Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobiller

09 Ekim 2023

Dünya genelinde elektrikli otomobillere artan talep sayesinde birçok otomobil markası elektrikli ve hibrit araçlar üretmeye başladı. Popüler olan bu elektrikli araçlar hali ile Türkiye’de de büyük bir ivme kazandı. Elektrikli araçların üretimi ile beraber kullanıcılar içinde birden fazla model ve seri piyasaya sunulmaktadır. Hatta Türkiye’de ilk yerli otomobil olarak TOGG markası da bu piyasada yer almaktadır. Türkiye’de satılan elektrikli araçların hangileri sizin için daha iyi, elektrikli araç nedir, elektrikli araç markaları, hangi özellikleri önemli, elektrikli araçlar nelerdir, elektrikli hafif ticari araçlar ve en çok hangi modeller tercih ediliyor gelin beraber bakalım!

Citroen Ami


Citroen Ami


Citroen elektrikli araç konusunda önemli ve kaliteli bir markadır. Model olarak 40 Nm tork üretimi ve 8 beygirlik bir güç kapasitesi mevcuttur. Elektrikli motora sahip olan bu model, 5.5 kW’lık Lityum iyon batarya ile beraber çalışmaktadır. Genel olarak maksimum hızı 45 km/s olan Ami, menzil olarak da 75 km’dir. Tam olarak fiyat performans ürünü olan bu elektrikli araç kullanımı rahat ve elektrikli araba evde şarj işlemleri için oldukça rahat ve pratiktir. Citroen Ami, otomatik vites ile çalışmaktadır. Aynı zamanda elektrikli araba şarj ücreti konu olduğunda ise hesaplı ve tasarruf sağlayabilecek bir otomobildir. Ayrıca en ucuz elektrikli araç modelleri içerisinde Citroen Ami modeli de yer almaktadır.

Dacia Spring


Dacia Spring


Tamamı elektrikli olan Dacia Spring, 26,8 kWh bataryası ile yoğun ilgi gören bir modeldir. Ayrıca 290 L değerinde geniş bir bagaj imkanı sunması da kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmektedir. Tasarım olarak klasik Dacia mimarisinden söz ettiren bu model, sürüş ve güvenlik sistemleri ile rahat yolculuk için olması gereken her türlü olanı sağlamaktadır. Hızlanması da oldukça iyi olan ve 0 kilometreden 100 kilometreye sadece 13,7 saniyede çıkmaktadır. Dacia Spring modeli otomatik vites ile çalışmakta ve oldukça konforlu bir sürüş imkanı sunmaktadır. Eşarj istasyonları noktalarında karşımıza sıklıkla çıkan bu model iyi bir satış politikası ile kullanıcıların beğenisini kazanmaktadır.

Togg


TOGG


Yerli ve milli otomobil TOGG, Türkiye’de üretilen ilk elektrikli araç modeli ve markasıdır. Sahip olduğu etnik renk seçenekler ve son teknoloji gelişmeleri ile oldukça popüler bir modeldir. Kullanıcılara sunmuş olduğu geniş bagaj hacmi, otomatik vitesi ve hızlı şarj özelliği sayesinde beğenileri kazanmış bir elektrikli araçtır. Yerli olmasının avantajlarından bir de destek sistemleri olarak görülmektedir. Sürüş ve yolcu konforuna önem veren TOGG, 0 kilometreden 100 kilometreye sadece 7,4 saniye içerisinde geçmektedir. Aynı zamanda sürücülerin kişiselleştirilebilir özellikleri ile kullanmasına da olanak sağlıyor. Yerli olduğu için bir diğer sık gördüğümüz TOGG elektrikli şarj istasyonu noktalarında karşımıza çıkmaktadır. Hızlı şarj özellikleri ile TOGG enerji istasyonlarında vakit kaybetmeden yola devam edebiliyor.

Renault Zoe


Renault Zoe


Renault markasının Zoe serisi ise 80 kW gücünde bir elektrikli motor ile çalışmaktadır. Boyut olarak 4.087 cm uzunluğuna, 1.787 cm genişliğine ve 1.562 yüksekliğe sahip bir otomobildir. Elektrikli motoru 245 Nm tork sağlamaktadır. Bu model 0 kilometreden 100 kilometreye sadece 9,5 saniye içerisinde geçmektedir. Maksimum 140 km/s hıza sahiptir. Menzil olarak da 386 km değerindedir. Otomatik vites özelliği ile sürücülere konforlu bir sürüş imkanı da sağlamaktadır. Renault zoe şarj istasyonları noktalarında yine karşımıza çok çıkan modellerden biridir. Renault şarj istasyonları kendi bünyesindeki araçları indirimli e şarj imkanı sağlayarak kullanıcılarına kolaylık sağlayan bir markadır.

Mini Cooper SE


Mini Cooper SE


Mini Cooper markasının üretmiş olduğu elektrikli araç modeli SE, görünüm olarak klasik Mini Cooper modelinin esintilerini taşımaktadır. Ayrıca otomatik vites kullanımı ile de konfora önem veren bir modeldir. Mini Cooper SE, 0’dan 100 kilometreye sadece 7,3 saniye içerisinde geçmesi ile verimli bir araçtır. Maksimum olarak 150 km/s olan bu araç menzil olarak 232 kilometre değerindedir. Türkiye'de elektrikli araç üreten firmalar arasında en çok beğeni toplayanların içerisinde Mini Cooper ailesi bulunmaktadır. Otomatik vitesi ile elektrikli araç motoru üst düzey olarak üretilmiştir.

Seres 3


Seres 3


Seres 3 modeli çok bilinen ve talep gören bir elektrikli araç modeli olmasa da oldukça konforlu ve kullanışlıdır. 300 Nm tork üretebilen elektrik motoru ile üst düzey bir mekanizmaya sahiptir. Seres 3, 0 kilometreden 100 kilometreye sadece 9 saniyede geçmektedir. Maksimum hız olarak 155 km/s değerindedir. Elektrikli araç ve elektrikli araç şarj firmaları içerisinde önde gelen bir markadır.

Kia Niro EV


Kia Niro EV


Kia markasının Niro EV modeli, 204 PS güç ve 255 Nm tork üretebilen elektrikli bir motora sahiptir. Bu özelliği sayesinde 0 kilometreden 100 kilometreye 7,8 saniyede hızlanabilmektedir. Maksimum hızı ise 167 km/s değerindedir. Resmi verilerde açıklanan enerji tüketimi ise 16,3 kWsa/100 km’dir. Model, ayrıca 460 km de menzil imkanı sunmaktadır. Otomatik vitesi olan bu model elektrikli suv araçlar içerisinde yoğun ilgi görmektedir. Ayrıca elektrikli suv araç fiyatları konusunda da kullanıcıları memnun etmektedir.

Skywell ET5


Skywell ET5


Skywell ETS, 1908 mm genişliğinde, 1908 mm uzunluğunda ve 1696 mm yüksekliğinde bir elektrikli araç modelidir. Bu elektrikli araç modeli çok fazla araç hızlı şarj istasyonu noktalarında karşımıza çıkmasa da tutulan bir modeldir. Otomatik vites olan ETS, 0 kilometreden 100 kilometreye 7,9 saniye içerisinde geçmektedir. Aynı zamanda aracın menzil değeri ise 520 kilometre değerindedir. Elektrikli benzin istasyonu noktalarında çok karşımıza çıkmasa da yavaş yavaş talep görmekte ve trafiğe çıkmaya başlayan bir modeldir.

Mercedes Benz EQA


Mercedes-Benz EQA


Mercedes markasının EQA serisi oldukça popüler ve sıklıkla tercih edilen elektrikli otomobil modellerinden biridir. Otomatik vites özelliği sayesinde sürüşü ve kullanışı rahat bir araçtır. 215 kW güce ve 520 Nm tork değerine sahip bit motoru mevcuttur. 0 kilometreden 100 kilometreye hızlanması için sadece 6 saniye yeterlidir. Maksimum hızı ise 160 km/s olan bu modelin menzil değeri 422 kilometredir. Mercedes şarj istasyonu noktalarında özel olarak şarj edilen ve diğer araç elektrik şarj istasyonu noktalarından ayarlanabilen bu araç kendi serileri arasındaki en çok tercih edilenlerden biridir.

Mercedes Benz EQB


Mercedes-Benz EQB


Mercedes Benz markasının EQB elektrikli araç modeli ise 520 Nm tork değerinde bir motora sahiptir. EQB, 0 kilometreden 100 kilometreye hızlanmak için sadece 6,2 saniye harcamaktadır. Aynı zamanda otomatik olan bu model maksimum hız olarak 160 km/s değerindedir. Menzil değeri ise 407 kilometre şeklindedir. Taşınabilir elektrikli araç şarj istasyonu ile de dolumu yapılan bir modeldir. Elektrikli araç şarj istasyonu şirketleri içerisinde Mercedes de adından söz ettiren bir markadır. Diğer elektrikli şarj istasyonu şirketleri ve elektrikli araç şirketleri Mercedes markasını rol model olarak görmektedir.

Mercedes Benz EQC


Mercedes-Benz EQC


BMW otomobil markasının EQC modeli, 300 kW güce sahiptir ve 760 Nm tork değerinde bir motoru mevcuttur. 100 kilometreye hızlanmak için 5,1 saniye yeterli olan bu elektrikli araç oldukça verimli özelliklere sahiptir. Maksimum hızı 1180 km/s olan aracın menzil değeri 403 kilometre olarak belirtilmektedir. Yoğun ilgi gören ve iç tasarımı ile çok beğenilen EQC, oldukça popüler elektrikli araç modelidir.

Mercedes Benz EQE


Mercedes-Benz EQE


EQE modeli, BMW markasında bulunan bir elektrikli araçtır. 0’dan 100 kilometreye sadece 3,5 saniye içerisinde ulaşmaktadır. Aynı zamanda 613 km/s maksimum hızına sahiptir. Otomatik vites olan bu modelin menzil değeri ise 518 kilometredir. BMW seçer sürücülerin gözdesi olan bu elektrikli araç modeli çok fazla karşımıza çıkan bir araçtır.

Mercedes Benz EQS


Mercedes-Benz EQS


Mercedes Benz markasının EQS modeli, 385 kW güce sahip olan bir elektrikli araçtır. Ayrıca 855 Nm tork değerine sahip bir motoru mevcuttur. 0’dan 100 kilometreye hızlanması 4,3 saniye içerisinde sağlanmaktadır. Maksimum hızı 210 km/s olan bu araç, menzil değeri 210 kilometre olarak belirtilmektedir. Ayrıca otomatik vites özelliği sayesinde kullanıcılara konforlu bir sürüş imkanı tanınmaktadır.

Volvo XC40 Recharge


Volvo XC40 Recharge


Volvo, sağlam araba kasası sayesinde isminden çok söz ettiren bir otomobil markasıdır. Aynı zamanda XC40 Recharge modeli ile elektrikli araç piyasasında da önemli bir yere sahiptir. 300 kW güç ve aynı zamanda 660 Nm tork üreten bir elektrik motoru mevcuttur. Ayrıca 0 kilometreden 4,9 saniye içerisinde 100 kilometreye rahatlıkla ulaşabilir. Menzil değeri ise 418 metredir. Volvo şarj istasyonu noktalarından veya farklı elektrikli araç dolum istasyonları sayesinde rahatlıkla şarj edilebilen bir araçtır.

Kia EV6


Kia EV6


Kia EV6, 605 Nm tork üreten ve 325 PS güce sahip bir elektrikli motora sahiptir. Bu değerler sayesinde 0 kilometreden 100 kilometreye sadece 5,2 saniye içerisinde hızlanabilmektedir. Maksimum hızı 188 km/s ile sınırlıdır fakat menzil değeri 506 kilometredir. Elektrikli araç hızlı şarj istasyonu noktalarında çok fazla karşımıza çıkan bu model kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Aynı zamanda araç şarj maliyeti oldukça tasarruflu bir modeldir.

Jaguar-L Pace


Jaguar l-Pace


Jaguar markasının elektrikli otomotiv modeli olan I-Palace, 2139 mm genişliğinde, 4862 mm uzunluğunda ve 1565 mm yüksekliğinde bir araçtır. Güç olarak 294 kW, tork değeri ise 696 Nm olan bir elektrikli motoru vardır. Bu model 0’dan 100 kilometreye sadece 4,8 saniye içerisinde hızlanmaktadır. Maksimum hızı ise 200 km/s olarak belirtilmektedir. Menzil değeri 470 kilometre olan ve elektrikli araç şarj istasyonu kuran firmalar tarafından yapılan bir araştırmada en çok beğenilen bir modeldir.

BMW İ4


BMW i4


BMW markasının İ4 modeli, 544 beygir gücünde ve 795 Nm tork üreten elektrikli bir motora sahiptir. Aynı zamanda 3.9 saniye içerisinde 0’dan 100 kilometreye hızlanmaktadır. Maksimum hızı 225 km/s değerinde ve menzil değeri ise 521 kilometre şeklindedir. Gideceğiniz en yakın şarj istasyonu noktasında bile kolaylıkla görebileceğiniz bu model kullanıcılar tarafından çok beğenilmektedir. Otomatik vites özelliği ile sürüşü rahat ve konforludur.

BMW İX3


BMW iX3


BMW İX3, 210 Kw gücünde 400 Nm tork değerinde elektrikli bir motora sahiptir. Ayrıca bu elektrikli aracın 4734 mm uzunluğu, 2138 mm genişliği ve 1668 mm yüksekliği mevcuttur. 0 kilometreden 100 kilometreye 6,8 saniye içerisinde hızlanmaktadır. Menzil değeri ise 460 kilometre olarak belirtilmektedir. Maksimum hızı 180 km/s olan bu elektrikli otomobil otomatik vites özelliğine sahiptir. Yine kolayca şarj edilebilir özelliği ile en yakın elektrikli şarj istasyonu noktalarında sıklıkla karşımıza çıkan ve trafikte görmeye alışık olduğumuz bir modeldir.

BMW İX


BMW iX


BMW İX, BMW markasının en popüler elektrikli araç modellerinden biridir. 326 beygir güce sahiptir. 630 Nm tork değerinde bir motor gücü mevcuttur. 0 kilometreden çok rahat bir şekilde ve 6,1 gibi kısa saniyeler içerisinde hızlanmaktadır. Menzil değeri ise 425 kilometre şeklindedir. Otomatik vites özelliği ile sürüş ve kullanımı oldukça konforludur. Akıllı şarj istasyonu noktalarında bu model araçlar rahatlıkla şarj edilebilir ve dolum tamamlandıktan sonra sürüşe devam edilebilir.

Audi E-Tron


Audi E-Tron


Audi markasının E-Tron serisi oldukça kaliteli ve talep gören elektrikli araç serisidir. Birden fazla modeli olan bu seride 408 PS güç ve 664 Nm tork üreten elektrikli motoru mevcuttur. Ayrıca 0 kilometreden 100 kilometreye hızlanmak için 6,6 saniye yeterlidir. Maksimum hızı 200 km/s ve menzil değeri 411 km şeklindedir. Elektrikli araç ne kadar yakar diye düşünüyorsanız ve bir elektrikli araç pil ömrü ne kadar diye sorular yüzünden karar veremiyorsanız E-Tron serisini araştırmanız sizin için yeterli olacaktır.

Porsche Taycan


Porsche Taycan


Taycan, daha sportif görünüm seven ve elektrikli araç sahibi olmak isteyenler için muhteşem bir tercihtir. Elektrikli araçlar ne kadar yakar yine de sport modunda kullanabilir miyim diye düşünmenize gerek kalmadan konforlu bir şekilde kullanım sağlayacağınız bir araçtır Porsche markasını Taycan modeli. 300 kW güce sahip elektrikli bir motoru mevcuttur. 100 kilometreye 5,1 saniye içerisinde hızlanmaktadır. Ayrıca menzil değeri 546 kilometre olarak belirtilmektedir. Maksimum 220 km/s hız özelliği de mevcuttur.

Tesla Model Y


Tesla Model Y


Model Y, Tesla markasını en çok satılan ve talep gören elektrikli otomobil serilerinden biridir. Güvenliği ön planda tutan tasarımı ile kullanıcıların gözdesi olmuştur. Geniş iç mekan ve bagaj alanı ile konforlu seyahatin güvenini sağlamaktadır. 0 kilometreden 100 kilometreye çıkmak için sadece 3,7 saniyeye ihtiyacı vardır. Birden fazla çok yönlü özelliği sayesinde Tesla Model Y aracının Supercharger şarj özelliği de mevcuttur. Toplamda 15 dakika içerisinde 241 kilometreye kadar menzil sağlayabilmektedir. Ayrıca Tesla şarj istasyonu bayiliği içinde birden çok imkanı mevcuttur. Tesla elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu kendi özel alanlarınızda gerçekleştirme imkanı tanımaktadır. Genel Tesla dolum istasyonları da mevcut olduğu için halka açık alanlarda da yerli şarj istasyonu noktalarında rahatlıkla şarj edilebilmektedir.


Hangi elektrikli araca sahip olursanız olun bir elektrikli şarj ünitesine ihtiyacınız olduğunu unutmayın! Tüm elektrikli araç şarj ünitelerimizi incelemek için web sitemizi ziyaret edebilir, elektroblog’ da yayınladığımız güncel haberleri ilk olarak siz öğrenmek isterseniz üye olarak bildirimlerinizi açmayı unutmayın!

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.