Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 126 ürün görüntüleniyor.
1 2 3
  • Telefon Santrali Çeşitleri ve Fiyatları

    • Telefon santralleri, kesintisiz iletişimin sağlanması amacı ile birden fazla telefonun tek bir merkezde toplanmasını sağlayan sistemlerdir. Bu santraller sayesinde gelen ve giden çağrılar, otomatik bir şekilde yönlendirilebilmektedir. Telefon santralleri günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Pek çok farklı özelliklere sahip telefon santrali modelleri bulunur. Birbirlerinden tasarım ve teknik özellikler bakımından ayrılan bu santraller ile iletişimin sürekli olması sağlanır. Telefon santralleri farklı çeşitlerde üretilmiştir. Analog telefon santralleri, dijital telefon santralleri ve IP telefon santralleri sistem içerisinde yer alan santral çeşitlerindendir. Sahip oldukları özellikler bakımından kullanımları farklılık gösteren bu ürünler ile basit bir tuşlamanın ardından iç veya dış hatlar ile rahatça konuşulabilir. Santral sistemlerinin fiyatları, sahip oldukları özelliklere uygun olacak şekilde belirlenir. Telefon santral çeşitlerini incelemek için Elektromarketim.com ‘u tıklayabilir, en ucuz telefon santrali fiyatlarımızdan yararlanabilirsiniz.
  • Telefon Santrali Nedir?

    • Telefon santralleri özellikle iş yerlerinde kullanımı tercih edilen santral sistemidir. Bu santraller sayesinde birçok telefon bir merkeze bağlanır ve iletişimin kesilmesi engellenerek iletişim sürekliliği sağlanmış olur. Telefon santralleri, gelen ve giden aramaları kolay ve hızlı bir şekilde yönlendiren ve aynı zamanda da iç ve dış hatlarda sorunsuz ve kolay iletişim sağlayan bir sistemdir. Yönlendirmeleri otomatik şekilde yapar. Şirket içerisinde kullanıldıklarında, dahili numaralar ile santrale bağlanan telefonların arasında kesintisiz iletişim gerçekleştirilebilir. Telefon santralleri ilk üretildikleri zamanlarda manuel olarak çalışmaktaydı ancak gelişen teknoloji ile birlikte otomatik şekilde çalışan telefon santralleri daha kullanışlı ürünler hale geldi. Telefon santrali çeşitlerinden biri olan analog telefon santralleri genel olarak kobilerde kullanımı tercih edilen santral sistemleridir. Tüm iç ve dış görüşmeler bu santral üzerinden yönetilmektedir. Gerektiğinde kısıtlama gibi imkanları da sunar. IP telefon santralleri network üzerinden ses ve görüntüyü ileterek kullanım sağlanan telefon santralidir. Yazılım tabanlı olan IP telefon santrali yeni iletişim teknolojilerine kolaylıkla entegre edilebilmektedir. Çok katılımcılı görüşmeler yapılabilir. Bant genişlik kapasitesi analog telefon santrallerinden daha verimli olup, görüntülü görüşme imkanı da sunar. Son olarak dijital yani sayısal telefon santralleri ise genellikle kurumlar içerisindeki haberleşmelerde tercih edilmektedir. IP telefon santralleri ile entegre şekilde çalışabilen dijital telefon santralleri, kullanıcılara güçlü iletişim imkanı sağlamaktadır. Ses kalitesi yüksektir ve kurum içi iletişimin maliyetini düşürmektedir. Oldukça kullanışlı ürünler olan telefon santralleri arasından öne çıkan multitek telefon santrallerini tercih ederek düşük maliyetli ve yüksek kaliteli hizmete sahip olabilirsiniz. Telefon santrali çeşitlerini Elektromarketim.com web sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
  • Telefon Santrali Nasıl Çalışır?

    • Telefon santralleri, kullanıcıların şirket içi haberleşmelerini ücretsiz hale getiren santral sistemleridir. Çalışma sistemi oldukça basittir. Öncelikle bir telefon santrali beş ana bölümden oluşmaktadır. Bunlar; ana kart, abone kartı, dış hat kartı, güç devresi ve besleme üniteleridir. Bağlantısı tamamlanan telefon santraline gelen elektrik akımı, santralin güç devresine ulaşır. Güç devresi üzerinde bulunan mekanizma yardımı ile bu elektrik sinyali tüm sisteme yayılır. Sinyal ana karta ulaşır ve cihazın beyni olan işlemcide toplanır. İç ve dış hatlar, şifreler gibi tüm abone bilgi ve ayarları işlemcide kayıtlıdır bu nedenle işlemci sistem içerisinde cihazın beyni olarak adlandırılır. Abone kartının üzerinde birçok sayıda işlemci bulunabilir. Bu işlemciler hat kullanıcılarının aynı anda arama işlemini gerçekleştirebilmesini sağlar. Kullanıcı arama işlemini gerçekleştireceği zaman, abone kartının üzerinde bulunan işlemciye sinyal gitmektedir. Santral sahip olduğu işlemci yazılımı sayesinde hangi kullanıcının arama işlemi gerçekleştirdiğini algılar ve çevir sesini verme amacı ile abone kartına tekrar sinyal gönderir. Çevir sesinin ardından kullanıcı numara tuşlar ve arama işlemini gerçekleştirebilir.
  • Telefon Santrali Nasıl Kurulur?

    • Telefon ve santrallerinin kurulum işlemini servisiniz yapabileceği gibi, siz de gerçekleştirebilirsiniz. Ancak önerimiz bir uzman yardımı almanız ve kurulumunun ardından deneme yapılarak sistem kontrolü yapılması yönündedir. Basit gibi görünen santral kurulumunun dikkatli ve doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Öncelikle kurulacağı alan iyice araştırılmalıdır. Bu alanın direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalmıyor olması, rutubetten ve nemden uzak bir yer olması ve ayrıca yüksek gerilimli alanların yanı sıra manyetik alanlardan da uzak bir yer olması gerekmektedir. Eğer zemine yakın bir yere monte edilmesi planlanıyorsa, zeminden en az bir metre yüksekliğe monte edilmelidir. Bunun sebebi, sonradan müdahale edilmesinin daha kolay olmasıdır. Bunun yanı sıra santrale akü bağlantısı yapılması gerekir. Çünkü elektrik kesintileri gibi sık karşılaşılan durumlarda santral zarar görebilir. Aynı zamanda merkezi UPS biriminden de santral sistemine güç verilmelidir. Santral hatlarının takibi için kablolar kodlanmalıdır. Kablo uçları da rozans kutuları ya da prizler ile bağlanmalıdır. Eğer IP telefon santrali kullanılacak ise ağa bağlı olan cihazların birbirleri ile çakışmaması gerekir. Bunun için de bu çağrı trafiğini karşılayabilecek özelliklere sahip olan bir switch kullanılmalı ve IP telefonlar bunun üzerinde birleştirilmelidir. Kurulumu yapılan santral sistemleri mutlaka önce denenmeli ve ardından teslim alınmalıdır.
  • Telefon Santrali Nasıl Bağlanır?

    • Telefon santrali bağlantısı oldukça kolaydır. Ancak bağlantı esnasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Santral sisteminin elektrik bağlantısı, kurulum işlemi yapılmadan evvel mutlaka kontrol edilmeli ve gerekli ölçümlerin yapılması gerekmektedir. Sık karşılaşılan bir sorun olan elektrik kesintileri göz önünde bulundurulmalı ve sisteme akü bağlanmalıdır. Ayrıca merkezi UPS birimi de kullanılarak sisteme güç sağlanmalıdır. Kablo bağlantıları yapılırken dahili hatlar ve harici hatların renk kodlaması yapılmalı ve bir şablon çıkarılarak bağlantı işlemi gerçekleştirilmelidir. Kablo uçları rozans kutularına ya da prizler ile bağlanmalıdır. Tüm bunlara dikkat edildiğinde sorunsuz bir bağlantı gerçekleştirilmiş olur. Telefon santrali bağlantılarını kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Ancak uzman yardımı alarak telefon santrali kurulumunun yapılmasını öneririz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.