Silikon Tabancası Nedir? Ne İşe Yarar?

29 Ağustos 2023

Silikon tabancası geniş kullanım alanına sahiptir ve vazgeçilmez bir yapıştırma aracıdır. Genellikle el işlerinde tercih edilen bu tabancalar, ev, ofis ve daha pek çok dekorasyon alanında yapılan tasarımlarda kullanılan pratik bir yöntemdir. Hobi alanlarında popüler olan silikon tabancaları, yapıştırma ve onarım işlemlerinde de tercih edilmektedir. Silikon tabancası ile ne yapılır ya da nasıl kullanılır merak ediyorsan, sizler için Elektromarketim ailesi olarak tüm detaylarını anlattık!


Silikon Tabancası Ne İşe Yarar?


Silikon tabancası kullanımı oldukça kolay ve pratiktir. Silikon tabancasına yerleştirilen mum silikon tabancanın ısınma mekanizması sayesinde eriyerek uç kısmından çıkmaktadır. Bu sayede mum yapıştırma gerekli sıcaklığa ulaşarak parçaların birleştirilmesinde yapıştırıcı görevi görmektedir. Çok kuvvetli bir yapıştırma sağlamasa da kolaylıkla yapıştığı yerden çıkmaz ve diğer yapıştırıcılar gibi koku bırakmazlar. Elektrikli silikon tabancası, mum silikon tabancası veya sıcak silikon tabancası olarak bilinen tüm bu isimlerin genel amacı ve işleyişi aynıdır. Sıcak ve yapışkan bir yapıya sahip olduğun için mutlaka güvenli ve can sağlığını tehlikeye atmadan kullanılmalıdır.

Silikon tabancası ile yapılan çalışmalar

Silikon Tabancası Nasıl Kullanılır?


Silikon tabancası kullanımı oldukça kolay bir işleme dayalıdır. Belli adımları izledikten sonra kontrollü bir şekilde gerçekleştirilen işlemi olum sonuçlar verecektir.

  • İlk olarak silikon tabancasının içine silikon mumu yerleştirilmelidir.

  • Daha sonra tabanca fişe takılmalı ve elektrik alması sağlanmalıdır.

  • Aldığı elektrik ile ısınan silikon tabancası içinde bulunan silikon mumunu eritecektir.

  • Tam anlamı ile doğru ısıya erişen tabanca, silikon mumunu eritecek ve tetiğe basıldığında uç kısmından gelmesini sağlayacaktır.

Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra yapılacak olan yapıştırma, birleştirme veya onarma işlemi gerçekleştirilmektedir.


Tabancasız Silikon Nasıl Kullanılır?


Tabancasız silikon kullanımı maalesef mantıklı ve kolay bir yöntem değildir. Silikon mumunun mutlaka bir tabanca yardımı ile kullanılması gerekmektedir. Kullanıcı kendi yöntemleri ile silikon mumunu eritmeye çalıştığında can güvenliği için doğru bir yol olmayacaktır. Bu yüzden hem can güvenli hem de yapılan işlemin durumu için mutlaka tabanca tercih edilmelidir.

Silikon tabancası ile hobi çalışmaları


Silikon Tabancası ile Neler Yapılır?


Kullanım alanı oldukça geniş olan silikon tabancası modelleri, genellikle el işi ve hobi çalışmalarında tercih edilmektedir. Pek çok malzeme üzerinden etkili yapıştırma özelliği olduğu için kullanıcıların vazgeçilmez araçlarından biridir. Kağıt, karton, deri, ahşap, plastik, metal, porselen ve daha pek çok materyal silikon tabancası yardımı ile kullanımı sağlanan ürünlerdir. Kısa süre içerisinde kuruma özelliği olduğu içinde yapılan çalışmalara ekstra hız katmaktadır. Ayrıca pek çok meslek alanında tercih edilen silikon tabancaları düzgün kullanımlarda her zaman uzun ömürlü sonuçlar elde etmektedir.


Silikon Tabancası Nasıl Çıkarılır?


Silikon tabancası ile yapılan çalışmalarda bazı durumlarda hatalar ve düzeltmeler gerekebilir. Bu tarz durumlarda silikonlu yüzeyin tamamen kurumasını beklemek ve daha sonra müdahale etmek çok daha sağlıklı olacaktır. Çünkü silikon ilk sıkıldığında sıcak ve yapışkan bir yapıda olacağından düzeltme esnasında etrafa bulaşma ihtimali yüksektir. Bunun dışında silikonlu yüzey tamamen kuruduğunda ince ve sivri bir malzeme ile kazıma işlemi ile temizlenmelidir. Bir başka yöntem olarak da saç kurutma makinesi gibi bir araç yardımı il silikonlu yüzey hafif ısıtılarak yapısında yumuşamalar sağlanabilir. Daha sonra yine aynı kazıma işlemi ile temizlemek mümkündür.

silikon tabancası kullanımı ve kolaylıkları


Silikon Tabancası Nerede Satılır?


Silikon tabancaları artık kullanımı yaygın olduğu için pek çok yapı market bünyesinde bulunmaktadır. İhtiyacınız olan silikon tabancasını en yakın yapı marketten alabileceğiniz gibi internet üzerinden çok daha fazla seçenek ve fiyat aralığında ürüne ulaşabilirsiniz. Silikon tabancası veya diğer ihtiyaçlarınız için elektromarketim.com ‘u ziyaret edebilir, en uygun fiyat seçeneklerimiz ile dilediğiniz zaman sepetinizdeki ürünlere sahip olabilirsiniz!

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.