Ev Dekorunuza Işık Katacak Kolay Abajur Yapımı

07 Mart 2024

Ev dekorasyonunda aydınlatma, atmosferi belirleyen önemli bir unsurdur. Çeşitli abajur modelleri olsa da kendi abajurunuzu yapmak, evinize kişisel bir dokunuş eklemenin mükemmel bir yoludur. Bu yazıda, kolayca uygulayabileceğiniz şerit ledli evde abajur yapımı adımlarını öğreneceksiniz.

Led Şeritler ile Abajur Yapımı


Klasik abajur modellerinden sıkıldınız mı? O halde kendi abajurunuzu yaparak, kalıpların dışına çıkabilirsiniz. Şerit ledler ise bu yolda en büyük yardımcınız! Birkaç malzeme ile size özgün bir abajur yapmak için size eşlik edeceğiz. Peki, abajur nasıl yapılır? Hadi, adım adım yapımına geçelim.


Abajur Yapımı İçin Gerekli Malzemeler


Şerit ledlerle abajur yapımı, klasik abajur modellerinden sıkılanlar için harika bir seçenektir. Birkaç malzeme ve adımı takip ederek, evinizde size özel bir aydınlatma parçası yaratabilirsiniz. Abajur yapımında işinize yarayacak birkaç abajur yapım malzemeleri ile işleme başlayabiliriz.


Bir abajur iskeleti veya eski bir abajur


Kumaş


Makas


Yapıştırıcı


Bir fırça


Süslemek için malzemeler (boncuklar, dantel, kurdele, taşlar vb.)


Esnek şerit led ışıklar


Led kontrol ünitesi ve adaptörü


Bağlantı kabloları

Abajur Yapımı İçin Gerekli Malzemeler


Abajur İskeleti Hazırlama


Abajur yapımı için ilk adım iskeleti hazırlamaktır. Eğer bir abajur iskeletiniz varsa, eski kumaşı çıkarın ve iskeleti temizleyin. Eğer yoksa, bir abajur iskeleti satın alabilir veya bir eski abajurun iskeletini kullanabilirsiniz. Tüm bunların dışında, tel abajur iskeleti yapımı tekniği ile kendi iskeletinizi oluşturabilirsiniz. İskeleti, bir şerit metre yardımı ile ölçün. Ölçtüğünüz ölçüler, kumaş kaplaması için lazım olacaktır.

Abajur İskeleti Hazırlama


Abajur Kumaşını Ölçülere Göre Kesin


Seçtiğiniz kumaşı, abajur iskeletinizin ölçülerine göre kesin. Kumaşı, abajurunuzun etrafına saracak kadar büyük kesmelisiniz. Kenarları düzgün olacak şekilde kesmeye özen gösterin. Kumaş seçiminizde, opak veya saydam kumaşlardan yararlanabilirsiniz. Ancak, abajur başlığı içerisinden ışığı daha net bir şekilde geçiren bir kumaş seçmeniz daha yararlı olabilir.

Abajur Kumaşını Ölçülere Göre Kesin


Kumaşı Abajur İskeletine Yapıştırın


Abajur kumaşı iskeletinin etrafına gelecek şekilde yerleştirin ve yapıştırıcı kullanarak sabitleyin. Dikkatlice yapıştırın ve kumaşın pürüzsüz bir şekilde gerilmesini sağlayın. Kumaşı iskelete sıkıca yapıştırarak buruşmaları önleyin. Yapıştırmak için bir silikon tabancası kullanabilirsiniz. Silikon, kumaşın iskelete daha sağlam yapışmasını sağlayacaktır. Kumaş ve iskelete göre zımba tabancası da kullanabilirsiniz.

Kumaşı Abajur İskeletine Yapıştırın


Şerit Ledleri Abajura Ekleyin


Esnek şerit ledleri abajurun iç kısmına yapıştırın. Ledleri abajurun etrafına veya belirli bir desen oluşturacak şekilde içerisine yerleştirebilirsiniz. İsteğiniz renkte şerit led kullanmakta özgürsünüz. Eğer yardımcı bir ışık istiyorsanız klasik olan günışığı veya beyaz olan renkleri tercih edebilirsiniz. Atmosfer katacak bir ışık istiyorsanız renkli şerit ledler kullanabilirsiniz. Mavi, pembe, kırmızı ve yeşil gibi renklere göz atabilir ve kendi dekoratif abajur modelinizi yaratabilirsiniz.

Şerit Ledleri Abajura Ekleyin


Kontrol Ünitesini Bağlayın


Ledlerin kontrol ünitesini ve adaptörünü bağlayın. Kabloları düzgünce gizlemek için abajurun tabanına veya yakınına yerleştirebilirsiniz. Şerit ledlerinize uygun bir led trafosu seçmelisiniz. Slim kasa led trafosu kullanmanız, trafoyu daha iyi kamufle etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca, led trafosunu şerit ledinizin gücüne uygun seçmelisiniz.

Kontrol Ünitesini Bağlayın


Abajurunuzu Süsleyin


Abajur şapkası üzerine çeşitli süslemeler ekleyebilir ve abajurunuzu isteğinize göre süsleyebilirsiniz. Boncuklar, dantel, kurdele gibi malzemelerle abajurunuzu kişiselleştirin ve tarzınıza uygun hale getirin. Uç kısımlarına danteller ekleyebilir, belirli bölgelerine boncuklar ekleyebilirsiniz. Taşlı abajur istiyorsanız, süsleme taşlarından yararlanabilirsiniz. Abajur şapkası yapımı ve süslemesi tamamen kendi hayal gücünüze kalmış.

Abajurunuzu Süsleyin


Abajurunuzu Kullanabilirsiniz


Ledleri kontrol etmek için adaptörü prize takın ve kontrol ünitesini kullanarak ayarlayın. Abajurunuzu istediğiniz bir yere yerleştirin ve keyfini çıkarın!


Abajurunuza şerit ledler ekleyerek, evinizde sıcak bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Bu adımları takip ederek, evinizde eşsiz ve size ait bir aydınlatma parçası yaratabilirsiniz. Kendi abajurunuzu yaparken, yaratıcı sürecin keyfini çıkarın. Kumaş ve süslemelerle kişiselleştirerek, abajurunuzu evinizin tarzına uygun hale getirebilirsiniz. Sadece birkaç abajur malzemeleri ile kendinize özel bir abajur yapmak işte bu kadar kolay!

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.