Mobilyalarınızı Yenileme Fikirleri

29 Nisan 2023

Hepimizin evinde sıkıldığı eşyaları vardır. Eşyalar eskimiştir ve onları elden çıkarmak gerekmektedir. Bizlerin sizlere tavsiyesi, eşyalarınızı elden çıkartmadan onları en maliyetsiz şekilde nasıl yenileyebileceğiniz olacak. Yeni mobilya ve eşya satın almak maliyetli olabiliyor. O yüzden eşyalarınız üzerinde değişiklik yaparak bambaşka hallere getirebilirsiniz. Şimdi tavsiyelerimize başlayalım.

Sprey Boya nasıl kullanılır

Eşyalarınızı Boyayın


İlk olarak sıkıldığınız eşyalarınızı boyayarak yepyeni bir hale getirebilirsiniz. Özellikle fazla hasar almamış eşyalarda sadece zımpara ve boyamasını yaparak bile değişimini sağlayabilirsiniz. Boyama öncesinde zımpara yapmanız, boyadıktan sonra yüzeyinin pütürlü kalmasına engel olacaktır. Eğer eşya çok yıpranmış ise onarımını yaptıktan sonra boyama işlemlerini yapabilirsiniz. Böylece yeni alınmış bir mobilya kadar sağlam olabilir.

Paletten yatak modelleri

Yatağınızı Kendiniz Yaratın


Eğer odanızda değişiklik yapmak istiyorsanız. Yeni bir yatak almak yerine kendiniz yapabilirsin. Yatağınızın büyüklüğüne göre palet satın alarak onlardan bir yepyeni bir mobilya yaratabilirsiniz. Aldığınız paletleri birleştirip, zımparalayıp, sonrasına boyamasını yaparak bu işlemi bitirebilirsiniz. Boyama işlemini sprey boyalar ya da boyama tabancası yardımı ile boyamanız kolaylık sağlayabilir. Dilerseniz iki kat palet de kullanabilir, hatta yatak başı yaparak raf gibi bir alanda oluşturabilirsiniz. Tabi ilk verdiğimiz örnek en basit hali, bunu kendi zevkinize göre tasarlayarak uygulayabilirsiniz.

Mobilya Yapımı

Maliyetsiz Mobilya Sahibi Olun


Koltuk takımı ihtiyacınız var ya da koltuk takımınızdan sıkıldıysanız çok güzel bir önerimiz olacak. Nasıl yatak yapımında kullanabiliyorsa oturma takımında da tercih edilebilir. Koltuğun uzunluğuna göre aldığınız paletleri, istediğiniz şekilde birleştirerek yeni bir mobilya yaratabilirsiniz. Daha sonra paleti zımparalayıp, sprey boya veya boya tabancası ile boyayabilirsiniz. Aynı zamanda matkap çivi çakma tabancası ya da çivileri çekiç yardımı ile çakarak paletleri birbirine sabitleyebilirsiniz. Üzerine minderleri atarak yeni koltuğunuzu tamamlayabilir, rengarenk yastıklar ile de süsleyebilirsiniz.

Sandalye Yenileme

Yenilenen Sandalyeler


Sıkıldığınız sandalyeleri de boyayarak yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Hepsini ayrı ayrı renklere boyayarak da evinize ayrı bir hava katabilir, daha canlı bir görüntü elde edebilirisiniz. Sandalye boyama işleminde de diğerlerinde olduğu gibi yapabilirsiniz. Onarım gerekiyorsa sağlamlaştırıp, zımparalama ve boyama işleminden sonra sandalyeleriniz hazır.

Bunlar gibi daha birçok fikir ile kendi zevkinizi yansıtacak şekilde yepyeni mobilyalar yaratabilirsiniz. Mobilyalar dışında objeler, sehpalar, abajurlar gibi eşyalarda tasarlayabilirsiniz. Böylece evinizin havasını anında değiştirebilir, bambaşka bir eve sahip olabilirsiniz. Yeni eşyalarınız ile mutlu günler!

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.