Data Kabloları

28 Nisan 2023

Teknolojinin gün geçtikçe gelişim gösteriyor olması, icat edilen cihazlarda da bir veri aktarımının gerçekleştirilmesini ortaya çıkarmaktadır. Bu hızlı gelişimin doğru takibinin yapılmaması ve cihazlar arasındaki bağlantının olması gerektiği gibi kurulmaması ile beraber ne yazık ki çeşitli yangın durumları da meydana gelmiştir. Bu sebepten dolayı da tüm cihaz parçalarında doğru ve uyumluluğu kesinleştirilmiş parçalar kullanılmalıdır.

İnsanların yaşadığı yerlerde meydana gelen yangınlar, genel olarak elektrik parçalarının yeterli seviyede bulunmaması ve istenen kalitede olmaması sebebi ile oluşmaktadır. Bu elektrik elemanlarından birisi olan data kabloları, bir cihazın başka bir cihaza fotoğraf, video, yazı ve bunun gibi daha birçok bilginin, unsurun aktarılmasını sağlar. Elinizde var olan ve kendi içerisinde veri bulunduran cihazların tamamında bu data kablolarına ait çeşitlere rastlayabilirsiniz. Özellikle de telefonlar, tabletler ve bilgisayar gibi cihazlar, data kablolarının yoğun olarak kullanıldığı cihazlardır.

Data Kabloları Neden Kullanılır?

Kablolar, elektrik taşıma konusunda çok büyük verimlilik ile çalışan elektronik elemanlardır. Bu kablolar aynı zamanda iki taraflı veri aktarımı konusunda da son derece başarılı bir çalışma yürütmektedir. Kullanacak olduğunuz data kablolarında bir cihaz uyumluluğu yakalar ve iki cihazı birbirine bağlarsanız, bu cihazlar arasındaki veri aktarımını da kolaylıkla yapabilirsiniz. Fakat unutmayın ki cihazların kablolar ile uyumlu olması gerekir. Eğer sahip olduğunuz bir cihaz uyumluyken bir diğer cihaz uyumlu değil ise, ne yazık ki bu iki cihaz arasında veri aktarımı yapma şansına sahip olamazsınız.

Unutmayın, Türkiye’deki elektrik malzeme toptancıları arasında hizmet kalitesiyle dikkat çeken Elektromarketim aydınlatma cihazlarından transpaletlere, izolasyon malzemelerinden sanayi tipi ısıtıcılara kadar çok geniş bir ürün yelpazesiyle perakende ve toptan yüzbinlerce müşterisine hizmet verir.

Data kabloları içerisinde yer alan halojen free kablo çeşitleri, günümüzde en çok kullanılan data kablosu çeşididir. Kullanım alanı da oldukça geniş olan bu kablolar, özellikle de yangın durumlarına karşı dayanıklı olarak yüksek sıcaklıkları önler ve boğucu dumanın oluşma seviyesini sınırlar. Aşağıda yer alan alanlarda bu kabloların kullanımını sağlayabilirsiniz.

○ Acil durum aydınlatma sistemleri içerisinde

○ Acil anons sistemleri içerisinde

○ Pozitif basınçlandırma fan mekanizmalarında

○ Yangın suyuna ait sistemlerde

○ Alarm ve ihbar sistemlerinde

○ Yangın kaçış yolu aydınlatmalarında

○ İtfaiyelere ait asansörlerde

○ Tahliye amacı ile üretilen asansörlerde

Bu ve bunun gibi daha birçok alan, data kablolarının kullanımı için uygun olan alanlardır.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.