Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 23 ürün görüntüleniyor.
  • Ağ Nedir?

    • Elektronik ürünler içerisinde çeşitli pek çok model bulunur. İletişim sistemi olarak adlandırılan ağlar genel tanımıyla, birden fazla cihazın iletişim sağlayabilmek amacıyla kablolu veya kablosuz olarak birbirine bağlanması olarak açıklanmaktadır. Ağ, aynı alan içerisindeki bilgisayar, modem, yazıcı ve tarayıcı gibi cihazlar için kullanılabileceği gibi, birbirinden uzakta olan bilgisayarların iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla da kullanılabilmektedir. Bilgi teknolojilerinde en basit ağ, bir kablo aracılığı ile iki bilgisayarın birleşim işlemi olup, günümüzün en büyük bilgisayar ağı ise internettir diyebiliriz. İnternet ağı sayesinde dünyanın neresinde olursak olalım her bölgeyle iletişim kurmamız mümkün hale gelmiştir. Günümüzde kurulan ağlar ile bilgisayarlar arası dosya transferi sağlanabilir, bir kullanıcının kendi bilgisayarında değişiklik yaptığı dosyalar ek bir uğraş gerektirmeden diğer bilgisayarlara da aktarılabilmektedir.
    • Bilgisayar ağları büyüklüklerine, ortamlarına ve topolojilerine göre çeşitlere ayrılır. Büyüklüklerine göre ağlar PAN (kişisel alan ağı), BAN (vücut alan ağı), SAN (depolama alan ağı), LAN (yerel alan ağı), CAN (kampüs alan ağı), WAN (geniş alan ağı), MAN (metropol alan ağı) ve VPN (sanal özel ağ) olarak sıralanabilir. Ortamlarına göre ağlar ATM, Ethernet, Token Ring ve FDDI ağları, topolojilerine göre ise halka (ring) topolojisi, ağaç (hiyerarşik) topolojisi, örgü (mesh) topolojisi, ortak yol (bus) topolojisi, yıldız (star) ve gelişmiş yıldız topolojisi ağlarıdır.
    • Bir bağlantı çeşidi olan ağ bağlantıları modem, bilgisayar, yazıcı gibi cihazların aynı anda paylaşımlı şekilde kullanılmasına ve paylaşımda bulunmasına izin verir. Bilgisayarlarımızı tek düzelikten kurtaran ağ bağlantıları sayesinde bireysel bilgisayarlarımız ile ortak bir alan içerisinde paylaşımda bulunabiliriz.
    • Network olarak da bilinen bilgisayar ağları ile dosyaların, yazılım ve donanımların hem güvenli hem de verimli bir şekilde kullanımı sağlanabilir. Bilgisayarlar arası kurulan bu bağlantı sayesinde ağ yöneticisi tek bir yerden ağ üzerinde bulunan diğer tüm bilgisayarları yönetebilir ve bilgisayarlara uzaktan müdahalede bulunabilir. Ağ üzerindeki kaynakları yöneten ana bilgisayar server olarak bilir. Ayrıca dosya ya da uygulama sunucusu, veri tabanı sunucusu, web sunucusu, TFP sunucusu gibi ağ içinde yönettiği işlemlere göre çeşitli sunucu bilgisayarlar da bulunabilir. Ağlar, ağ üzerindeki bilgisayarların yapılandırılma şekillerine göre eşler arası ağ (peer to peer netwok) ve sunucu tabanlı ağ (server based network) olarak ikiye ayrılır. Kullanım amacına ve alanına uygun ağ bağlantısı kurularak yapılan donanım ve yazılım paylaşımları ile hem verim hem de üretkenlik arttırılabilir.
  • Modem Nedir?

    • En genel tanımıyla modem, internete bağlanmak amacıyla kullandığımız cihazlardır ve internet ağı kurmak için ihtiyaç duyulan ürünlerin en başında gelmektedir. Modülatör ve demodülator kelimelerinin birleşiminden oluşan modemler, çevirge adıyla da bilinmektedir. Bu ürünler, demodülasyon işlevi ile verileri sinyallere, modülasyon işleviyle ise sinyalleri verilere dönüştürür. Verilerin ağda dolaşabilmesi için sinyal, sinyallerin cihazlar tarafından algılanabilmesi için ise veri olması gerekir. Çevirge olarak kullanılan bu ürünler sayesinde dönüştürme işlemi hızlı bir şekilde yapılabilir. Bu işlem ne kadar hızlı yapılırsa, kullanıcının internet deneyimi de o kadar kaliteli olacaktır. Sisteme uygun ve kaliteli modem, internet hızını arttıracak ve bağlantı problemlerini ortadan kaldıracaktır.
    • Modemler dahili, harici ve çevirmeli ağ modemler olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Dahili modemler bilgisayar kasası içerisinde yer almasıyla yalnızca tek bir bilgisayara entegre şekilde çalışabilirken, harici modemler bilgisayar kasası dışında bulunan ve herhangi bir yere konularak kullanılabilen modemlerdir. Günümüzde pek kullanılmayan modemlerden biri olan çevirmeli ağ modemler ise internet hattının sabit telefon hattına bağlı olduğu ve telefon hattını meşgul eden modemlerdir.
    • Modem çeşitleri arasından günümüzde en çok harici modemler içerisinde yer alan ADSL, VDSL ve kablo modemler tercih edilmektedir.
    • ADSL Modem: Kullanımı en yaygın olan modem çeşitlerinden biri olup, veri aktarımını alt yapısında bulunan telefon hatlarının çalıştığı bakır kablo çifti üzerinden yapar. ADSL modemler tek bir bakır kablo çifti üzerinde hem ses verilerini hem de internet verilerini farklı frekans kullanımı yöntemi ile aktarır. Bu sayede aynı altyapıyla eş zamanlı olarak telefon ve internet hattı çalıştırılabilir.
    • VDSL Modem: ADSL modemlerde de olduğu gibi veri aktarımını bakır kablolar aracılığı ile yaparak internet bağlantısı sağlar. ADSL hatlarından çok daha hızlı sinyal aktarımı sağlayan VDSL hatları, sahip olduğu bant genişliği ile kullanıcıya yüksek internet hızı sunar. VDSL modemlerde internet hızı bakır kablo hatlarının bulunduğu alan ile birlikte santrale yakınlıkla da ilişkilidir. Santrale yakın olan kullanıcıların internet hızları ve VDSL sisteminden aldıkları verim çok daha yüksektir.
    • Kablo Modem: KabloTV altyapısı üzerinden internet bağlantısı sağlayan modemlerdir. Çevirmeli ağ modemleri ile benzerlik gösteren kablo modemleri oldukça hızlı bir bağlantı sunar. Kullanıcıya hız, dayanıklılık ve uygun maliyet gibi avantajlar sağlar.
  • Modem Nasıl Kullanılır?

    • İnternet bağlantısı için gerekli olan en temel ağ elemanı olan modemler, aldığı verileri ses sinyallerine, ses sinyallerini ise verilere dönüştürerek çalışan cihazlardır. Frekans kaydırma tuşlarıyla farklı bitler için farklı frekanslar ayarlar ve telefon hattı üzerinden sayısal verileri gönderir. Modemler özelliklerine göre çeşitlere ayrılır. Modemin ayarları ise sahip olduğu teknolojik donanımlarına göre değişiklik gösterir.
    • Modem kurulumu ve bağlantısı profesyonel kişilerce gerçekleştirilmelidir. Kurulum işleminin ardından modemin çalışabilmesi için gerekli ağ ve internet ayarları yapılmalıdır. Bu ayarlar ürünün teknolojik donanımına ve özelliklerine göre değişiklik göstereceğinden kullanılan modem hakkında bilgi sahibi olunması önemlidir. Modem şifre değiştirme, wifi şifresini değiştirmek ile aynıdır. Bunun için web tarayıcısına IP adresi girilmeli ve modem arayüzü erişimi sağlanmalıdır. Açılan sayfadan kablosuz ağ ayarları ve ağ şifreleme adımları izlenerek modem şifresi değiştirilebilir. Şifre, ağ ve modem ayarlarının yapılmasının ardından modem kullanımına başlayabilir, internette dolaşmanın keyfini çıkarabilirsiniz.
  • En İyi Modem Hangisidir?

    • Çevirge ismiyle de bilinen bu ürünler, verileri sinyallere, sinyalleri ise verilere çevirir. Bu çeviri ne kadar hızlı bir şekilde gerçekleşirse, kullanıcının internet deneyimi de o kadar iyi olacaktır. Dolayısıyla en iyi modem, en hızlı çeviri yapan modemdir diyebiliriz. Piyasada Everest, TP-Link, Magbox, Mercusys gibi pek çok marka tarafından üretilmiş olan farklı teknik donanımlara sahip modem çeşitleri bulunur. Bunlar arasından altyapınıza en uygun bağlantı teknolojisine sahip modemi tercih ederek internet kullanımlarınızda bağlantı ve hız problemlerini engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda iletişim standardı yüksek, bağlayacağınız cihazlar için yeterli port sayısına sahip olması da önemlidir. Bu özellikleri dikkate alarak tercih edeceğiniz modem, sizin için en iyi modem modeli olacaktır.
    • Everest Modem Modelleri

    • Everest markası, geniş ürün yelpazesiyle kullanıcılara yenilikçi teknolojik çözümler sunar. Üretmiş olduğu kablolu ve kablosuz modem modelleri ile güçlü bağlantı hızı sağlar. Everest modem kurulumu fiziksel bağlantısının artından talimatlara uyularak kolay bir şekilde tamamlanır. Ürünlerin basit arayüzü ve ergonomik tasarımı sayesinde en iyi kullanıcı deneyimini yaşatır. Hem günlük kullanımlarınız hem de online platformlarda sunduğu yüksek performans sayesinde herhangi bir aksaklığa sebep olmadan komutlarınızın anında gerçekleşmesini sağlar.
    • TP Link Modem Modelleri

    • TP Link modemler, sunmuş olduğu yüksek çekim gücü ve internet kalitesi ile hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılara yönelik internet hatlarında kullanıma uygundur. Bunun için, kullanımı yaygın olan ADSL ve yüksek hızlı özellikte olan VDSL modem seçenekleri ile kullanıcı gereksinimlerini karşılamayı hedefler. Elektromarketim.com üzerinden TP Link modem fiyatları ve modellerine erişebilir, altyapı ve kullanımlarınıza en uygun ürün modelini belirleyebilirsiniz. Satın aldığınız TP Link modem kurulumu için önce fiziksel bağlantıları, ardından yazılımsal kurulumlarını gerçekleştirerek bilgisayarlarınız, akıllı cihazlarınız ve konsollarınız gibi birçok cihazınız ile kullanıma başlayabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.