Yarar?

    • Yapıları bakımından akım dönüştürme işlemini oranlı şekilde yapmak için kullanılan ürünlerdir. Elektrik devresinde akan bir akımın ölçümlenebilmesi için akım trafosu kullanılması gerekmektedir. Cihazlar bu durumu okunduğu anda akım ile dönüştürme oranını çarpmaktadır. Sonrasında ise devre üzerinde akan akım hesabı kolayca yapılmaktadır.
  • Akım Trafosu Değerleri Nelerdir?

    • Akım trafosu değerleri bakımından çalışma sınıfına bakılmaktadır. Akım trafolarında hassasiyetler belirlenmektedir. Hassasiyet ölçümü için de 0,1-0,2-0,5-1-3-5 şeklindedir. Koruma için ise 5P-10P sınıfları baz alınmaktadır. Akım trafosu değerleri; primer akımın ve sekonder akımın oranına denebilir. Akım trafosu üzerinde bulunan etiketler 75/5A, 100/5A ve 1000/5A gibi bu değerler belirtilmektedir.
  • Akım Trafosu Bağlantı Şeması Nedir?

    • Yapıları bakımından bağlantısı yapıldığı esnada şebekeye seri bir şekilde bağlanır. Sargılar ise primer sargı uçları ile K-L olarak bağlanmalıdır. Sekonder sargı uçları da sonrasında aynı şekilde bağlanır. Sistemde bulunan röle ve ölçü aletlerinin üzerinde de akım bobinlerine bağlanması gerekir. Bağlantı şekiller Amerikan normlarına bağlı olarak primer sargı uçları h1-h2, sekonder uçları da x1-x2 ile gösterilir. Bağlantı işlemleri de bu şekilde tanımlanmaktadır.
  • Akım Trafosu Seçimi Nasıl Yapılır?

    • Kullanım sağlanacak olan alana bağlı göre akım trafosu seçimi yapabilirsiniz. Dahili ya da harici tip olan modelleri bulunmaktadır. Çalışma gerilimlerine, çıkış kademe sayısına, kullanım amacı ve şekli gibi konular göz önüne alınmaktadır. Genel olarak faz ve faz arası nominal gerilim oranlarına, dönüştürme oranına, sekonder kademe sayısına, kullanım amacına, doyma kat sayısına, gücüne ve tipine dikkat ederek kolayca seçimini yapabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.