N2XH Kablo Özellikleri Nelerdir?

07 Temmuz 2023

N2XH kablo kesitleri için tam bir tanım yapmak gerekirse isminde bulunan harf ve rakamların açıklamasına bakmak yeterli olacaktır. İsminde bulunan N harfi, VDE standartlarına uygun olarak üretildiğini göstermektedir. 2X ifadesi, bu kablonun XLPE izolasyonlu bir ürün olduğunu, H harfi ise halojen içermeyen bir kılıfa sahip olduğu göstermektedir. Tüm bu tanımlar birleştiğinde bir veya daha fazla telden oluşan N2XH kablo, sentetik kılıf ve yalıtkan yapıya sahip olduğu ortaya çıkmaktadır. Artık ‘’N2XH Kablo Nedir?’’ sorusunun cevabını öğrendiğimize göre daha detaylı özelliklere gelin beraber bakalım!

N2XH kablo akım taşıma kapasitesi

Güvenilir Performans ve Akım Taşıma Yeteneği: N2XH Kablo Kesitleri ile Kesintisiz ve Yüksek Akım İletimi


N2XH akım taşıma kapasitesi, üretildiği malzemeye ve damar yapısına göre farklılık göstermektedir. Genel olarak TS HD 604 S1 ve TS HD 627 S1 standartlarına uygun olarak üretilen N2XH kablo kesitleri, 90 derecelik bir sıcaklıkta kullanılması uygundur. Sahip olduğu siyah renkteki özel sentetik yapıdaki dış kılıfı oldukça dayanıklıdır. Tekli ve çoklu olmak üzere tercih edilen bu kabloların bakır telden oluşmaktadır. Ayrıca kablo içerisindeki damarlar özel dolgu ile üretilen beyaz bir katman ile sarılıdır. Akım taşıma kapasitesi 24 ile 940 A arasında değişkenlik göstermektedir. Böylece akım taşıma kapasitesi değerlerine bakıldığında elde edilen değerler ortaya çıkmaktadır.

N2xH kablo kullanım alanları

N2XH Kablo ile Enerji Verimliliği ve Yüksek İletkenlik


N2XH kablo özellikleri aslında güvenli ve kontrol için önemli hususlardan oluşmaktadır. Bu kabloların kullanım alanları genellikle zorunlu güvenlik tedbirlerinin alınması gerekilen alanlardır. Örnek verecek olursak daha çok hastane, okul, alışveriş merkezi, toplantı salonu gibi mekanlarda tercih edildiği görülmektedir. Bu tarz toplu alanlarda yangına müdahale etmek ve insanların can sağlığını korumak oldukça zordur. Çıkan yangınlar genellikle elektrik tesisatlarından kaynaklandığı için tercih edilen elektrik kablosu mutlaka önemlidir ve teknik özelliklerine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Böyle büyük tesis ve toplu yaşam alanlarında tercih edilen kablo türünün, yangın ve olası olumsuz durumların önüne geçecek güveni vermesi oldukça önemlidir. Eğer tercih edilen tesisat kablosu tehlike arz eden bir yapıya sahipse mutlaka kontrol edilmelidir. Bu noktada Halojen Free kablo grubunda yer alan N2XH kablo çeşitleri, kullanılacak alanın özelliklerine göre uygun damar sayısına sahip olmalıdır. Alevi iletmeyen ve halojenden arındırılmış HFFR N2XH kablolar, yangın esnasında dumanın çıkmasını engelleyerek, yangının büyümesini engellemektedir. Böylece yangın çıktığı durumlarda mekanın hızlıca tahliye edilmesini ve can güvenliğini korumayı hedeflemektedir.

N2XH kablo kesitleri

Yanmazlıkta Sınıfının Lideri: N2XH Kablo Kesitleri ile Güvenli ve Güçlü Bağlantılar


Kablo kesitleri konusunda geniş bir ürün gamına sahip olan N2XH kabloları, kullanılacak ortamın özelliklerine uygun olarak tercih edilen ürünlerdir. Bu yüzden kablo kesiti çeşitliliği fazladır. Güvenilir ve dayanıklı olan N2XH kabloları arasında genel olarak tercih edilen 3x25 16 N2XH, 3x2 5 N2XH ve N2XH 3x4 gibi kesitler bulunmaktadır. Bunların dışında 4x10 N2XH kablo fiyatı, 5x6 N2XH kablo fiyatı ve 1x120 N2XH kablo fiyatı seçenekleri de uygun fiyatlı ve az maliyetli oldukları için sıklıkla tercih edilmektedir.

N2XH Kablo ile Ekonomik ve Uzun Ömürlü Çözüm


N2XH kablo kesitleri damar sayısı ve ölçülerine göre farklı fiyat aralığına sahiptir. Fakat kullanıcının bütçe dostu olan bu kablo çeşitleri oldukça uygun fiyat seçenekleri sunmaktadır. Piyasada Pek çok kablo markası mevcuttur fakat en bilinen ve güvenilir kablo çeşitleri ile tam not alan Hes Kablo, Öznür Kablo ve Prysmian Kablo markaları oldukça popülerdir. Kullanıcıların sıklık ile tercih ettiği bu güvenilir markalar N2XH kablo çeşitleri ile geniş bir ürün yelpazesine sahiptirler.

Hes Kablo N2XH Kesitleri

Hes Kablo oldukça verimli ve üstün kaliteli kablo çeşitleri ile diğer rakiplerine göre ön planda olan bir markadır. Aynı zamanda 5x10 N2XH kablo fiyatı veya 5x25 N2XH kablo fiyatı gibi konularda her zaman uygun fiyat sunan bir markadır. Fiyat ve performans konusunda başarı elde eden Hes, 1x240 N2XH akım taşıma kapasitesi ve diğer kablo kesitleri güvenirliği gibi konularda da oldukça başarılı bir markadır.
Tüm kablo kesitleri, kaliteli kablo markaları ve çok daha fazlası ile ilgili bilgi almak için üye olmayı, aynı zamanda kampanya ve kaçırılmayacak fırsatlar için bildirimlerinizi açmayı unutmayın!

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.