Bilgisayar Ömrünü Uzatmanın Yolları

09 Mayıs 2023

Gelişen teknoloji ile birlikte artık bilgisayar hayatımızın ayrılmaz bir parçası olarak görülüyor. Artık iş yerlerinde her şey sistemler üzerinde kurulu olup, internet kullanımında artması ile beraber artık insanların işleri internet ve bilgisayar oldu. Bunların dışında da artık günlük hayatlarımız içinde bilgisayarın yeri önemli oldu. Bu yüzden bilgisayarlarımızın kaliteli olmasını ve uzun süre kullanılmasını istiyoruz. Durum böyle olunca dikkatli kullanıp, bilgisayarın ömrünü uzatmak için belirli şeyler yapabiliyoruz. Şimdi bilgisayarın nasıl ömrünü uzatabileceğimiz ile alakalı birkaç öneri sunacağız. Elektronik çağın bizden isteklerini anlatmaya başlayalım.

Bilgisayar Temizliği


İlk olarak bilgisayarların iç ve dış temizliğinden bahsedebiliriz. Bilgisayarların içerisinde ister istemez toz birikebiliyor ya da içerisine bir şeyler kaçabiliyor. Bu yüzden arada kontrol edip, temizlemek bilgisayarın ömrünü uzatmak için iyi bir yöntem olabilir. Temizlik için kullanılan yöntemlerden bahsedecek olursak ilk olarak ekran temizliği için kullanılan spreyleri ekrana sıkarak daha sonra mikrofiber bez yardımı ile ekranı silebilirsiniz. Bilgisayar kasasının içini de temizlemeniz iyi olacaktır.

Bilgisayar için Anti Virüs Programları


Her bilgisayarda mutlaka olması gereken şey anti virüs programlarıdır. Bu programlar bilgisayarın virüs korumasını sağlar ve etkilenmesine izin vermez. Böylelikle donanımsal olarak bilgisayarınızı tehlikeye atmadan rahatlıkla kullanımını sağlarsınız.

Dizüstü Bilgisayarlar için Soğutucu Fan


Soğutucu fanlar, bilgisayarınızın ısınmasını engellemek için kullanılmaktadır. Özellikle dizüstü bilgisayarlarda ısınma problemleri fazlasıyla yaşanıyor. Bilgisayar ısındıkça da ömrü kısaltılmış olabilir. Bu sebeple soğutucu fan kullanımı gerekmektedir.

Bilgisayar için Termal Macun


Termal macun, bilgisayar kasası içerisinde bulunan işlemcinin ısınmasını engellemek için kullanılmaktadır. İşlemci ve fan arasında bulunan boşluğu tamamen kapatarak ısınmaya karşı önlem almaktadır. Bu sayede işlemcinizi korumaktadır.

Bilgisayar Güç Kaynakları (UPS)


Bilgisayar güç kaynağı nedir ve neden kullanılır ile alakalı ufak bilgilerimiz var. Bilgisayar çalışır haldeyken aniden fişini çekme ve kapanma gibi durumlarda bilgisayar zarar görmektedir. Elektrik kesintileri gibi durumlarda ani kapanmalar bilgisayarın ömrünün kısalmasını sağlar. Bu sebeple bilgisayarınıza güç kaynağı takarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Kesintisiz güç kaynakları ve UPS bilgisayarların ömrünü uzatmada etkili bir rol oynar. Bilgisayarın bozulmaması adına kullanılması gereken cihazlardan biridir.

Bilgisayarınızı Darbelere Karşı Koruyun


Bilgisayarlar hassas cihazlar oldukları için kullanılırken dikkat edilmesi gerekmektedir. Dışarıdan bir darbe almamalarına dikkat edilmelidir. Dizüstü bilgisayar için de düşürme ve çarpma gibi durumların yaşanmamasına önem gösterilmelidir.

Bu maddeleri göz önünde bulundurur ve düzenli olarak yapılması gereken şeyleri dikkatle yaparsanız, bilgisayar ömrünü mümkün olduğunca uzatabiliriz. Bu maddeler ile bilgisayarlarınızın kalitesini bozmadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.