Tavan Vantilatörü Mantıklı mı?

26 Haziran 2023

Tavan vantilatörü, genellikle tasarruf etmek isteyenler ve ekonomik olarak farklı alternatifler denemek isteyenler için oldukça mantıklı bir havalandırma aracıdır. Bazı durumlarda klima kullanımı sağlık açısından sorunlar meydana getirebiliyor. Kullanıcılar bu tarz durumlarda farklı yöntemlere danışıyor. Bu konuda en mantıklı olan her zaman bir vantilatör sahibi olmaktır. Son zamanlarda oldukça popüler olan ve tercih edilen tavan vantilatörleri de ilk akla gelen vantilatör modeli oluyor. Kullanıcıların aklında her zaman ‘’tavan vantilatörü soğutuyor mu veya tavan vantilatörü nasıl seçilir? ‘’ gibi sorular oluştuğu için bazı tereddütler oluşuyor. Bu aşamada tüm soruları cevaplayarak ve detaylar hakkında bilgi edinmenizi sağlayarak sizlere yardımcı olacağız!

Tavan Vantilatörü İşe Yarıyor mu?


Tavan vantilatörleri ile ortamda bulunan havayı soğutma gibi bir özelliğe sahip değildir. Fakat klima kullanımına göre daha ekonomik ve sağlıklıdır. Tavan vantilatörünün serinletme işlevi oluşturduğu rüzgar etkisi ile gerçekleşmektedir. Örneğin araç içerisinde seyahat ederken veya evde açılan camlar 25 derece sıcaklık mevcutsa ortamı soğutmaz fakat oluşan rüzgar sayesinde serinlemenize yardımcı olur. Tavan vantilatörleri de aynı mantık ile çalışarak serinlik hissi ortamdaki havanı taze kalmasına yardımcı olur. Vantilatör tavan ile orantılı monte edildiği için yukarıdan gelen hava sayesinde çalıştığı süre boyunca hava sirkülasyonuna gerçekleştirerek havadar ve rahat bir ortam sağlamaktadır.

Peki klima kullanımı sağlarken aynı zaman tavan vantilatörü tercih ederseniz yine enerji tasarrufu sağlayacağınızı biliyor musunuz? İşte bu noktada asmalı tavan vantilatörü kullanımı klima termostatının daha yüksek seviyelerde kullanılmasına yardımcı olmaktadır. Böylece klima tarafından algılanan hava derecesi tavan vantilatörünün oluşturduğu hava sirkülasyonu sayesinde enerji tasarrufu yapmanıza yardımcı olacaktır.

Lambalı tavan vantilatörü modelleri

Tavan Vantilatörü Çok Elektrik Harcar mı?


Tavan vantilatörü tercih etmek isteyen kişiler genellikle elektrik yakımı konusunda çok fazla tereddüt etmektedir. Fakat bu konu çok fazla endişe duyulacak bir durum değildir. Tavan vantilatörleri az elektrik yakan ve yüksek tasarruf etmenizi sağlayacak bir seçenektir. Tavan vantilatörleri için tek bir elektrik kullanımı için örnek vermek pek mümkün değildir. Genellikle model ve tipine göre farklı motor güçlerine sahip oldukları için elektrik kullanımı farklılık gösterebilir. Fakat elektrik tüketimi modellere göre değişmiş olsa da klima kullanımına oranlar her zaman çok daha tasarruflu ve düşük enerjili bir deneyim imkanı sunmaktadır. Kullanıcı bütçesinin en iyi dostu olan tavan vantilatörleri odanın büyüklüğü ve tercih edilen modelin motor gücüne göre enerji tüketiminde farklılık göstermektedir. Enerji tasarrufu için doğru bir tercih olan en ucuz tavan vantilatörü modellerine Elektromarketim üzerinden rahatlıkla ulaşabilir, tüm kaliteli markaların tavan vantilatörlerini inceleyebilirsiniz!

Tavan Vantilatörü Saatte Ne Kadar Yakar?


Tavan vantilatörü modellerinin elektrik yakımı hesaplamak için elektrik birim fiyatı hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Elektrik birim fiyatına dahil edilen diğer tutarların da bilinmesi çok önemlidir. Bu birim fiyatı bölgeden bölgeye değiştiği için ortalama bir hesaplama yapmak mümkündür. Elektrikli cihazların birim zamanda harcadığı enerji Watt cinsinden hesaplanmaktadır. Yani 1000W, 1Kw’ ye eşit olacak şekilde hesaplanmaktadır. Tavan vantilatörleri ortalama olarak 70W enerji tükettiği için 23 saat boyunca açık kalsa bile 1.680W enerji sağlamaktadır. Bu çıkan değerler de neredeyse çok düşük bir fiyata denk gelmektedir. Sonuç olarak ‘’tavan vantilatörü ne kadar elektrik harcar veya tavan vantilatörü tasarruf sağlar mı? ‘’ soruları için rahatlıkla cevap verebiliriz. Eğer kullanacağınız model ışıklı tavan vantilatörü ise bu hesaplama farklılık göstermektedir. Fakat yine de çok düşük bir enerji tüketimi sağlamaktadır. Böylece klima kullanımına oranla her zaman en iyi tasarrufu sağlamaktadır.

Kışın Tavan Vantilatörü Kullanımı Ne İşe Yarar?


Bir tavan vantilatörü ile yaz aylarında serinlemek mümkünken aynı zamanda kış aylarında ise ortamda bulunan sıcak havanın kontrolü de gerçekleştirilebilmektedir. Oda da bulunan sıcak havayı çalışan tavan vantilatörü her noktaya eşitleyerek yine enerji tasarrufu yapılmasını sağlamaktadır. Oda içerisinde tavana birike sıcak hava tavan vantilatörü sayesinde zeminde bulunan soğuk havaya indirerek eşit bir sıcaklı kelde edilmesini sağlamaktadır. Fanı kışın çalıştırırken, düşük hızda çalıştırmak gereklidir. Yerdeki bu soğuk hava ve tavandaki sıcak hava sorunu, kışın tavan vantilatörlerinizi açarak kolaylıkla çözülür.

Tavan vantilatörü kullanımı ve önemi

Tavan Vantilatörü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Tavan vantilatörü seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Gelin beraber bu noktaların üzerinden geçerek en uygun tavan vantilatörü modelini bulmanızda yardımcı olalım!

İlk olarak bir tavan vantilatöründe dikkat edilmesi gerekilen konu motor tercihidir. Sessiz tavan vantilatörü tavsiye konusunda en çok tercih edilen modeldir. Tavan vantilatörlerinde AC ve DC motor tercih edilmektedir. DC motor tercih ederseniz, hem yüksek performans hem de sessiz çalışan bir tavan vantilatörü tercih etmiş olursunuz. AC motor ise sessiz çalışmakla birlikte performans olarak daha düşük verim sağlamaktadır. DC motor modellerine göre AC motor sessiz tavan vantilatörü daha düşük fiyatlı oldukları için sıklıkla tercih edilmektedir.

Kademeli tavan vantilatörü ise her zaman büyük avantaj sağlamaktadır. Mevsim değişikliklerinde ve sıcaklık tercihlerinizde uygun kademede çalıştırmak aldığınız verimi her zaman en iyi seviyede tutacaktır.

Kullanım alanın da tavan vantilatörü seçiminde önemli bir konudur. Tercih edilecek ortam iç mekan veya dış mekan olarak farklılık göstermektedir. Uygun vantilatör seçimi yüksek verim elde etmek için önemli bir konudur. Aynı zamanda ev tipi tavan vantilatörü ve sanayi tipi tavan vantilatörü de mutlaka uygun kullanım alanına göre tercih edilmesi gerekilen modellerdir.

Tavan vantilatörü kanat boyları farklılık göstermektedir. Bu yüzden vantilatör tercih ederken kullanmak istediğiniz odanın ölçüleri göz önünde bulundurmalı ve ona göre bir seçim yapılmalıdır. Küçük oda içi küçük kanatlı vantilatör yeterli olacaktır. Fakat daha büyük odalarda kanat boylarının da büyük seçilmesi hatta birden fazla tavan vantilatörü tercih edilmesi gerekmektedir.

Dekoratif bir tercih yapmak isteyenler için tavan vantilatörlerinde malzeme önemlidir. Malzeme türü hem dekoratif hem de verim açısında fark göstermektedir. Ahşap malzemeler kullanılarak üretilen ahşap tavan vantilatörü şık görüntüleri sebebi ile sıklıkla tercih edilmektedir. Konfor açısında önemli olan uzaktan kumandalı tavan vantilatörü ise kullanıcıya ekstra kolaylık sağlamaktadır. Bir diğer seçenek ise ipli tavan vantilatörü modelidir. Bu ip özelliği sayesinde kademler arasında geçiş yapılmaktadır. Aydınlatmalı tavan vantilatörü veya avizeli tavan vantilatörü modeller ise hem aydınlatma sağlarken hem de aynı anda ortamdaki havalandırma görevini üstlenmektedir.

Tavan vantilatörü kurulumu için önemli olan uygun tavan modeli ve tavan yüksekliğidir. Tavan vantilatörleri genellikle standart tavan uzunluklarına uygun olarak üretilmektedir. Alçak tavan tercihlerine ise mutlaka uygun ölçülerde bir tavan vantilatörü tercih edilmelidir.

Son olarak tavan vantilatörü montajı mutlaka düzgün ve sağlam yapılmalıdır. Eğer göz ardı edilir ve dikkatsizce gerçekleştirilse ‘’tavan vantilatörü neden sallanır? ‘’ sorularına cevap aramak zorunda kalabilirsiniz. Düzgün yapılmayan montaj bu sorunun en önde gelen cevaplarından biridir.

Tüm bu konular ile kendi ihtiyacınıza ve beğeninize uygun bir tavan vantilatörü hem bulunduğu ortama şık bir hava katarken hem de hava sirkülasyonunu dengelemenizde yardımcı olacaktır.

Tavan Vantilatörü Neden Yavaş Dönüyor?


Sıklıkla sorulan bu sorunun çözümü oldukça basittir. İlk olarak kondansatör ayarlarında bir sıkıntı olabileceği için mutlaka bu konu ile ilgili bakımı yapılmalıdır. Tavan vantilatörü yedek parça desteği alarak kondansatör değişikliğine de gidebilirsiniz. Bir diğer seçenek ise kanat ayarlarında bir problem olabileceğidir. Bunun için mutlaka teknik destek alınmalı ve kontrollerinin sağlanması gerekmektedir. Yeterli bilgi sahibi değilseniz mutlaka profesyonel bir destek almanız çok daha sağlıklı olacaktır. Aksi takdirde var olan problemlerin daha da büyümesine yol açabilirsiniz.

Dekoratif Tavan Vantilatörleri

Tavan Vantilatörü Hangi Marka İyi?


En iyi tavan vantilatörü markası için birden fazla seçenek ve model bulunmaktadır. Bu sektörde isimlerinden sıklıkla söz ettiren Vanti ve Kaşkar Taflan markaları oldukça başarılı modelleri ile kullanıcılardan tam not almaktadır. Kalite ve uzun ömürlü kullanım için her zaman en iyi malzeme ve sistemleri tercih eden bu tavan vantilatörü markaları enerji tasarrufu konusunda da oldukça iddialıdır.

Kaşkar Taflan Tavan Vantilatörü Modelleri

Kaşkar tavan vantilatörü modelleri, birden fazla tip ve model ile kullanıcının dikkatini çekmektedir. Kaşkar Taflan, kumandalı, lambalı ve ipli modelleri sayesinde hem seçenek sunuyor hem de tavan vantilatörü fiyatları ile de bütçe dostu olan bir marka olarak sektörde yer almaktadır.

Vanti Tavan Vantilatörü Modelleri

Vanti markası tavan vantilatörü konusunda her zaman dekoratif ve şık ürünler sunmaktadır. Pek çok modelinde tavan vantilatörü lambalı seçenekleri ile dikkat çekmektedir. Avizeli tavan vantilatörü modelleri hem aydınlatma hem de havalandırma özelliklerini bir arada sunarak en iyi verimin sağlanmasını hedeflemektedir.

Tavan Vantilatörü Tanıtım Videosu

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.