İnternet Kablosu Nasıl Bağlanır?

22 Haziran 2023

İnternet kablosu, evinizde veya ofisinizde güvenilir bir internet bağlantısı sağlamak için önemli bir bileşendir. Eve internet kablosu çekme işlemi oldukça basit ve kolaydır. Günümüzde internet bağlantısı iki farklı şekilde tercih edilmektedir. Bunlar kablolu internet ve kablosuz internet olarak ayrılmaktadır. Doğru şekilde bağlanmadığında, yavaş veya kesintili bir internet bağlantısıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kablolu internet hızı, kablosuz internet hızına göre her zaman çok daha başarılı sonuçlar vermektedir. ‘’İnternet kablosu hızı etkiler mi?’’ sorusunun cevabı kesinlikle evettir. Mutlaka kaliteli ve dayanıklı bir internet kablosu tercih edilmelidir. Beraberinde kullanılan bilgisayar, televizyon veya elektronik cihazlar ile bağlantısı gerçekleştirilmektedir. İnternet kablosu bağlantısı oldukça basittir ve belli adımları gerçekleştirdikten sonra rahatlıkla gerçekleştirilmektedir.

Gerekli Malzemelerin Kontrolü

İnternet kablosunu bağlamak için belli malzemelere ihtiyacınız duyulmaktadır. Bu ekipmanlar tamamlandıktan sonra internet kablosu bağlantısı gerçekleştirilmektedir:

Modem: İnternet servis sağlayıcınızdan aldığınız modemi kullanın.

Ethernet Kablosu: İnternet kablosu olarak da bilinir. Genellikle RJ45 konektörlüdür.

Bilgisayar veya Router: İnterneti kablosuz olarak paylaşmak için bir router kullanacaksanız, bunu da hazır bulundurun.

Modem ve Bilgisayarı Hazırlayın

Modem ve bilgisayarınızı doğru şekilde hazırlamak gerekli aşamları gerçekleştirmek gereklidir.

  • Modem internet kablosu girişini güç kaynağına bağlayıp açarak hazırda beklemesini sağlamalısınız.
  • Gerekli internet modem kablosu ile sağlanmaktadır ve internet kablosu ucu mutlaka sağlam ve dayanıklı tercih edilmelidir.
  • Modeminizdeki Ethernet bağlantı noktasına internet kablosunu takmalısınız.

Modeme takılan internet kablosu ile belli adımları tamamlamış olacaksınız.

İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

İnternet bağlantınızı kontrol etmek her zaman yapılan işlemlerin sağlaması için önemli bir adımdır.

  • Bilgisayarınızı açtıktan sonra işletim sistemine giriş yapmalısınız.
  • İnternet tarayıcınızı açtıktan sonra bir web sitesine erişmeyi deneyin. Örneğin, "www.blog.elektromarketim.com" gibi bir siteyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Web sitesine sorunsuz bir şekilde erişebiliyorsanız, internet kablosu bağlantınız başarılı bir şekilde gerçekleşmiş demektir.

Router Kullanımı

Eğer kablosuz internet bağlantısı paylaşmak için bir router kullanıyorsanız, bu adımları gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

  • Router cihazını elektrik prizine takmalı ve açmalısınız.
  • Router'ın arkasında veya altında bulunan Ethernet bağlantı noktasını seçmelisiniz.
  • Ethernet kablosunu ise seçmiş olduğunuz bağlantı noktasına takmalısınız.

Diğer ucunu da bilgisayarınızdaki Ethernet bağlantı noktasına takarak bu aşamayı tamamlayabilirsiniz.

Çok fazla sorulan ‘’Ethernet kablosu kalitesi internet hızını etkiler mi?’’ sorusu için mutlak bir cevap vardır. Kalitesiz ethernet kablosu her zaman hız konusunda olumsuz sonuçlar alınmasına zemin hazırlamaktadır. Bu yüzden mutlaka kaliteli ethernet kablosu tercih edilmelidir.

Router ile internet kablosunu bağlamak, birkaç basit adımla hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. Modemi ve bilgisayarınızı doğru şekilde bağladıktan sonra internet bağlantınızı kontrol edebilir ve gerekiyorsa router'ı kullanarak kablosuz bağlantıyı paylaşabilirsiniz. Eğer her şeyi doğru yaptığınıza eminseniz, sorunsuz ve hızlı bir internet deneyimi yaşamaya başlayacaksınız. Her zaman kaliteli ve uyumlu internet kablosunun seçilmesi en iyi internet hızına erişmenizi sağlamaktadır!

CAT5 CAT6 İnternet Kabloları

İnternet Kablosu Çeşitleri Nelerdir?

İnternet kablosu çeşitleri, kullanım amaçlarına ve iletim teknolojilerine bağlı olarak değişebilir. Birden fazla seçeneği olan internet kablosu modelleri kullanım amacına göre farklılık göstermektedir.
Ethernet Kablosu (RJ45): Ethernet kablosu, en yaygın olarak kullanılan internet kablosu türüdür. Genellikle bilgisayarlar, yönlendiriciler, modeller ve ağ anahtarları gibi cihazlar arasında veri iletimi için kullanılır. Ethernet kablosu, kablolama standartlarına göre farklı hızlarda ve performans seviyelerinde mevcuttur. Cat6 internet kablosu, cat5e internet kablosu ve cat5 internet kablosu en çok tercih edilen kablo çeşitleri arasında yer almaktadır.
Koaksiyel İnternet Kablosu: Koaksiyel kablosu, televizyon kablolarında ve kablo internet bağlantılarında yaygın olarak kullanılan bir tür kablo modelidir. Sahip olduğu merkezi iletken sayesinde veri iletimini sağlar ve dışındaki koruyucu metal kaplama malzeme sinyal kaybını en aza indirir.
Fiber İnternet Kablosu: Fiber optik kablosu, ince cam veya plastik fiberlerden oluşan bir iletişim kablosudur. Işık sinyalleri kullanarak veri iletimi yapan bir mekanizması mevcuttur. Fiber optik kablo, yüksek hızlı internet bağlantıları için kullanılır ve uzun mesafelerde yüksek bant genişlikleri sağlayabilir. İnternet servis sağlayıcıları ve büyük kurumsal ağlar genellikle fiber optik kablosu kullanımı sağlamaktadır.
Telefon Kablosu (RJ11): Telefon kablosu, ev telefonları ve bazı DSL internet bağlantılarında kullanılan bir kablodur. RJ-11 konektörüne sahiptir ve genellikle iki veya dört telli bir yapıya sahip internet kablosu modelidir.
USB Kablosu: USB (Universal Serial Bus) kablosu, bilgisayarlar, yazıcılar, kameralar ve diğer birçok cihaz arasında veri iletimi ve güç sağlamak için kullanılan bir bağlantı kablosudur. USB kablosu, internet bağlantısını doğrudan sağlamaz, fakat bazı cihazlar için internete erişimi sağlayan bir ara ekipman olarak tercih edilebilir.
Bu internet kablosu çeşitleri, farklı kullanım senaryolarına ve teknolojilere uyum sağlamak için farklı yapı ve özelliklere sahiptir. İnternet bağlantısı sağlamak için doğru kabloyu seçmek, hızlı ve güvenilir bir bağlantı elde etmek için önemlidir.

Kablo Kanalı Önemi

Kablo Kanalı Neden Önemlidir?

Kablo kanalları her zaman önemli bir görevi yerine getirmek için tercih edilen ürünlerdir. Yapılan her türlü kablo bağlantısı, kablo döşemesi ve daha pek çok işlemde kablo kanalları hem kablo hem insan güvenliğini sağlayarak, daha uzun ömürlü kullanım imkanı sağlamaktadır. Bunun dışında dışarıdan gelen darbe ve benzeri durumlara karşı gövdesi altında sakladığı kabloları koruma görevini üstlenmektedir. İnternet kablosu ek yapma işlemlerinde de sıklıkla tercih edilen kablo kanalları tüm kabloların düzenli ve bir arada durmasını sağlamaktadır. Genellikle 10 metre internet kablosu ve daha uzun kablolar için tercih edilen bu kanlalar, internet kablosu uzatma aparatı gibi ekipmanlar ile beraber tercih edilmektedir.

İnternet Kablosu Renk Sırasının Önemi

İnternet kablosu teknolojisi her gün yenilenen teknoloji ile iyileştirmeler yapmaktadır. Fakat internet kablosu renk sıralaması sabit kalarak belli bir düzende ilerlemektedir. CAT kabloları için renk sıralaması turuncu beyaz, turuncu, yeşil beyaz, mavi, mavi beyaz, yeşil, kahverengi beyaz, kahverengi şeklinde bağlantı sırasına sahiptir.
Bunun yanı sıra düz bağlantılarda ise her renk internet kablosu kendi ile aynı olan renk ile eşleşerek bağlanmalıdır. Örneğin turuncu beyaz kablo yine aynı turuncu beyaz renkteki kablo girişi ile eşleşmektedir.
İki farklı bilgisayar arasında yapılan bağlantılarda ise cross bağlantı yapılması gerekmektedir. Bu aşamada ise ilk kenar sıralaması için internet kablosu renkleri turuncu beyaz, turuncu, yeşil beyaz, mavi, mavi beyaz, yeşil, kahverengi beyaz, kahverengi şeklinde ilerlerken ikinci kenarın renk sıralaması yeşil beyaz, yeşil, turuncu beyaz, mavi, mavi beyaz, turuncu, kahverengi beyaz, kahverengi şeklinde olmalıdır.
Kablosuz internet bağlantısı her ne kadar kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görse de kablolu internet bağlantısı her zaman çok daha hızlı ve verimli sonuçlar vermektedir. Veri kaybı olmadan veri alışverişi için her zaman ethernet kabloları tercih edilmektedir. Kaliteli ve dayanıklı tercih edilen internet kablosu fiyatları ile de şaşırtarak her zaman kullanıcı dostu olmayı başarıyor. Uygun internet kablosu metre fiyatı değişiklik gösterse de uzun ömürlü ve yüksek verimli kapasiteleri sayesinde kullanıcılara en iyi internet hızını sağlamak için elinden geleni yapıyor!

İnternet Kablosu Nasıl Bağlanır Video İçeriği

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.