Tavan Vantilatörü Rehberiniz

29 Nisan 2023

izlere son dönemlerde trend haline gelmiş tavan vantilatörü modellerinden bahsedeceğiz. Yaz aylarında sıcak hava şartlarından bizleri kurtaran pratik kullanımlı tavan vantilatörleri hakkında bilgiler vereceğiz. Hem dekorasyon hem de havalandırma işlemlerinde kullanımları sağlanan tavan vantilatörlerin birçok farklı modeli bulunmaktadır. Hepsi kullanımları bakımından oldukça üstün kaliteli ürünler olup, uzun ömürlü çalışma performansı sunarlar. Genel yapıları ve parçaları için hazırladığımız özel videoyu aşağıda görebilirsiniz.

Tavan Vantilatörü Modelleri ve Çeşitleri


Tavan vantilatörleri içerisinde kullanım şekilleri ve tasarımları bakımından farklı modeller bulunmaktadır. Genel tasarımları bakımından aydınlatmasız ve aydınlatmalı tavan vantilatörü modelleri bulunmaktadır. Daha dekoratif ve kullanışlı olmaları ile bu şekilde birbirlerinden ayrılırlar. Avize kullanmak istemeyenler için avizeli tavan vantilatörü modelleri oldukça kullanışlıdır. Aynı zamanda aplik ve lambader ile aydınlatma sevenler için aydınlatmasız tavan vantilatörü bulunmaktadır. Tasarımları bakımından ikisi de oldukça kullanışlı ve dekoratiftir. Kullanacağınız alana ve şekle göre seçim yapabilirsiniz. Işıklı tavan vantilatörü modelleri kullanım şekilleri bakımından da birbirlerinden ayrılmaktadır. Kullanım şekilleri arasında ise çekme zincirli ve kumandalı olarak ayrılırlar.

İpli Tavan Vantilatörü

İpli Tavan Vantilatörü


Tasarımları bakımından daha vintage bir görünüm sunuyor olmaları ile ipli tavan vantilatörü modelleri de sıkça karşımıza çıkıyor. Dekoratif anlamanda evlerde oldukça hoş bir görünüm sunuyorlar. Her alana uygun olacak tasarım modelleri ile kullanıcılara hem görsel bir zevk hem de kolay kullanım sunarlar. Yan kısımlarında bulunan iplerden çekerek çalışmasını sağlayabilirsiniz. İpli tavan vantilatörü modelleri ile farklı bir dekorasyon yaratabilirsiniz.

Duvardan Kumandalı Tavan Vantilatörü

Duvardan Kumandalı Tavan Vantilatörü


Kullanım şekilleri bakımından kontrol sistemleri değişebilmektedir. Duvardan kontrol edilen bir kullanımı bulunmaktadır. Bu ise nasıl ışıkları açmak için anahtara basıyorsak bu tavan vantilatörü modelinde de aynı şekilde kullanım sağlanmaktadır. Duvardan anahtar ile bağlantısı sağlanmaktadır. Sonrasında açma kapama işlemlerini oradan kolayca yapabilirsiniz. Duvardan kumandalı tavan vantilatörü çeşitleri de oldukça kullanışlı olacaktır.

Uzaktan Kumandalı Tavan Vantilatörü

Uzaktan Kumandalı Tavan Vantilatörü


Kumandalı tavan vantilatörü modelleri en rahat kullanımı sunmaktadır. Uzaktan kumandası olması ile birçok alandan rahatça kumanda ile kontrol edebilirsiniz. Lambalı tavan vantilatörü ya da aydınlatmasız tavan vantilatörü modellerinde kumandalı çeşitler bulunmaktadır. Işıklı tavan vantilatör modellerinin hem aydınlatma kısmı hem de havalandırma kısmı ayrı olarak ayarlanabilmektedir. Kolay kullanımları ile oldukça ilgi görürler.

Tavan Vantilatörü Kullanım Alanları


Kullanım alanları bakımından herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. Genelde evlerde mutfak, salon, yatak odası, veranda, çalışma odası gibi birçok alanda kullanılabilirler. Salon ve yatak odasında en sık kullanımı görebiliriz. Genelde avizeli tavan vantilatör modeli kullanılmaktadır. Bu şekilde hem aydınlatma hem de havalandırma aynı anda yapılabilir. Aynı zamanda ofis gibi alanlarda da kullanımları sağlanabilmektedir. Restoran, kafe, mağaza gibi birçok alanda rahatça kullanabilirler.

Dekoratif Tavan Vantilatörü

Dekoratif Tavan Vantilatörleri


Tavan vantilatör modelleri hem vintage görünümleri hem de modern tasarımları ile oldukça dekorastiflerdir. Her zevke uygun tasarımları bulunmaktadır. Daha sade bir görünüm sevenler için ayrı süslemeli modeller sevenler için ayrı çeşitler vardır. Genel olarak kullanılan alanın dekorasyonuna uygun olacak tüm çeşitleri bulabilirsiniz. Kaşkar tavan vantilatörü modelleri arasında birçok dekoratif çeşit görebilirsiniz. Hepsi kullanımları bakımından rahatlık sunmaktadır. Dayanıklı ve sağlam yapıları olacak şekilde üretilmişlerdir. Bu sayede tavan vantilatör modellerini uzun ömürlü şekilde kullanabilirsiniz. Genel olarak kullanım ömürleri oldukça uzundur. Tavan pervanesi olarak da bilinen bu modeller kanat sayısı bazında da çeşitliliğe sahiptir. Farklı modelleri ile kullanıcılara çeşitlilik sunarlar. Kumandalı tavan vantilatörü ve aydınlatmalı tavan vantilatörü gibi çeşitlere bakarak seçim yapabilirsiniz. Daha vintage bir tasarım görmek isteyenler için de ipli tavan vantilatörü modelleri kullanışlı olacaktır.

Tavan Vantilatörü Kanatları

Tavan Vantilatörü Kanat Seçenekleri


Yukarıda belirttiğimiz gibi tiplerinde ayrımı olan kanat seçenekleri de bulunmaktadır. Kanat seçenekleri sayılarına göre farklılık göstermektedir. Tavan vantilatörü kanatları 3, 4, 5, 6, 7 şeklinde üretilmiştir. 3 kanatlı tavan vantilatörü farklı, 5 kanatlı olan farklıdır. Genel olarak tasarımları bakımından ilk dikkat çekici özellikleri kanat yapıları olması ile seçenekleri bulunuyor.

Ahşap Tavan Vantilatörü

Ahşap Tavan Vantilatörü


Tasarımları bakımından farklı malzemeler kullanılarak üretilmiş çeşitleri bulunmaktadır. Daha çok seçenek olmasını sağlamak üzere modellerinde farklılıklar vardır. Ahşap tavan vantilatörü de bunlar arasında yer almaktadır. Tonlarına göre farklı renk seçenekleri de bulunmaktadır. Genel yapıları bakımından oldukça dayanıklı ve sağlamdırlar. Uzun ömürlü kullanım sunarlar.

Metal Tavan Vantilatörü

Metal Tavan Vantilatörü


Tavan vantilatör modelleri arasında nasıl ahşap kullanılarak üretilmiş olanlar varsa metalden üretilenler de bulunmaktadır. Metal daha dayanıklı olarak bilinmesi ile duş mekanlarda da tercih edilebilmektedir. Genel olarak veranda, teras ve balkon içerisinde kullanılabilirler. Bunun dışında plastik tavan vantilatörleri de bulunmaktadır. Üstün kaliteli plastik kullanılarak üretilmiş olmaları ile dış ortamlarda da kullanabiliyorlar. Metal tavan vantilatör modelleri de diğerleri gibi uzun ömürlü çalışma sağlar. Farklı kanat sayılarına sahip modelleri bulunmaktadır. Aynı zamanda uzaktan kumandalı ya da ipli tavan vantilatörü çeşitleri de vardır.

Tavan Vantilatörü Kullanım Önerileri


Kullanım alanlarında da bahsettiğimiz gibi istenilen her alan için uygun bir tavan vantilatörü modeli bulunmaktadır. Sadece iç mekan içerisinde değil dış mekanlarda da kullanılabilirler. Üstü kapalı balkon, teras, veranda gibi birçok alan içerisinde rahatça kullanımlarını sağlayabilirsiniz. Evde ise tüm odalarda rahatlıkla kullanılabilirler. Salon için avizeli tavan vantilatörü seçerek hem aydınlatma hem de havalandırma sistemi sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda mutfak için de oldukça kullanışlı olacaktır. Yemek yaparken yaz aylarında çok daha sıcak bir ortam oluşmasını engelleyebilirsiniz. Özellikle amerikan mutfak kullananlar için hem koku hem de serinlik anlamında kullanış sunacaklardır. Aynı zamanda restoran, kafe, ofis, mağaza gibi yerlerde de kullanılabilirler. Butik mağazalar içerisinde dekoratif bir görünüm sağlamak için güzel bir seçenek olacaktır. Bunların dışında aklınıza gelen bir alanda da kullanımlarını sağlanabilir.

Lambalı Tavan Vantilatörü

Tavan Vantilatörü Montajı ve Kurulum Detayları


Tavan vantilatörleri için sıkça sorulan sorulardan birisi de tavan vantilatörü montajı nasıl yapılır ya da tavan vantilatörü nasıl takılır oluyor. Genelde kullanıcılar tek parça halinde mi gelecek yoksa parça parça mı onu merak ediyor. Bu sebeple yukarıda bıraktığımız link üzerinden tavan vantilatörü videosunu tekrar izleyebilirsiniz. Paket içerisinde parçaları o şekilde ayrı olmaktadır. Elinize ulaştıktan sonra parçaların montajını yapmanız gerekmektedir.

Tavan Vantilatörü Nasıl Monte Edilir?


Genel olarak tavan vantilatörü kanatları aynı şekildedir. Yan kısmına vida yardımı ile bağlantısını yapmanız gerekmektedir. Kanatları birleştirdikten sonra eğer ipli tavan vantilatör ise onun kontrolünü de yapabilirsiniz. Sonrasında tavana montaj işlemi yapılmaktadır. Avize değişiminde nasıl bir yöntem uygulanıyorsa tavan vantilatörü için de aynı şekildedir. Tesisat içerisinde yer alan kablolar ile bağlantılarını yapmanız gerekmektedir. Sonrasında vida yardımı ile tavana sabitleyebilirsiniz. Bu şekilde tavan vantilatör montajı oldukça kolay olacaktır. Aynı zamanda tavan vantilatörü elektrik bağlantısı nasıl yapılır sorusuna da cevaplamış oluyoruz.

Kurulum Detayları


Tavana verilen tesisat kabloları ile tavan vantilatörün elektrik bağlantısını yapabilirsiniz. Bir diğer sıkça sorulan soru ise tavan vantilatörü hangi yöne döner oluyor. Her markanın tavan vantilatörü modelleri farklıdır. Bu sebeple modele göre cevap vermek gerekmektedir. İki yöne dönen modelleri bulunmaktadır.

Tavan Vantilatörü Ne Kadar Elektrik Harcar?


Tavan vantilatörü ne kadar elektrik harcar sorusu ise güçlerine göre değişkendir. Buna net bir cevap veremiyoruz. Genel olarak modelleri arasında farklı güç seçenekleri bulunmaktadır. Farklı hız kademeleri de bulunan modelleri bulunur. Hız kademesine göre kullandığı elektrik enerjisinde değişim olacaktır. Fakat çok yoğun bir elektrik enerjisi kullanımları genel olarak bulunmaz. Genel olarak tavan vantilatör modelleri özellikleri bu şekildedir. Tüm tavan vantilatör modelleri ve çeşitlerini inceleyerek kolayca sahip olabilirsiniz. Rahat kullanımları ile yaz aylarınızı sorunsuz şekilde geçirebilirsiniz.

Tavan Vantilatörü Tanıtım Videosu

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.