NYY Kablo Akım Taşıma

28 Nisan 2023

NYY kablolar, günümüzde sıklıkla kullanılan kablo çeşitleridir. Elektriğin icat edilmesi ile ortaya çıkan bu kablolar, günlük yaşamımızdaki elektrik kullanımlarının tamamında yer alır. Birden çok işlevin basit bir şekilde yerine getirilmesini mümkün kılan kablolar, çok çeşitli makinelerin de insan gücü olmadan çalışmasını sağlamaktadır. Fakat bu aşamada elektriği aktaran kabloların gücüne ve çeşidine dikkat edilmeli ve gerekli gücü sağlamayacak olan kablolardan uzak durulmalıdır. Aksi takdirde hem kablolar hem de makineler zarar görecektir.

NYY kablo çeşitleri, PVC yalıtkanlı bir özelliğe sahip olarak bakır iletken niteliğini kendi içerisinde barındırmaktadır. Çok damarlı bir kablo çeşidi olması, elektrik işlemleri üzerindeki kullanımını da avantajlı bir hale getirir. Bunun yanında, sahip olduğu yalıtkan niteliği sayesinde de güvenilir bir kullanım yapabilmeyi sağlar. Elektrik ile doğrudan temasta bulunuyor olmak, insanların çok büyük problemler ile karşılaşmasına ve ölümcül kazalara neden olunmasına sebep olur. Bu sebepten dolayı da NYY kabloları gibi daha birçok kablonun yalıtkan niteliği bulunur.

Unutmayın, perakende ve toptan elektrik malzemeleri tedariki konusunda Türkiye’nin lider kuruluşlarından biri olan Elektromarketim ısıtma, soğutma ve havalandırma cihazlarından matkaplara, test ve ölçü aletlerinden iş güvenliği ekipmanlarına kadar çok geniş bir ürün yelpazesiyle yüzbinlerce müşterisine hizmet verir.

NYY Kablo Akım Taşıma

Farklı kullanım alanlarına sahip olan NYY kablolar, genel olarak yer altı kullanımlarında tercih edilmesinden dolayı “yer altı kabloları” adı ile de bilinirler. Bu kabloların sahip olduğu güvenilir ve kaliteli yapı, herhangi bir sorun yaşanmadan güvenilir bir elektrik aktarımını da mümkün hale getirir. Bunun yanında, kabloların sahip olduğu akım taşıma kapasitesi de çok büyük önem taşımaktadır. Birçok yerde satışa sunulan NYY kablolar, farklı akım taşıma niteliklerine sahiptir. Eğer mevcutta bulunan akım, kablonun üzerinden geçebilme konusunda uygun değerlere sahip değil ise, kabloların aşırı derecede ısınması ve sahip olduğu yalıtkan niteliğin zarar alması gibi çeşitli durumlar ile de karşı karşıya kalınır. Bu sebeple de farklı akım taşıma kapasitelerine sahip olunan NYY kablolarının detaylı bir şekilde incelenerek doğru bir seçim aşamasında bulunulması gerekir. Bu sayede kablolarda da herhangi bir zarar görülmeden doğru bir çalışma düzeyine sahip olunacaktır.

NYY kablolarına ait akım taşıma kapasiteleri, farklı çeşitlere ait özelliklerde toprak ve hava olmak üzere geniş değer yelpazelerine sahiptir. Sizler de kullanımlarınız için bu değer aralıklarından uygun olanlarını tercih edebilirsiniz.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.