NYY Kablo Kesitleri

28 Nisan 2023

Elektrik, günümüz şartlarında çok büyük öneme sahip olan bir teknolojidir. Kullanımı ile bize sağlanan avantajlar, gün içerisinde birden çok işlemi de kolaylıkla yapabilmemizi sağlar. Kolaylık sağlamasının yanında hayati önem taşıyan alanlarda da elektriğin kullanımı ile birçok kişinin daha iyi şartlarda yaşaması sağlanır. Hastanelerde bulunan tıbbi makineler de bu olumlu kullanıma bir örnektir. Elektriğin bu alanlara ulaştırılmasını sağlayan en önemli parça ise elektriği taşıyan kablolardır.

Birden çok kablo çeşidinin bulunması, tercih aşamasında da doğru bir seçim yapabilmemizi gerekli kılar. Bu sayede hem güvenilir bir kullanım yapabilir hem de elektrikten maksimum verimi elde edebiliriz. Güvenli bir noktadan elektriğin alınarak farklı bir noktaya teslim edilmesini sağlayan kablolar, iletken ve yalıtkan olarak iki ana temel unsurdan meydana getirilir. Bu kablolar, kendi aralarında da farklı kesitlere ve gerilim seviyelerine sahiptir. Alüminyum iletken, sinyal kabloları, tek damarlı kablolar, bakır iletkenli kablolar, fiber kablolar ve daha bunun gibi birçok kablo çeşidinin bulunması, kablo kesitlerinde de farklılıkların görülmesine neden olmaktadır.

Kablo kesitleri, elektriksel iletkenlere ait olan bir elektriksel büyüklüktür. NYY kabloları içerisinde de var olan bu kesitler, ihtiyaç duyulan aktarımlara göre tercih edilir. İletilecek olan elektriğin güvenilir olabilmesi için bu seçim aşamasının da profesyonel bir şekilde yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde hem NYY kablo çeşitlerinden istenilen verim elde edilemeyecek hem de olası kazalara mahal verilecektir.

NYY kablolarında yapılan kesit hesaplamaları, farklı çeşitte bulunan faktörlere göre yapılır. Kablo kesitlerine yönelik hesaplamalar yaparken çok dikkatli olmalı ve bu hesaplamaları en detaylı şekilde gerçekleştirmelisiniz. Bu sayede var olacak olan hasarları da önleyerek olası maddi kayıpların önüne geçmiş olursunuz. İnternet üzerinde de satışı yapılan NYY kablolar, 1×240, 1×10, 1×16, 1×25, 1×35, 1×50, 2×50, 2×15, 3×95, 3×35 ve 5×95 gibi daha birden çok kablo kesiti halinde üretilir. Bu kesitlerin çok çeşitli şekilde üretilmesi, kullanım yapılacak olan alanlar ile de uyumlu bir kablo modeline sahip olabilmenizi sağlar. Tüm çeşitleri detaylı bir şekilde inceleyerek kendi çalışma alanınıza uygun bir model tercihinde bulunabilirsiniz.

Unutmayın, perakende ve toptan elektrik malzemeleri tedariki konusunda Türkiye’nin lider kuruluşlarından biri olan Elektromarketim el aletlerinden otomasyon ve şalt malzemelerine, tamirat ve yapı malzemelerinden iş güvenliği ekipmanlarına kadar çok geniş bir ürün yelpazesiyle yüzbinlerce müşterisine hizmet verir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.