Akıllı Ev Sistemleri Nedir?

02 Mayıs 2023

Hepimiz kendimizi en rahat ve güvende hissettiğimiz yerin evimiz olmasını isteriz. Çünkü evlerimiz güvenli olduğu sürece konforlu bir yaşam ortamı oluşuyor. Evler artık gelişen teknoloji sayesinde akıllı evler olarak adlandırılmaya başladı. Birçok özelliğe sahip olup, en ufak şeylerin bile kontrollerini sağlayabilecek akıllı ev otomasyon sistemleri oluşarak evlerimize giriş yaptı. Her birimizin önceliği olan güvenlik dışında da çeşitli özellikleri ile büyük rahatlık sağlayan sistemler bulunmaktadır. Akıllı ev sistemleri nedir kısaca bunlardan bahsederek ufak bilgiler vereceğiz. Aynı zamanda akıllı ev sistemleri parçaları hakkında da bilgilerimiz olacak.

Akıllı ev olarak geçen bu evlerde ister baştan yaptırabiliyor, isterseniz sonradan da bu sistemleri kurdurabiliyorsunuz. Evde değilken bile evi kontrol edebilir, “Gazı kapadım mı? Ocak açık kaldı mı?” Dertleri olmadan bu sistemler ile kontrolleri yapabiliyorsunuz. En iyi yanı ise güvenlik sistemleri oluyor. Alarm sistemleri, kamera sistemleri, dedektörler gibi güvenliği sağlayan birçok cihaz bulunuyor.

Akıllı ev sistemlerin en büyük özellikleri aslında bizi güvende hissettirmesi ve insan gücü olmadan otomatik olarak her şeyi kontrol edebilmektir. Perde açma ve ışıkları yakma gibi en ufak şeyleri bile içerisinde bulunduran bu sistemler insan hayatını kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Geçtiğimiz her gün de yeni özellikler katarak devam etmektedir.

Görüntülü diafonlar, kamera kayıtları yaparak güvenliği sağlamakta ve ev ile alakalı olan kontrolleri ekranın yapılabiliyor. Tabi bunların dışında telefon uygulamaları ile Google Play ya da Apple Store da indirilerek kullanım sağlanabilmektedir. Siz evde değilken istenmeyen durumlar olduğunda telefonunuza bildirim olarak geliyor. Bu şekilde kontrolleri sağlayabiliyorsunuz. Kolay ve anlaşılır şekilde hazırlandığı için de kullanımı basit oluyor. Akıllı ev sistemi denildiğinde bütçe olarak da sizi korkutmasın. Her bütçeye uygun sistemler ile akıllı evinizi yaratabilirsiniz.

Sadece evlerde değil, iş yerleri gibi alanlarda da kullanımı uygundur. Gaz alarmı, hırsız alarmı, elektrik alarmı gibi çeşitleri ile ihtiyaç duyulan her ortamda kullanılabilir. Cihazların hepsinin ayrı ayrı özellikleri sayesinde istenilen birçok alanda kullanımları bulunuyor.

Diafon Çeşitleri


Diafon sistemleri içerisinde birçok çeşit bulunmaktadır. Her bütçe için uygun çeşitleri bulunmakta olup, en çok görüntülü diafonlar tercih edilmektedir. Kapı girişi, apartman içi, görevli ile görüşebilme ve site güvenliği ile iletişime geçebilme özellikleri bulunur. Aynı zamanda diafon üzerinden her biri ile görüntülü konuşma da sağlanabilmektedir. Apartmanın ve sitenin etrafında bulunan tüm kameraların görüntülerini diafon üzerinden görerek size gelen misafirleri kontrol edebiliyorsunuz. Sesli komutlar verebilir, kolayca kullanabilirsiniz. Şifreli sistemlerden de satın alabilir, kapı girişinde bulunan zil panelinden şifre ile geçiş sağlayabilir ya da kartlı geçiş sistemi de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Auido akıllı ev sistemleri görüntülü diafon modellerini de inceleyebilirsiniz.

Uzaktan Kontrol Sistemi

Uzaktan Kontrol Sistemi


Eğer siz evinizde değilken bile evinizden haber almak istiyorsanız bu uzaktan kontrol sistemi ile bunu dilediğiniz gibi yapabiliyorsunuz. Evinizde bulunan kameralar yardımı ile evin her yerini görebiliyorsunuz. Evinizde çocuğunuz varsa ve güvenliği için gün içinde uzaktan kontrol sistemi ile çocuğunuzun ne yaptığını görebilirsiniz. Evcil hayvanınız için de siz evde yokken neler yaptığını kontrol edebilirsiniz. Gazı kapatmadıysanız, gazın kapanmasını uygulama üzerinde sağlayabilir ve elektriğin kapanması gibi şeyleri de yapabilirsiniz. Evinizde bağlı olan diafon üzerinden yapabildiğiniz her şeyi telefon üzerinden de rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Akıllı ev sistemleri nasıl yapılır, kurulum işlemleri nedir ve özellikleri nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

Alarm ve Dedektörler


Alarm sistemleri de fazlasıyla kullanışlıdır. Bu sistemleri ev ve iş yerleri gibi alanlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hırsız alarmı önemli bir özellik olup, evinize girdiği anda alarm vererek size uyarıda bulunur. Bu sayede hemen polis ile iletişime geçerek sorunsuz bir şekilde durumdan kurtulmanıza yardımcı olur. Dedektörlerden ise gaz dedektörleri, su baskını dedektörleri, duman ve yangın dedektörleri gibi çeşitler bulunmaktadır. Bunlar istenmeyen olaylarda sizlere uyarı vererek, önlem almanızı sağlamaktadır. Yaşanabilecek her durum için önlemleri bu sayede alarak güvenli bir yaşam ortamı oluşturulmaktadır.

Manyetik Kontak ve Hareket Sensörleri


Evinizin içine hareket sensörleri kurduğunuzda evinizde kimse yokken oluşan hareketleri hisseder ve uyarı verir. Bu sayede önlem almanıza yardımcı olur. Tabi ev dışında başka ortamlarda da kullanıma açık bir üründür. Kontrol etmesi kolay olması ile her alanda rahat şekilde kullanılır.

Manyetik kontaklar da kapı ve pençeleriniz sizden izinsiz başka birinin açılması durumunda uyarı vererek kontrol etmenizi sağlamaktadır. Bütün bu özellikler sizler için yapılmış olup, en rahat şekilde hayatınızı sürdürmenize yardımcı olmaktadır.

Akıllı Ev Sistemlerini Neden Kullanmalıyız?


Akıllı ev sistemleri başta da belirttiğimiz gibi güvenlik için fazlasıyla tercih edilmektedir. Bunların dışında her açıdan tasarruf yapmanızı sağlamaktadır. Uzaktan kontrol sistemi ile elektrik, doğalgaz ve su faturalarında tasarruf etmenize yardımcı olmaktadır. Açık kalmış olan elektriği veya gazı siz evde değilken bile kapatarak tasarruf edebilirsiniz. Klima kullanılan evler için siz eve gitmeden klimayı açarak evinizin ısısını ayarlayabilir, açık kaldıysa da kapatabilirsiniz. Her şeyiniz tek bir hareket ile kontrol altına alınmaktadır.

Öncelik olarak herkes güvenlik için tercih etse de bu özellikler kullanıldıkça bunun rahatlığını da sevecek ve alışacaksınız. Audio gibi kaliteli markaların yapmış olduğu bu akıllı ev sistemlerinden seçebilirsiniz. Akıllı ev sistemleri nasıl yapılır konusu ile alakalı tüm detaylar bu şekilde. Kurulumu ile alakalı bilgiler ile rahatça kullanım sağlanabilir. Tüm akıllı ev sistemi ürünlerinin bağlantı şeması bulunmaktadır. Bu şema doğrultusunda kurulum işlemlerini yapabilirsiniz. Akıllı ev sistemleri bağlantı şeması kullanarak güvenlik sisteminizi de oluşturabilirsiniz.

Birçok yönden faydalı olan bu sistem sayesinde hayatınızı kolaylaştırarak huzuru yakalayabilirsiniz.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.