Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 19 ürün görüntüleniyor.
  • Bara Nedir?

    • Bara ve dağıtıcı üniteler içerisinde pek çok ürün modeli yer almaktadır. Bara genel bir tanımla, elektrik enerjisinin aynı frekans ve gerilimde toplanıp dağıtıldığı ünite olarak bilinmektedir. Elektriğin genellikle tek bir sistemden kontrol edilebilmesini sağlayan baralar iletken özellikte olmalarıyla üniteler arası iletişimi gerçekleştirir. Elektrik enerjisinin hem kontrol hem de kumanda edilmesini sağlayan bara modellerinin en sık kullanıldığı alan, şalt sahalar ve santrallerdir. Baraların buradaki görevi, üretilen elektriğin iletimi ve dağıtımı işleridir. Bara sistemleri elektrik şebekesinden çekilecek yükün durumuna uygun olacak şekilde belirlenir.
  • Bara Özellikleri Nelerdir?

    • Faz, nötr veya toprak iletkeni olarak kullanılabilen bara sistemleri tek bara, çift bara, yardımcı bara ve santral için ihtiyaç baraları olmak üzere 4 gruba ayrılır.
    • Tek Bara Sistemi: Bara sistemleri içerisinde maliyeti en uygun olan, ancak enerji sürekliliği bakımından aksaklıklara sebep olabilen bara sistemidir. Tek bara sisteminde giriş ve çıkışlar müşterek olarak aynı bara üzerine bağlanır. Bu sebepten ötürü kesicide ya da sistem içerisinde herhangi bir arıza meydana gelirse, enerji sürekliliği sağlanamaz ve tüm sistem enerjisiz kalabilir. Ancak bu gibi sorunların önüne geçebilmek adına tek bara sistemlerinde bara ve py-pass ayırıcı kullanarak baraları bölümlere ayırabilirsiniz. Böylece arızalı fider, devreden ayrılacağı için enerji sürekliliği de sağlanmış olacaktır.
    • Çift Bara Sistemi: Dünya genelinde kullanımı en yaygın olan bara sistemi olan çift bara sistemi, çıkış gruplandırması gerektiren güç üretim merkezleri için en ideal çözümdür. Burada her trafo ayrı baradan besleneceği için bir merkezden değişken miktarda darbeli yük çeken kullanıcılar, düzenli yük çeken kullanıcıları etkilemez. Enerji sürekliliğinin bir ihtiyaç olduğu alanlarda sıklıkla kullanılan çift bara sistemine yeni bir transfer barası da eklenebilmektedir.
    • Yardımcı Bara Sistemi: Elektrik enerjisini açma ve kapama işlemlerinin çok sık yapıldığı tesislerde güvenlik amacıyla kullanılan bara sistemidir. 2 ana bara ve 1 yardımcı baradan oluşan 3 baralı bu sistemde devreye alternatif bir bara girebilmektedir. Eğer devre kesicilerde bir arıza meydana gelirse, arızalı kısım devre dışı edilir ve sistemde yedek olarak bulunan yardımcı devre kesici onun yerine devreyi beslemeye devam eder. Böylece enerji sürekliliği de sağlanmış olur.
    • Santral İçi İhtiyaç Baraları: Elektrik santrallerinde üretimin devamlılığı, yardımcı ünitelerin elektrik enerjisinin sürekliliği ile sağlanabilir. Santral içi ihtiyaç baraları bu sürekliliğin sağlanabilmesi amacıyla kurulur. Enerji ihtiyacını ana baradan karşılayan yardımcı üniteler, herhangi bir arıza durumunda bu ihtiyacı santral içi ihtiyaç baralarından karşılayacaktır. Bu sayede enerji sürekliliği ve üretimin devamlılığı sağlanabilecektir.
    • Elektrik bara sistemleri kullanıldıkları yerin özelliklerine, enerjinin sürekliliğine, besleme kaynaklarının sayısına, yükün cinsi ve miktarına göre belirlenmelidir. Baralar, bakır ve alüminyum gibi çeşitli malzemelerden üretilir. Akım taşıma kapasiteleri bakımından, alüminyum baralara kıyasla bakır bara taşıma kapasitesi %25 daha fazladır. En uygun elektrik barası fiyatları için Elektromarketim.com’u ziyaret edip ürün modellerimizi incelemeyi unutmayın.
  • Dağıtıcı Ünite Nedir?

    • Dağıtıcı üniteler, bir kaynaktan gelen elektrik enerjisinin farklı bölümlere transferini sağlayan önemli ürünlerdir. Elektriğin her an aktif olduğu bir yapı içerisinde bulunur ve elektriği kullanım alanında çok sayıda alıcıya ulaştırılmasını sağlar. Her alıcının enerji ihtiyacı farklıdır. Bu nedenle dağıtıcı ünite, mevcut enerjiyi alıcı ihtiyaçlarına göre bölerek iletme işlemini tamamlar. Bir örnek ile açıklamak gerekirse; evlerimizde kullandığımız her eşyanın elektriği kullanma amacı ve alanı farklıdır. Dağıtıcılar sayesinde tek kaynaktan gelen elektrik, aynı anda farklı alanlara gönderilir. Böylece güç kesintisi yaşanmadan her eşyanın elektrik ihtiyacı karşılanmış olur.
    • Dağıtıcı üniteler, akım yönlendirilmesi sırasında birçok işlemi kendi gerçekleştirdiğinden, güç aktarımı için başka bağlantı transfer araçlarına ihtiyaç duymaz. Tüm işlemleri çok daha kısa sürelerde, pratik ve sorunsuz bir şekilde yerine getirebilir. Bu ürünlerin en önemli özelliği sıcaklığa karşı mukavemetli olan yapılarıdır. Kendi içlerinde kurdukları sıcaklık dengesi sayesinde düşük ya da yüksek sıcaklık durumlarında enerji akışının bozulmamasını adına yüksek performans gösterirler.
    • Bu üniteler, farklı tasarımlarda ve güç kapasitelerde üretilmiş olup, birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlar içerisinde kutup sayısına göre 1 kutuplu, 2 kutuplu, 3 kutuplu ve 4 kutuplu dağıtıcı ünite, kapalı ya da kapaksız dağıtıcı ünite gibi ürün çeşitleri bulunur. Bir dağıtıcı ünitenin farklı teknik özelliklerde üretilmesi, ürünün genel kullanım amacını değiştirmez. Yalnızca kullanacağınız ortamın ihtiyaçlarına uygun ürün seçimi yapmanız gerekir.
  • Bara ve Dağıtıcı Ünite Nerede Kullanılır?

    • Bara dağıtım ünitesi ve dağıtıcı ünite modellerinin kullanım sahaları oldukça geniştir. Elektrik panolarında sıklıkla kullanılan bu ürünlerin genel kullanım alanlarına kısaca bakalım.
    • Baralar; şalt sahalar başta olmak üzere, santrallerde, trafo merkezlerinde, elektrik dağıtım panolarında, ölçme merkezlerinde ve bunlara benzer daha birçok alanda kullanıma uygundur. En sık şalt sahalarda karşımıza çıkan baralar, trafolar ile gerilim hatları arasında köprü görevi görerek hem emniyetli hem de düzgün bir bağlantı sağlanmasını destekler. Faz sırasının belirlenmesi, soğutmanın sağlanması amacıyla akım yoğunluğunun arttırılması ve malzeme oksitlenmelerinin önlenmesi gibi amaçlarla iç tesislerde kullanılır. Bakır bara taşıma kapasiteleri daha yüksek olduğu için akım kapasitesi yüksek olan elektrik panolarında bakır bara bağlantıları yapılır. Bunların yanı sıra bina tesisatlarında elektrik ile metal aksam bütünleşirken aşırı yükleme gibi durumların engellenmesi için eş potansiyel bara uygulaması tercih edilir. Bu sayede tesisatta meydana gelebilecek yüksek gerilim sorunları, topraklama ile ortadan kalkarak yangın gibi felaketlerin önlenmesine yardımcı olur.
    • Dağıtıcı üniteler, genellikle elektrik panolarında kullanılan ve elektriğin dağıtılmasını sağlayan ürünlerdir. Günlük yaşamımızda oldukça sık karşılaştığımız bu ürünlerin kullanım alanları da bir o kadar geniştir. İnsanların toplu halde şekilde yaşadıkları binalarda, çeşitli etkinliklerin yapıldığı sahnelerde ve buna benzer alanlarda dağıtıcı ürünlerden sıklıkla yararlanılır. Aynı zamanda bilgisayar iş istasyonlarının devamlı çalışır vaziyette olabilmeleri için de dağıtıcı üniteler ile kurulan bir sisteme ihtiyaç duyulmaktadır.
  • Bara ve Dağıtıcı Ünite Aksesuarları Nelerdir?

    • Elektrik tesisatlarında enerji sürekliliğinin sağlanması, enerji iletimi ve dağıtımı işlemlerinin düzgün ve pratik bir şekilde yapılabilmesi için bara dağıtıcı ünite kullanılır. Sisteme bu ürünlerin eklenebilmesi ve kullanım veriminin arttırılabilmesi için ise bazı aksesuarlara ihtiyaç duyulur. Baralarda izolatör, topraklama buatı, bara tespit tabanı, bara mesnedi, tarak bara tabanı ve topraklama sistemi ayırıcı gibi aksesuarlar, dağıtıcı ünitelerde ise yükseltme ayakları, alt ve üst izolasyon aparatı, dağıtıcı ünite kapağı ve yatak bulunmaktadır.
    • İhtiyacınız olan tüm bara ve dağıtıcı üniteler Elektromarketim.com’da. Web sitemiz üzerinden yapacağınız alışverişlerinizde en uygun fiyat avantajlarından yararlanarak dilediğiniz ürünleri güvenle satın alabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.