Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 40 ürün görüntüleniyor.
  • Transfer Şalteri Nedir?

    • Şalter çeşitleri içerisinde yer alan transfer şalterleri, isminden de anlaşılacağı üzere elektriksel yükün iki farklı kaynak arasında değiştirilebilmesini mümkün hale getiren ürünlerdir. Transfer şalterlerinde yük transferi, şartel konumunun otomatik ya da manuel olarak değiştirilmesi yoluyla gerçekleştirilir. Manuel transfer şalteri modellerinde şalter konumu bir operatör tarafından değiştirilirken, otomatik transfer şalterlerinde bu işlem gücün kaynakların birinden kaybolması durumunda otomatik olarak gerçekleşir. Elektriksel kesintiler esnasında kritik elektrik yüklerinin işlevsel tutulmasını sağlayan transfer şalterleri, genel şebekede herhangi bir kesinti durumu meydana geldiğinde güç kaynağını ana hattan acil durum hattına geçirir. Bu ürünlerin açık geçiş, kapalı geçiş ve statik transfer şalteri olmak üzere farklı tipleri bulunur.
    • Açık Geçiş: Güç kaynağından diğerine bağlantı yapılmayan bu şalter tipi, güç kaynağının kesilmesi şeklinde çalışır. Olası bir bağlantı kesintisi durumunda yeniden bağlanması arasındaki zaman diliminde acil durum kaynağı veya güç kaynağı bağlı bulunduğu yüklere elektrik sağlamaz.
    • Kapalı Geçiş: Bu şartel tipinde güç kaynaklarının bağlantısı bir diğerine yapılmadan önce güç kaynağı besleme yapar. Kesinti gibi aksaklıklara tahammülü olmayan yüklerde kullanımı tercih edilir. Burada jeneratörü süren motor, eş zamanlı bir düzenleyici kontrolünde olmalıdır. Bu durumda senkronize geçiş sağlanabilmesi için kaynaklar arası frekans farkı 0.2 Hz’den düşük, voltaj farkı %5’ten az ve maksimum faz açısı ise 5 derece olmalıdır.
    • Statik Transfer Şalteri: Yarı iletken elektroniğini kullanan bu şalter modelinde mekanik bir aksam bulunmaz. Bu sayede geçişler oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir. Burada silikon kontrollü kesiciler yükün iki kaynak arasında transfer edilmesini sağlar.
    • Aktarım şalteri adıyla da bilinen bu şartel modelleri şebekeden jeneratöre, jeneratörden jeneratöre ve şebekeden şebekeye olmak üzere üç farklı kategoride aktarım yapar. Transfer panosu bağlantı şeması ile uygun şekilde bağlantısı yapıldıktan sonra, herhangi bir kesinti halinde transfer işlemi gerçekleşir. Çalışma şekline bakacak olursak otomatik transfer şalter bağlantısı yapıldıktan sonra bu şartel, yükün yedek güç üretecine transferi için öncelikle trafonun birincil sarımlarındaki gerilimi izler ve yedek güç üretecinin çalışması için gerekli olan komutları verir. Burada yedek güç üreteci olarak jeneratörü ele alabiliriz. Transfer şalterinin komutunun ardından jeneratör çalışmaya başlar ve dolayısıyla elektrik şebekesinden izole olur. Böylece jeneratörde aşırı yüklenme sorunları ve şebeke çalışanlarının ise hat üzerinde elektrik olmadığını düşünerek elektrik akımına kapılmaları engellenmiş olur. Aynı işlemler manuel transfer şalterinde bir operatör tarafından yapılır. Şebeke ve jeneratör değerleri, transfer panosunun ya da jeneratörün üzerinde yer alan işlemci aracılığıyla izlenebilir. Bu değerler belirlenen limitlerin dışına çıktığı durumlarda işlemcinin kontrolünde ikisinden birinin enerjisi kesilir ve devreye alınması gerektiği durumlarda yük transferinin güvenli bir şekilde yapılması sağlanır.
  • Transfer Şalteri Nerede Kullanılır?

    • Transfer şalteri modelleri, farklı elektrik kaynaklarının bir elektrik yükü ile bağlanması ve bağlantısının kesilmesi amacıyla kullanılır. Bu ürünler sayesinde yük transferi güvenli bir şekilde gerçekleştirilmiş olur. Kullanım alanlarına baktığımızda jeneratör transfer şalteri olarak sıklıkla karşımıza çıkan bu ürünler; şebekeden jeneratöre, şebekeden şebekeye ve jeneratörden jeneratöre aktarım yapabilmektedir. Evler, iş yerleri, okullar, hastaneler, fabrikalar, endüstriyel alanlar ve yedek güç kaynağı ihtiyacı olan daha pek çok alanda kullanım sağlanabilir. Şebeke elektriğinin kesilmesi durumlarında ihtiyaç duyulan yükün jeneratör aracılığı ile cihazlara aktarılmasını sağlar. Kendi iç sahasında bir güç tesisine sahip olan ve güç ihtiyacı için yerel şebekeye oldukça nadir geçiş yapan alanlarda da transfer şalterleri kullanılabilir. Bazı tesis ve işletmelerde çeşitli devre grupları arasında öncelik tanıma veya yük atma işlemlerinde de bu ürünlerin kullanımı oldukça sık tercih edilir. Transfer şalterleri kullanıldıkları tüm durumlarda, elektrik üretiminin doğru bir şekilde izole edilmesini, kaynaklar arasındaki geçişlerin ise güvenli ve kontrollü bir şekilde yapılmasını sağlar.
  • En İyi Transfer Şalteri Hangisidir?

    • Kullanıcıların istek ve ihtiyaçları dahilinde çeşitli uygulamalar için farklı kapasitelerde transfer şalteri modelleri üretilmiştir. Bu ürünler akım ve kutup sayısı gibi özellikleri bakımından birbirinden ayrılır. Kullanım alanları ise bu özellikler doğrultusunda belirlenebilir. Transfer panosunda kurulan her sistemin ve yük transferi için uygulanan her aktarım kategorisinin ihtiyaç duyduğu transfer şalteri modeli farklılık gösterir. Bu ürünler arasından seçim yaparken şebeke ile jeneratör kategorisinde aktarım için bir şalter arayışındaysanız görünür güç formülü üzerinden yapacağınız akım hesabı sizi en iyi transfer şalteri modeline ulaştıracaktır. Çünkü üründen alınacak verim, tamamen birlikte kullanılacağı sisteme uygunluğu ile ilişkilidir. Marka bazında en iyi transfer şalterlerini Telergon markasında bulabilirsiniz. Kullanıcıya hem yüksek performans hem de güvenli ve doğru bir kullanım sunan Telergon transfer şalteri modelleri ile yüksek verimde uzun süreli kullanımlar mümkündür. Manuel ve otomatik transfer şalteri fiyat ve modellerini Elektromarketim.com üzerinden inceleyebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanarak dilediğiniz ürünü güvenle satın alabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.