Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 72 ürün görüntüleniyor.
1 2
  • Termik Manyetik Şalter Nedir?

    • Termik manyetik şalterler, devre kesici olarak kullanılan en önemli devre elemanlarıdır. Elektrik devrelerinde koruyucu görevi üstlenen bu şalter modelleri, normal durumlarda elektrik enerjisini açma ve kapama amacıyla kullanılır. Ayrıca devrede meydana gelen aşırı akım ve kısa devre gibi anormali durumlarında da devre kesmeyi sağlayan limitör özelliği ile devre kesici koruma şalteri olarak kullanım sağlanır. Bu şalter modellerinde devre, manuel olarak da açılıp kapatılabilmektedir.
    • Termik manyetik şalterlerin yapısı sabit kontak, hareketli kontak, gövde ve kapaktan oluşur. Sabit kontak, bu şalter modeline limitör fonksiyonunu kazandıran kısımdır. Yatay U şeklinde yapıya sahiptir ve akımın %75 oranında sınırlandırılmasını sağlar. Hareketli kontak genellikle bombe şeklindeki tasarıma sahip olup, sabit kontağa kıyasla daha sert yapıdadır. Gövde ve kapak kısmı ise kısa devre akımlarına karşı yüksek dayanıklılığa sahip olan ve BMC olarak adlandırılan cam elyaf katkılı polyester reçinesinde üretilmiş olan yapıdır.
    • Elektrik sistemini koruyan manyetik şalter modelleri, farklı markalar tarafından çeşitli özelliklerde üretilip kullanıcılara sunulmuştur. Bu ürünler kutup sayısı, kesme sayısı ve nominal akım değeri gibi teknik özellikleri bakımından gruplara ayrılır. Ayrıca faz sayılarına göre trifaze ve monofaze termik manyetik şalter çeşitleri de bulunmaktadır.
    • Her ihtiyaca uygun olarak üretilmiş olan termik manyetik şalter fiyatları ve modellerini Elektromarketim.com üzerinden inceleyebilir, kampanyalarımız ve fiyat avantajlarımızdan yararlanarak dilediğiniz ürünü güvenle satın alabilirsiniz.
  • Termik Manyetik Şalter Özellikleri Nelerdir?

    • Şalter çeşitleri içerisinde yer alan termik manyetik şalterlerin pek çok özelliği bulunmaktadır. Elektrik devrelerinde, devre kesici olarak kullanım sağlanan bu ürün modellerinin en önemli özelliği açma hassasiyetlerinin ve zamanlarının ayarlanabilir olmasıdır. Aynı zamanda termik ve manyetik açma işlemi için zaman gecikmesi de verilebilir. Termik manyetik şalter ayarları yapılarak istenilen şekilde açma kurgusu oluşturulabilir.
    • Bu ürünlerin en kritik parçaları kontaklarıdır. Kontak alaşımları, kesiciler ile taşınan veya kesilen akım değerleri dikkate alınarak oluşturulur. Genellikle nikel, grafit, gümüş, wolfram ve alaşımlı gibi kontak türleri tercih edilir.
    • Kompakt şalter ismiyle de bilinen termik manyetik şalter (TMŞ) bulunduğu sistemi termik ve manyetik olmak üzere iki farklı şekilde korumaktadır. Termik korumada devreyi ısı durumuna bağlı olarak, manyetik korumada ise sabit ve hareketli kontaklar arasında oluşan manyetik etkilenmeler sonucu ortaya çıkan akıma bağlı olarak korur. Manyetik termik şalter modelleri trafolara, kablolara ve devrelere bağlı olan elektronik aletleri korur. Bu nedenle özellikle endüstriyel ve ticari işletmeler için oldukça önemli anahtarlardır.
    • Bulundukları devreyi hem akım şiddetine hem de ısıya karşı koruyan termik manyetik şalterler sayesinde güvenli kullanımlar sağlanabilir. Elektrik devrelerinde yükteki değişimlerin sonucu aşırı akım ya da kısa devre gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Termik manyetik şalter de bu durumlarda devreyi keserek devre ve devre elemanlarının zarar görmesi gibi sorunların önüne geçilmesini sağlar. Aynı zamanda devrenin açılıp kapatılması için de kullanılarak devrenin güvenliğini sağlayarak zarar görmesini engeller.
  • Termik Manyetik Şalter Çalışma Prensibi Nedir?

    • Termik manyetik şalterlerin elektrik devrelerindeki temel işlevi, bulundukları sistemdeki elektrik yükünün güvenlik sınırları içerisinde olup olmadığını kontrol ederek, sınırı aştığında sisteme zarar verilmemesi için devreyi otomatik olarak kesmektir. Yani güç dağıtım sistemlerini kısa devre ve aşırı yüklenme gibi durumlara karşı korunmasını sağlamaktır. Yük, güvenlik sınırlarının dışına çıktığında devreyi keser, devre aşırı yük ya da kısa devreden temizlendikten sonra ise yeniden açılmasına izin verir. Kesme işlemini, içerisinde bulunan kontaklar aracılığıyla gerçekleştirir. Bu işlemi elektrik akımının hem ısıtma yani termik etkilerini hem de manyetik etkilerini göz önünde bulundurarak yapar.
    • Termik manyetik şalter çalışma prensibi aşırı akım, kısa devre, ark ve kontaklarının yapısı ile anlaşılabilir.
    • TMŞ modelleri günümüzde yüksek akımı algılamak için genellikle bimetal şerit kullanır. Bu şerit, yapısı ve genleşme özelliği sayesinde şalterin akım yolundan aşırı akım geçtiğinde bükülür. Akımın yükselmesiyle birlikte ısı da yükseleceği için akım ne kadar yükselirse bimetal şerit de mekanizma serbest kalana dek o kadar bükülecektir. Kısa devre; nötr ve fazın birbiri ile temas halinde ortaya çıkan durum olup, kısa devre akım seviyesi çok hızlı bir şekilde yüksek seviyelere ulaşır. Bu durumda şalterin manyetik etki ile açma kapama yaparak sistemi koruması gerekir. Burada koruma, elektromıknatıs aracılığı ile sağlanır. Aşırı yük durumunu algılayan bimetal şerit ile seri olarak bağlanan elektromıknatıs, bir manyetik alan oluşturur. Kısa devre akımında manyetik alanın etkisi yükselir, armatür sağa ve yukarı döndürülerek mekanizma çubuğuna çarpar. Bu etki sayesinde kontaklar açılır, açma ve çalıştırma mekanizması serbest kalır. Şalter tetiklendiğinde ise akım artık elektromıknatıstan akmayacağı için armatür serbest kalacaktır.
    • Bu ürünlerde çalışan bir bobine ek olarak hem hareketli hem de sabit kontak çiftleri bulunur. Hareketli kontaklar, başka mekanizmalar tarafından uygulanan mekanik basınç ile bir arada tutulur. Elektrik devresinde aşırı yük durumu oluştuğunda çalışma bobini enerjiyle yüklenir ve hareketli kontakların mekanizmasına bağlı olan bir piston aracılığıyla mekanizmada depolanan enerjinin serbest bırakılmasını sağlar. Bu durumda hareketli kontaklar ayrılacak, şalterin içerisinde bulunan devre açılarak akımı kesecek ve sistemin korunmasını sağlayacaktır.
  • Termik Manyetik Şalter Nerede Kullanılır?

    • Elektrik devrelerinde güvenlik en önemli husustur. Sistem her zaman kusursuz işlemez ve insan kontrolü dışında anormal durumlar ortaya çıkabilir. Termik manyetik şalterler de burada devreye girer. Arızaların tespit edilmesi, cihazlara ve elektrik tesisatına verilen zararın en aza indirilebilmesi için anında tepki vererek koruma sağlar.
    • Kullanım alanları bakımından; kompanzasyon panolarında, trafolarda, dağıtım şebekelerinde, elektrik panolarında, kontrol merkezlerinde, binalarda, ticari ve endüstriyel alanlarda oldukça sık tercih edilmektedir.
    • Manyetik şalter modellerinin özellikle endüstriyel alanlarda kullanılmasının sebebi koruma mekanizmasının büyük kazaları önlemesi ve üstün güvenlik sağlamasıdır.
  • En İyi Manyetik Şalter Hangisidir?

    • Manyetik şalterler ihtiyaçlar dahilinde birçok uygulama için farklı çeşitlerde üretilmiştir. Bu ürünler kutup sayısı, kesme kapasitesi, çalışma gerilimi, nominal akım, koruma özelliği ve hatta aksesuar gereksinimi gibi özellikleri bakımından birbirinden ayrılır. Termik manyetik şalter seçimi ise özellikleri dikkatli bir şekilde incelendikten sonra uygulama yapılacak olan sisteme göre yapılmalıdır. Bu nedenle en iyi manyetik şalter modeli olarak tek bir üründen bahsetmek doğru olmayacaktır. Üründen alınacak verim ve ürünün sunacağı güvenlik tamamen birlikte kullanılacağı sisteme uygunluğu ile ilişkilidir.
    • Marka bazında piyasaya sunduğu kaliteli ürünler ile yüksek performans ve güvenlik sağlayan Schneider termik manyetik şalter modelleri piyasanın en iyisi olarak önerilebilir. Aynı zamanda Emas ve Legrand markalarının ürettiği şalter modelleri ile en iyi kullanımı sağlayabilir, oluşturduğunuz güvenli elektrik sistemi sayesinde üstün performans elde edebilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.