Led Ampul Nasıl Seçilir?

05 Temmuz 2023

Led ampul seçimi doğru kararlar ile ilerlendiğinde her zaman daha kaliteli ve uzun ömürlü kullanım imkanı sağlamaktadır. Uygun duy tipi, ışık gücü ve ampul modeli kullanıcıların uygulama esnasında en iyi sonuçlar elde etmesini sağlayacaktır. Gelin beraber birkaç adımdan oluşan ampul seçimi hakkında biraz daha detaya inelim!

Ampul parlaklığının önemi

Ampul Parlaklığı Nasıl Ölçülür?


Led ampul tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de ampulün parlaklık değerine karar verilmesidir. Bu aşamada led ampullerin parlaklığını belirlemek için lümen değeri göz önünde bulundurulmalıdır. Lümen değeri her zaman ampulün gücü ile eş değer ilerlemektedir. Lümen değeri ne kadar yükselirse ışık gücüde artacağı için ampul çok daha fazla ışık verecektir. Örneğin 136 lümen, 15 watt led ampul olarak geçmektedir ve sağladığı güç kadar ışık vermektedir. Bir 40 watt led ampul 470 lümen değerine sahiptir ve 25w led ampul ise 249 lümen değerindedir. En çok tercih edilen 10 watt led ampul, 12 volt led ampul, 12 watt led ampul, 50 watt led ampul gibi modeller ise yeterli derecede ışık lümenine sahip ampullerdir. En iyi led ampul markası ve tüm seçenekleri de elektromarketim ile keşfedebilirsiniz.

Ampul ışık renginin çeşitleri

Ampul Renkleri Neden Önemlidir?


Led ampul tercihindeki bir diğer aşama ise tercih edilecek renge karar verilmesidir. Işık renkleri kelvin değerine göre farklılık göstermektedir. 7000K Soğuk Beyaz, 6500K Beyaz, 3000K-3200K Günışığı, 4000K Ilık Beyaz, 2700K Sarı, Amber ve daha pek çok renk seçeneği mevcuttur. Ampul modellerinde birden fazla ışık rengi ve yoğunluğu mevcuttur. Kullanıcı tamamen kendi tercihine ve arzusuna uygun olan rengi tercih edebilmektedir. Fakat bazı durum ve kullanılan ortamlarda sabit bir renk tercihi çok daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır. Örneğin banyo ve hol gibi alanlarda koyu sarı, yoğun ve soluk ampul rengi tercihi çok yanlış bir seçenektir. Bu tarz ortamlarda daha çok açık parlak ve rahatsız etmeyecek aydınlık ışık renkleri tercih edilmelidir. 6500K beyaz led ampul banyo, mutfak gibi alanlarda tercih edilirken 2700K sarı led ampul ve 4000K led ampul ise daha çok çocuk odası, yatak odası veya kütüphane gibi alanlarda tercih edilmelidir. Tüm bu renklerin dışında ayrıca RGB led desteği ile ışıklandırma sağlayan rgb led ampul modelleri de mevcuttur. Bu modeller uzaktan kumandalı led ampul olarak tercih edilir ve renk geçişlerini kumanda sayesinde gerçekleştirmenizde yardımcı olur.

Ampullerde duy tipinin önemi

Duy Tipinin Led Ampul için Önemli mi?


Bir diğer aşamada ise mutlaka beraber kullanılacak aydınlatma modeline uygun duy tipi tercihidir. Led ampuller birden fazla duy tipine sahip modelleri ile üretilmektedir. Genellikle tercih edilen E 27 led ampul dışında da pek çok duy tipine sahip model mevcuttur. Örnek verecek olursak G4 led ampul, G9 led ampul, T5 led ampul, GU10 led ampul ve E27 led ampul E14 led ampul ve ince duy led ampul modelleri en çok tercih edilen modeller içerisinde yer almaktadır. Bazı aydınlatma ürünleri ile beraberde kullanılan led ampul çeşitleri, duy tipine dikkat edildiğinde her zaman doğru sonucu vermiş olacaktır. Avize ve armatür gibi modeller ile genelde büyük led ampul modelleri tercih edilirken, Daha dekoratif aydınlatma ürünleri ile küçük led ampul modelleri tercih edilmektedir.

Tasarruflu amullerin önemi

Led Ampul ile Tasarruf Yapılır mı?


Son zamanlarda en çok dikkat edilmesi gerekilen konulardan biri de tasarruf ve düşük enerji tüketimidir. Aydınlatma konusunda yeterli derecede enerji tüketimi sağladığınızı düşünmüyorsanız mutlaka tasarruflu ampul çeşitlerini denemelisiniz. Düşük tüketim konusunda üstün başarılar elde eden sensörlü led ampul, solar ampul çeşitleri veya akıllı aydınlatma sistemleri her zaman kullanıcın bütçe dostu olmayı başarmış modellerdir. Şarjlı ampul ve dimmerli led ampul çeşitleri de bu konuda her zaman yüksek verim sağlayan ve enerji kullanımını aza indiren ürünlerdir.

Dekoratif led ampul modelleri

Led Ampul Modelleri Nelerdir?


Ampul denildiğinde her zaman basit ve sade tasarımlar akla gelmektedir. Fakat artık marka ve ürün çokluğu sayesinde pek çok farklı model ve tasarımı olan ampul çeşidi mevcuttur. Dekoratif tasarımlar için ufak dokunuşlar ile tamamlayıcı olan rustik led ampul çeşitleri ve alevli led lamba modelleri yoğun ilgi gören ampuller arasında yer almaktadır. Bunların dışında pek çok ampul çeşidi mevcut olması ile birlikte kullanıcılara seçenek doğmuş oluyor. Mercekli led ampul, led spot ampul ve ufo led ampul modelleri de yoğun ilgi gören ampul çeşitleri içerisindedir. Birden fazla seçenek ve model ile her türlü renk ve ışıklandırma güçleri sayesinde ufak dokunuşlarda bulunarak kullanıcının beğenisini toplayan led ampuller neredeyse günümüzde sıklıkla tercih edilen ve olmazsa olmaz denilecek aydınlatma ürünlerinden biri olmayı başarmıştır. Sizde sade ve sıradan aydınlatma yerine seçeceğiniz ampul modeli sayesinde aydınlatma sağlayacağınız alanlarda ufak dokunuşlarda bulunarak en verimli ışıklandırmayı sağlayabilirsiniz. Yenilik ve farklılıklardan korkmadan aydınlatmak istediğiniz her alan için Elektromarketim üzerinden dilediğiniz ampul çeşidine sahip olabilirsiniz!

Kaliteli led ampul markaları

Led Ampul Alırken Marka Önemli mi?


Son olarak tercih edilecek led ampul modeli ve özelliklerinin dışında her zaman kaliteli ve dayanıklı ürünlerin tercih edilmesi çok önemlidir. Sadece fiyatı ucuz olup kalitesinden ödün veren başarısız ampul tercihi her zaman olumsuz sonuçlar ve kısa süreli kullanım imkanlarını oluşturmaktadır. Bu yüzden güvenilir, kaliteli ve uygun fiyat imkanı sunan markaların ampul çeşitlerini tercih etmek gerekmektedir. Hem yüksek verim hem de kaliteli aydınlatma için Cata, Global, Philips, ACK, Forlife ve Noas gibi pek çok kaliteli markanın led ampul çeşitlerini tercih sıranızda en üstlere koymayı unutmayın!

Philips Led Ampul Modelleri

Philips ampul led çeşitleri sayesinde pek çok kullanıcı tarafından yoğun ilgi görmektedir. Philips, Osram led ampul teknolojisi sayesinde her zaman yenilikçi ve güncel kalmayı hedefleyen bir markadır.

Ampul çeşitleri ve modelleri

Cata Led Ampul Modelleri

Cata şarjlı led ampul modelleri ve kullanıcıya sunmuş olduğu led ampul fiyatları ile öne çıkmaktadır. Cata markası aynı zamanda kaliteli ampul çeşitleri sayesinde hem led ampul fiyatları en ucuz olmasına rağmen dayanıklı ve uzun ömürlü kullanım imkanı sunmaktadır.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.