Evde Sanat Atölyesi: Duvarlar İçin Kendin Yap Tablo ve Süslemeler

05 Nisan 2024

Evimiz, kendimizi en rahat ve güvende hissettiğimiz yuvamızdır. Duvarlar ise evimizdeki göze çarpan yapılardır. Kendi el emeğimizle duvarlarımızı güzelleştirebilir ve evimize özgün bir hava katabiliriz. Bu blog içeriğimizde sanki evinizde bir sanat atölyesi varmışçasına, tablolar ve duvar süsleri yapabileceğiniz projeler önereceğiz. Şimdi, hep birlikte kendin yap tablo ve duvar süsleri projelerine göz atalım!


El Yapımı Tablo ve Duvar Süsleri


Evinizin duvarlarını sıradanlıktan kurtarmanın en iyi yollarından biri el yapımı tablo ve duvar süsleri olabilir. Doğal malzemelerden endüstriyel tasarımlara, geri dönüşümlü malzemelerden modern stillere kadar çeşitli teknikler ve malzemeler kullanarak duvar süsleri ve tablolar yapabilirsiniz. Şimdi, sizin için önerdiğimiz birbirinden farklı el yapımı kendin yap tablo modelleri ile duvarlarınızı süslemeye başlayalım.


Geometrik Ahşap Tablo Yapımı


Doğal ve rustik bir duvar süsü istiyorsanız, ahşap tablo kullanmak harika bir seçenektir. Eski paletlerden veya ahşap parçalardan tablo yapımı oluşturabilirsiniz. Bu projede, ahşap ve el aletlerinden yararlanarak kendiniz için ahşap duvar tabloları tasarlayabilirsiniz.


Gerekli Malzemeler: Testere, matkap, vida/tutkal, zımpara, boya ve fırça


• Ahşap tablo yapımı için ilk olarak kullanacağınız ahşap malzemeleri temizleyin, düzgün bir şekilde kesin ve zımparalayın.


• Ahşap parçalarını istediğiniz boyutlara ve şekillere göre düzenleyin.


• Ahşap parçalarını bir araya getirmek için uygun boyutta bir ahşap tutkalı veya vidalar kullanarak bir tablo oluşturun.


• Tablonuzu istediğiniz renklere boyayarak ve vernikleyerek tamamlayın ve duvarınıza asın. Geometrik ahşap tablo yapımı bitti!

Geometrik Ahşap Tablo Yapımı


Metal ve Ahşap Kombinasyonu: Duvar Süsü Nasıl Yapılır?


Evinize endüstriyel ve modern bir hava katmak istiyorsanız, metal ve ahşabın muhteşem kombinasyonuyla duvar panoları yapabilirsiniz.


Gerekli Malzemeler: Metal testere, matkap, vida/tutkal, zımpara, boya ve fırça


• Ahşap ve metal tablo yapımı aşamasında parçaların temizlenmesi ve istenilen boyutlarda kesilmesi gerekir.


• Metal levhaları istediğiniz şekillerde kesmek için bir metal testere kullanın.


• Ahşap panelleri de istediğiniz boyutlara göre kesin ve düzgün bir şekilde zımparalayın.


• Metal ve ahşap panelleri bir araya getirerek istediğiniz kompozisyonu oluşturun.


• Panoları birbirine sabitlemek için uygun vidalar veya bağlantı elemanları kullanarak sabitleyin.

Metal ve Ahşap Kombinasyonu: Duvar Süsü Nasıl Yapılır?


Doğal Malzemelerle Duvar Süsleri


Doğa severler için bu proje harika bir fikir! Taşlar, kurumuş dallar, deniz kabukları veya kurutulmuş yapraklar kullanarak benzersiz ve organik görünümlü duvar süsleri oluşturabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler: Doğal süsler ve yapıştırıcı


Bu proje yapabileceğiniz en kolay projelerde biridir. Dışarıdan ve deniz kenarından topladığınız doğal süslerinizi, bir çerçeve üzerine istediğiniz desende yerleştirerek kendinize özgü doğal tablonuzu oluşturabilirsiniz. Özellikle deniz taşları ile süslemeler popüler seçenekle arasındadır. Başka bir tercih olarak taş boyama duvar süsleri kullanabilirsiniz.

Doğal Malzemelerle Duvar Süsleri


Geri Dönüşüm Malzemelerle Tuval Tablolar


Eski gazete ve dergilerden, karton kutulardan veya kumaş parçalarından yararlanarak eğlenceli ve renkli tablolar ortaya çıkarabilirsiniz. Böylelikle hem çevreye duyarlı bir proje yapabilir hem de maliyetten tasarruf edebilirsiniz. Gazete ve dergilerden kolaj çalışmaları bu yöntemlerden en göz alıcı ve zamansız olanlarıdır. Hep birlikte, gazete kolaj çalışması nasıl yapılır? İnceleyelim.


Gerekli Malzemeler: Makas, yapıştırıcı, fırça, dergi ve gazete kupürleri


• Gazete kağıdından kolaj çalışması için sahip olduğunuz dergi ve gazetelerden, seçtiğiniz kısımları kesmekle başlayın.


• Ardından, gazete küpürü kolaj kısmında bir tuval veya ahşap levha üzerine malzemeleri istediğiniz şekilde yerleştirin ve tutkal ile sabitleyin.


• Son olarak, tablonuza desenler ekleyerek kişiselleştirin.

Geri Dönüşüm Malzemelerle Tuval Tablolar


Minyatür Duvar Heykelleri


Evinizin duvarlarını sıradanlıktan çıkaracak ve ilgi çekici bir görünüm kazandıracak bir diğer kendin yap projesi ise minyatür duvar heykelleri yapmaktır. Kil, ahşap veya modelleme hamurları gibi çeşitli malzemeleri kullanarak küçük ve etkileyici heykeller oluşturabilirsiniz.


Gerekli Malzemeler: Şekillendirme araçları (keskiler), boya ve fırça


• Kil hamurunuzu dilediğiniz şekilde şekillendirin.


• Ardından, heykelinizi bir tabana veya monte edilebilir bir platforma sabitleyin.


• Heykelinizi istediğiniz renklere boyayarak veya üzerine detaylar ekleyerek tamamlayın.


• Heykeli duvara monte etmek için uygun bir askı kullanın.

Minyatür Duvar Heykelleri

Bu projelerin her biri, evinizin duvarlarını sıradanlıktan çıkararak özgün ve kişisel bir dokunuşla süslemeye olanak tanır. Doğal malzemelerle yapılan tabloların sıcak ve doğal bir hava katarken, metal ve ahşap kombinasyonuyla oluşturulan panolar modern bir tarz sunar. Her biri dikkat çekici özellikleri ile mutlaka herkesin ilgisini çekecektir. Siz de birkaç malzeme yardımı ile duvar tablolarınızı ve duvar süslerinizi oluşturabilirsiniz.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.